Dodaj do ulubionych

suche usta

02.01.07, 15:03
moja mała skończy za 2 tyg pół roczku. Jakieś 2 m-ce temu byliśmy kontrolnie u lekarza, gdyż mała robiła bardzo twarde kupki i mało jadła. Lekatz powiedział że jest zdrowa alee lekko odwodniona, mam zmniejszyć temperature w pokoju do 20 stopni( a przedtem bywało nawet 24) i często przepajać. Oznaką odwodnienia jest zapadnięte ciemiączko, suche usteczka, no i małe wydalanie moczu.Dostosowaliśmy się do wskazań lekarza i już wszystko jest w porządku, ale moja mała często w nocy ma lekko suche usta, więc teraz już nie wiem czy to od wysychającej śliy(mała ząbkuje) czy znowu jest coś nie tak, i chciałam nadmienić ze często ją przepajam. Czy miałyście lub macie takie objawy u swoich maleństw.(temperatura w pokoju nie przekracza 20 stopni). Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: suche usta 02.01.07, 16:14
      Ja córce smaruję usta lekko kremem. Suchych ust nie ma, nigdy nie miała, ale w
      końcu - czy dziecko musi mieć stale wilgotne? Dorosły człowiek też nie ma
      wilgotnych ust, tylko raczej suche w normalnych warunkach. Teraz, ze względu na
      ogrzewanie, może wysuszać się śluzówka (nosa, ust), ja cierpię na to, ale czy
      Twoja córka ma usta po prostu suche, czy przesuszone, spękane??
      • agusia19751 Re: suche usta 02.01.07, 16:53
        nie spękanych nie ma, tylko suche ale została mi ta obserwacja po wizycie u lekarza ale masz racje ja też często mam wysuszone usta a co do dopiero takie maleństwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka