Dodaj do ulubionych

kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

12.12.06, 11:28
pomozcie moj synus ma 3 tyg i zaczal kolkowac!!!!!!!!! czy macie jakies
wyprobowane sposoby????????????
Obserwuj wątek
    • zona_mi Mamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 11:43
      Tutaj na przykład!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=31793062&a=32194042
    • sweet.devil Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 12:03
      Moja corka miala kolki przez 2 miesiace dzien w dzien!! To bylo okropne i nic
      nie pomagalo... Po 2miesiacach krzykow i placzu samo minelo. Ale podobno dobre
      sa kropelki Sab- Simplex dostepne w Niemczech.Niby to zloty srodek, sprawdzony
      przez moich znajomych. Ja mialam je kupic ale akurat Nadusi przeszlo. Nie
      pomagal INFACOL, herbatki.Napady kolkowe łagodzila rowniez woda koperkowa GRIP
      WATER, Mała plakala mniej i troche krocej ppo tej wodzie. Dostepna w aptekach.
      AAAAA sprobuj tez wyeliminowac z diety nabial i bialko krowie bo to tez
      powoduje napady kolkowe u dzieci uczulonych a moze u Ciebie tzn u synka(oby
      NIE!)pojawi sie nietolerancja bialka i stad te kolki.
      • penguin33 Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 12:28
        Ja zaczelam pic wywary z kopru wloskiego i to malej zdecydowanie pomaga. Polecam
        wyprobowac!
        • mamucha27 Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 13:07
          U nas nie pomagała ani herbatka koperkowa, ani rumiankowa, ani gripp water, ani
          suszarka do włosów. Natomiast było zdecydowanie lepiej po kropelkach esputicon i
          jest coś takiego jak Plantex (też koper włoski ale dział.
          Pozdrawiam.
      • agusia19-84 Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 21:52
        Sprowadziłam Sab simplex z Czech... Wcale nie taki złoty środek... Kolki i tak
        były. Dostawała też Debridad... NIc nie pomagało
        Samo przeszło po 2 mcach
    • justasa Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 14:36
      kropelki sab simplex lub lefax w sprayu sprowadzane z Niemiec, a na noc czopek
      carum carvi- rewelacja! przeszlo jak reka odjal
      • gosia2122 Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 14:51
        justasa czy profilaktycznie dawałas na noc ten czopek-carum carvi czy tylko jak
        mały miał kolki

• gosia2122 Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 14:52
          po 1 czopku czy poł
          • justasa Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 15:06
            kolki zaczely sie w 3 tyg.czopki podawalam do 6 tyg. profilaktycznie - tak
            zalecila polozna. Mozesz sprobowac podawac po pol czopka.
            • mpatka83 Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 15:22
              a co to za czopki sa??????
              • justasa Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 12.12.06, 16:10
                carum carvi
                • verea Re: kolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 13.12.06, 09:17
                  Moja Julia miala okropne kolki,do momentu az przestalam jesc wszystko co zawiera
                  nabial,zadnych owocow,zadnych kwasnych potraw,herbatke koperkowa ktora pilam
                  lekarz kazal zastapic mi ziolowa,nic gazowanego absolutnie,chude mieso,bialy
                  chleb,z warzyw gotowana marchewke i selera poza tym zanych warzyw i
                  slodyczy.Drozdzowke i biszkopty mialam pod reka.Kolka przeszla.Podawalam tez
                  sab-simplex.Po trzech miesiacach zaczelam wprowadzac wszystkie potrawy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka