Dodaj do ulubionych

wyparzanie butelek

IP: *.* 27.09.02, 12:38
Czesc!chcialabym was zapytac do jakiego wieku dziecka wyparzalyscie butelki? Moj synek ma 4,5 m-ca. Wygotowuje tylko raz nowo zakupiona butelke, a potem tylko za kazdym razem zalewam ja wrzatkiem. Tak robie od samego poczatku. moja kuzynka (mama 4-latki), smieje sie, ze przesadzam. Ona skonczyla wyparzac jak mala miala 2 m-ce. Z kolei ja znam mame, ktora swemu 10-miesiecvznemu dziecku nadal eygotoeuje butelki (za kazdym razem 10 min. gotowania). Wiem ze to jest przesada, bo maluszek musi miec kontakt z bakteriami, ale skad mam wiedziec jaka ilosc bakterii jest dozwolonasmileOpiszcie prosze swoje doswiadczenia Ania i maly Wojtuś
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamila Re: wyparzanie butelek IP: *.* 27.09.02, 13:10
      Wyparzalam butelki do 4 m-cy. Pozniej mylam je jak wszystkie inne naczynia plynem do mycia naczyn i szczoteczka do butelek.Teraz synek ma 10 m-cy i do tej pory mu to nie zaszkodzilo :)Pozdrawiam :hello:Kamila
    • Gość: sarenka Re: wyparzanie butelek IP: *.* 04.10.02, 16:41
      CześćMój mały ma 6 miesięcy. Robię dokładnie tak jak Ty. Konsultowałam to z pediatrą.PozdrawiamKasia
    • Gość: ez Re: wyparzanie butelek IP: *.* 07.10.02, 08:44
      Ja po kązdym karmieniu wyparzałam przez 2 miesiące potem raz dziennie od 6 miesięcy wyparzam co jakiś czas. Asia ma rok ale i tak raz na tydzień sterylizuję wszystko: butelki, smoczki, ustniki, łyżeczki. Mamy sterylizator parowy Avent. Ale wyparzanie w gorącej wodzie to również dobra sterylizacja. Mojej siostry ciotecznej niemowlę miało biegunkę może dlatego jestem tak przewrażliwiona.
    • Gość: agniesia1 Re: wyparzanie butelek IP: *.* 07.10.02, 17:59
      ja wyparzałam tylko nowe butelki a potem było tylko mycie ich po każdym uzyciu.mówiąc szczerze nie wyobrażam sobie abym wyparzała butelki po każdym ich uzyciu.Przy starszej córce tez nie wyparzałam butelek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka