mpatka83 12.12.06, 11:28 pomozcie moj synus ma 3 tyg i zaczal kolkowac!!!!!!!!! czy macie jakies wyprobowane sposoby???????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Mamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 11:43 Tutaj na przykład!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=31793062&a=32194042 Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.devil Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 12:03 Moja corka miala kolki przez 2 miesiace dzien w dzien!! To bylo okropne i nic nie pomagalo... Po 2miesiacach krzykow i placzu samo minelo. Ale podobno dobre sa kropelki Sab- Simplex dostepne w Niemczech.Niby to zloty srodek, sprawdzony przez moich znajomych. Ja mialam je kupic ale akurat Nadusi przeszlo. Nie pomagal INFACOL, herbatki.Napady kolkowe łagodzila rowniez woda koperkowa GRIP WATER, Mała plakala mniej i troche krocej ppo tej wodzie. Dostepna w aptekach. AAAAA sprobuj tez wyeliminowac z diety nabial i bialko krowie bo to tez powoduje napady kolkowe u dzieci uczulonych a moze u Ciebie tzn u synka(oby NIE!)pojawi sie nietolerancja bialka i stad te kolki. Odpowiedz Link Zgłoś
penguin33 Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 12:28 Ja zaczelam pic wywary z kopru wloskiego i to malej zdecydowanie pomaga. Polecam wyprobowac! Odpowiedz Link Zgłoś
mamucha27 Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 13:07 U nas nie pomagała ani herbatka koperkowa, ani rumiankowa, ani gripp water, ani suszarka do włosów. Natomiast było zdecydowanie lepiej po kropelkach esputicon i jest coś takiego jak Plantex (też koper włoski ale dział. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia19-84 Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 21:52 Sprowadziłam Sab simplex z Czech... Wcale nie taki złoty środek... Kolki i tak były. Dostawała też Debridad... NIc nie pomagało Samo przeszło po 2 mcach Odpowiedz Link Zgłoś
justasa Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 14:36 kropelki sab simplex lub lefax w sprayu sprowadzane z Niemiec, a na noc czopek carum carvi- rewelacja! przeszlo jak reka odjal Odpowiedz Link Zgłoś
gosia2122 Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 14:51 justasa czy profilaktycznie dawałas na noc ten czopek-carum carvi czy tylko jak mały miał kolki Odpowiedz Link Zgłoś
gosia2122 Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 14:52 po 1 czopku czy poł Odpowiedz Link Zgłoś
justasa Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 15:06 kolki zaczely sie w 3 tyg.czopki podawalam do 6 tyg. profilaktycznie - tak zalecila polozna. Mozesz sprobowac podawac po pol czopka. Odpowiedz Link Zgłoś
mpatka83 Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 15:22 a co to za czopki sa?????? Odpowiedz Link Zgłoś
verea Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 13.12.06, 09:17 Moja Julia miala okropne kolki,do momentu az przestalam jesc wszystko co zawiera nabial,zadnych owocow,zadnych kwasnych potraw,herbatke koperkowa ktora pilam lekarz kazal zastapic mi ziolowa,nic gazowanego absolutnie,chude mieso,bialy chleb,z warzyw gotowana marchewke i selera poza tym zanych warzyw i slodyczy.Drozdzowke i biszkopty mialam pod reka.Kolka przeszla.Podawalam tez sab-simplex.Po trzech miesiacach zaczelam wprowadzac wszystkie potrawy Odpowiedz Link Zgłoś