Dodaj do ulubionych

szczepionki na krztusiec,błonice,tężec- infanrix-

04.01.07, 22:20
Obserwuj wątek
    • vilemo1 Re: szczepionki na krztusiec,błonice,tężec- infan 04.01.07, 22:23
      INFANRIX - czy ktoś zna tą szczepionkę inaczej DTPe. Polecił ja nam lekarz ,
      ma ponoć mniej skutków ubocznych. A jakimi szczepionkami szczepiłyście swoje
      dzieci? Proszę o odpowiedź.
      • agusia19751 Re: szczepionki na krztusiec,błonice,tężec- infan 04.01.07, 22:26
        moja mała przeszła serie szczepień i zaszczepiliśmy właśnie tą szcepionką nie było żadnej wieczornej gorączki ani nawet stanu podgorączkowego, zniosła je bardzo dobrze-polecam
        • vilemo1 Re: szczepionki na krztusiec,błonice,tężec- infan 04.01.07, 22:29
          CZY TO JEST RODZAJ SZCZEPIONKI SKOJARZONEJ, BO LEKARZ MI POWIEDZIAŁ, ŻE NIE
          • ela.bory Re: szczepionki na krztusiec,błonice,tężec- infan 04.01.07, 22:32
            OCZYWISCIE ZE JEST TO SZCZEPIONKA SKOJARZONA!!! MOZE ZMIEN LEKARZA SKORO TEGO
            NIE WIE!!!
        • ela.bory Polecam gorąco:))) 04.01.07, 22:31
          Poza tym że jest to szczepionka skojarzona i oznacza dla dziecka kilka ukłuć
          mniej a zatem mniej łez, to w dodatku jest bardzo dobra. Moja córka nie miala
          żadnych skutków ubocznych, ani nie gorączkowała i w ogóle była wesolutka jak
          zawszesmile Warto zapłacić i oszczędzić dziecku bólu i stresu. A dodatkowo w
          infarixie jest szczepionka przeciw HIP
          • renia1807 Re: Polecam gorąco:))) 04.01.07, 22:49
            Jest to szczepionka skojarzona, płatna. Ma jeszcze tą zaletę ,że krztusiec
            jest w niej zabity , czyli mniejsze ryzyko powikłań. Moja córka zniosła je
            dobrze.
      • agusia19751 Re: szczepionki na krztusiec,błonice,tężec- infan 04.01.07, 23:15
        tak popieram moje przedmówczynie jest to szczepionka skojarzona ja płaciłam po 120 zł
      • pmierzow Re: szczepionki na krztusiec,błonice,tężec- infan 05.01.07, 10:50
        Szczepionka o ktorej piszesz laczy blonice, tezec i krztusiec, osobno
        doszczepia sie w takiej sytuacji zoltaczke a pozniej polio. Mozna dokupic
        i "domieszac" do niej w jednej strzykawce HIB.

Jest jeszcze Infanrix 5w1, ktory zawiera: blonice, tezec, krztusiec, polio, HIB
        (trzeba doszczepic zoltaczke).
        Oraz Infanrix 6w1, ktory zawiera to co powyzej: blonice, tezec, krztusiec,
        polio, HIB a dodatkowo zoltaczke (dziecka nie trzeba doszczepiac).

Podobne sklady ma szczepionka Pentaxim.

Najlepiej poczytaj sobie o Infanrixie na stronie www.szczepienia.pl.
      • spa746 Polecam 05.01.07, 10:54
        Szczepiłam synka właśnie tą szczepionką, jest zdecydowanie lepiej tolerowana
        przez dziecko bo nie zawiera wiurósów a jedynie ich geny i to w znacznie
        mniejszej ilości. Poza tym oszczedzasz dziecku kilku ładnych wkłuć
      • 4_beata Re: szczepionki na krztusiec,błonice,tężec- infan 05.01.07, 12:53
        My właśnie tą Infanrix, nasz maluch przeszedł kazde szczepienie bez problemów
        (a miał już 3 serie), żadnej gorączki żadnych innych skutków. Polecamy.
      • niesiah Re: szczepionki na krztusiec,błonice,tężec- infan 05.01.07, 13:38
        ja nią szczepiłam moich chłopaków, nawet marudni nie byli po szczepieniu a
        miejsce wkucia nawet odrobinkę nie spuchło
    • kiniamum Re: szczepionki na krztusiec,błonice,tężec- infan 04.01.07, 23:09
      ja daje, maly znosi je dobrzesmile
      • joan_collins Re: szczepionki na krztusiec,błonice,tężec- infan 05.01.07, 00:33
        Pierwsza szczepionka to była INFANRIX HEXA [tzw 6w1 czyli błonica tężec krztusiec polio żółtaczka HIB] koszt ok. 200zł, druga szczepionka INFANRIX IPV [5w1 czyli błonica tężec krztusiec polio HIB]koszt ok. 120., trzecia jaką będzie szczepiona moja córka to tez 5w1 za ok 120zł. Szczepionki są skojarzone czyli kilka w jednym wkłuciu, jak słusznie powiedziano CI wcześniej. Nasze dziecko nie miało chyba żadnych skutków ubocznych, no może więcej marudziła, ale to mało zauważalne było.
        • mamucha27 Re: szczepionki na krztusiec,błonice,tężec- infan 05.01.07, 10:03
          Ja też szczepiłam tą szczepionką tylko mały miał po niej stan podgorączkowy, był
          bardzo płaczliwy i noc miałam z głowy. Przy ostatniej się wycwaniłam dałam na
          noc czopek przeciwgoraczkowy i było dobrze.
    • maminuk Re: szczepionki na krztusiec,błonice,tężec- infan 05.01.07, 11:54
      Od wielu lat szczepi się przeciw tym trzem chorobom w postaci jednej iniekcji -
      DTP, Infanrix jest pewnie nazwą preparatu i jeśli zawiera tylko te trzy
      szczepy, to nie jest to tzw szczepionka skojarzona
      • letica Polecam 05.01.07, 13:02
        Młody był juz 4-krotnie tym szczepiony,zero powikłań, nawet stanu
        podgorączkowego. No i jedno ukłucie.
        Polecam
        • anetinus Re: Polecam 05.01.07, 13:15
          moja miala nieskojarzona czyli tylko Infanrix ale miala dwa wklucia(nie wiem
          dlaczego?), moze dlatego ze byla dystrofikiem. Teraz jestem przed druga i troche
          sie boje bo mala chyba zaczyna zabkowac i jak to sie zbierze do kupy to
          normalnie.... sad Po pierwszej dawce nie bylo zadnych objawów
          • exylia Re: Polecam 05.01.07, 13:25
            anetinus napisała:

> moja miala nieskojarzona czyli tylko Infanrix ale miala dwa wklucia(nie wiem
            > dlaczego?)

bo drugie wkłucie to była żółtaczka.
    • ewa_84 Re: szczepionki na krztusiec,błonice,tężec- infan 05.01.07, 17:56
      Polecam INFANRIXKS mój mały był tym szczepiony i nic mu nie bylo, żadnej
      gorączki itp.
      • vilemo1 Re: szczepionki na krztusiec,błonice,tężec- infan 05.01.07, 18:08
        Bardzo dziękuję za te wiadomości. lEKARZ NAM POWIEDZIAŁ, ŻE CENA JEDNEGO
        SZCZEPIENIA TO KOSZT OK. 55ZŁ. Jeśli macie tak dobre zdanie o tych szczpionkach
        to chyba ja też zaszczepię tą szczepionką naszego maluszka. Dzięki.
        • aniulekq Re: szczepionki na krztusiec,błonice,tężec- infan 05.01.07, 23:11
          55zł za jedno szczepienie 5w1 czy za każde osobno?
          • exylia Re: szczepionki na krztusiec,błonice,tężec- infan 06.01.07, 10:18
            aniulekq napisała:

> 55zł za jedno szczepienie 5w1 czy za każde osobno?

Autorka wątku nie ma na myśli szczepionki 5 w 1 tylko trójskładnikowe DTaP (tzw.
            szczepionka acelularna (chyba tak to się pisze?)). Różni się od refundowanej
            (DTwP) tym, że zawiera wirusy zabite.
        • s272 Re: szczepionki na krztusiec,błonice,tężec- infan 08.01.07, 16:27
          Ja szczepię Infanrix ale tym za 130 zł, rewelacja bezbolesna szczepionka i
          żadnych efektów ubocznych.
          • edyta.23 Re: szczepionki na krztusiec,błonice,tężec- infan 08.01.07, 17:34

ja dokładnie tak samo i też płacę 130 zł
    • denay a ja tam szczepię tym co refundowane 08.01.07, 17:43
      jedynie HIBa dokupuje
      a moje dziecko nie ma żadnych reakcji poszczepiennych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka