Dodaj do ulubionych

ulewanie czy wymioty?

IP: *.* 20.09.02, 08:19
Poradźcie - bardzo się martwię.Od jakiegoś czasu, szczególnie rano, moja 7,5 miesięczna KArola przy bekaniu wylewa z siebie praktycznie wszystko co zjadła.Rano, po spaniu ( ostatni posiłek je o 8 wieczorewm, potem w nocy nic ) daję jej najpierw trochę herbatki ( wypija około 60 mil. ) a potem mleko ( Bebiko ) - około 180 mil.I potem kiedy ja pionizuję, żeby bekła potwornie jej się ulewa, po prostu dziś wraz z beknięciem wylało się z niej wszytko co wypiła.Strasznei się martwię.Jaka jest przyczyna.Zdażyło się to dziś i wczoraj rano i jeszcze kiedyś wieczoremPOzdrawiamGosia
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamila Re: ulewanie czy wymioty? IP: *.* 20.09.02, 10:36
      Fuga, a od kiedy uzywasz Bebiko? Bo to moze byc reakcja na mleko. Moj Olus kiedy mu zmienilam mleko z NANa na Bebilon wymiotowal wszystko co zjadl i pediatra powiedzial nam, zeby natychmiast leciec do sklepu i kupic NANa. Wymioty ustaly od razu.A jesli to nie chodzi o zmiane mleka to chyba lepiej jakbys skontaktowala sie z lekarzem.PozdrawiamKamila
      • Gość: cobraverde Re: ulewanie czy wymioty? IP: *.* 20.09.02, 16:41
        Mój trzytygodniowy synek ma to samo, a jest na naturalnym (moim) pokarmie (ale podawanym butelką). Więc to raczej nie jest kwestia bebiko. Wydaje mi się, że to dlatego, że je z butelki - a przez to zbyt łapczywie i łyka sporo powietrza. Żeby mu sie to nie zdarzało, podczas jedzenia - dwa, trzy razy zabieram butlę i ustawiam go do pionu. Jak mu się odbije parę razy w trakcie jedzenia, to na koniec nie ma aż tak potężnego beku, że wszystko ląduje na mnie.Zuza
        • Gość: Fuga Re: ulewanie czy wymioty? IP: *.* 20.09.02, 17:51
          Zuzano to mnie troszkę pocieszyłaśchociaż moja mała chyba się do tego przeziębiła - leci jej dosłownie woda z nosa, ciągle spi i jest bidulkaokropnie się martwięwczoraj była lekarka i powiedziała, że wszystko ok - a dzisiaj ten katar cryingpozdrawiamGosia
          • Gość: Gdańsk Re: ulewanie czy wymioty? IP: *.* 21.09.02, 21:56
            Na katar są super krople homeopatyczne Euforbium (pewnie inaczej się pisze, ale panie w aptece będą wiedziały o czym mowa)- mogą je już dostawać dzieci miesięczne. Mój nawet lubił gdy mu psikałam do nosa. Najpierw dałam do pooglądania buteleczkę, pokrywkę założyłam na paluszek "psyk, psyk" i pełno śmiechu, a krople już w nosku.A co się tyczy ulewania może akurat wtedy zbyt łapczywie zjadła - też to przeżyłam (1 raz). Myślę, że to zwykłe, ale obfite, ulewanie, bo przecież następuje natychmiast po wypiciu. Obserwuj dalej. A może ta herbatka na pusty żołądek nie działa najlepiej? Ja mojemu daję od razu mleko. Powodzenia!
      • Gość: wojkar Re: ulewanie czy wymioty? IP: *.* 25.09.02, 10:21
        To nie jest kwestia czy beliko czy nan tylko raczej problemem jest tendencja dziecka do ulewań. W takim przypadku dobre jest mleko z oznaczeniem AR (poradę mam od lekarza pediatry)Takie mleko jest gęściejsze i ogranicza ulewanie.
    • Gość: Brenda Re: ulewanie czy wymioty? IP: *.* 25.09.02, 14:24
      Gosiu, tyle płynów na raz dla takiego maluszka jak Twoja córcia to chyba za dużo. Z moim synkiem było to samo i lekarka poradziła mi zmiejszyć ilość jedzonka. Teraz Filip ma 14 m-cy i pije 240 ml mleczka, czyli tyle ile Karola w wieku 7,5 m-ca. A żołądeczek ma z pewnością większy :))Poza tym, kiedy maleństwo jest chore, często wymiotuje. Gardełko jest podrażnione a w żołądku mnóstwo "flegmy" (to brzmi obrzydliwie ale to prawda).Ucałuj swoją chorobździlkę i trzymajcie się cieplutko dziewczyny.Brenda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka