aniulekq 13.12.06, 19:15 Powiedzcie jaka jest przyczyna ciagłej czkawki u noworodka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ududka Re: czkawka 13.12.06, 19:32 powodem może być nadmiar powietrza połkniętego przy karmieniu maluchowi musi się odbić.a może jest mu zimno tez może mieć czkawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: czkawka 13.12.06, 19:51 Piotruś miał ciągle czkawke jak tylko go przewijałam Potem wpadłam na pomysł żeby założyc mu skarpetki bezpośrednio na nóżki tak żeby w nich był jak zmieniałam pieluche Pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
twixy Re: czkawka 13.12.06, 20:17 A moje to jak sobie porządnie bekną to dopiero mają czkawkę. Jak są mocno głodne to mają czkawkę. Myślę że nie ma na to reguły. Nawet herbata nie czasem nie pomaga. Podobno taki urok okresu niemowlaka. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiw Re: czkawka 13.12.06, 22:42 nie ma reguły, ale jak widzę bywa podobnie... u mnie do końca pierwszego miesiąca czkawka przy każdym przewijaniu i po kąpieli pzy ubieraniu dzidziusia - ale nagle po prostu przeszło... teraz (koniec 2 miesiąca) często pojawia się czkawka po karmieniu Odpowiedz Link Zgłoś
mmala5 Re: czkawka 14.12.06, 00:11 Moj starszy syn czkał juz w moim brzuszku, nadwyraz czesto, potem gdy sie urodził tez, dzis ma dwa i pół roczku i juz nie pamietam kiedy mu sie zdazyło, to jest kwestia dojrzewania, w ogole sie tym nie mart, minie samo. Odpowiedz Link Zgłoś
tuniatunia Re: czkawka 14.12.06, 09:05 Moja corcia tez ciagle czka - po jedzeniu, w czasie przewijania po kapieli... Czesto zdarza sie, ze gdy ja odbijam - czkawka pojawia sie doslownie pare sekund po soczystym odbiciuu. Bywa i tak, ze spi sobie spokojnie i po godzinie - dwoch spania budzi sie i zaczyna czkac. Wiec nie da sie u mmnie wyprowadzic zadnej sredniej co do przyczyny. Przekonuje mnie argument o niedojrzalosci przewodu pokarmowego, ktora sie w ten sposob m.in. objawia. Tunia Odpowiedz Link Zgłoś