Dodaj do ulubionych

czyste ciuszki

05.01.07, 18:58
co ile przebieracie swoje pociechy? oczywiście jeżeli nie zdaży się wypawdek z
obiadkiem, czy pieluszką smile codziennie nowye ciuszki? bo my przeważnie co 2
dzień, chyba, że ubranka są brudne. synuś ma 4 miesiące więc jeszcze nie ma
wielu okazji, żeby się upećkać smile a może jestem wyrodną matka i oszczędzam na
proszku.....
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: czyste ciuszki 05.01.07, 19:00
      ja tez co dwa dni, po co codziennie mala ma 7 tyg nigdzie sie nie brudzi, po
      kapieli nieraz stosuje inne ciuszki ktore tez dwa trzy dni ubiera na noc, my
      mamy pizamki ktore nosimy kilka dni lub dluzej czemu dziecko nie ma tez tak
      nosic
      • ewamalcahn Re: czyste ciuszki 05.01.07, 19:24
        Tylko spodenki zmieniam co 2 dnia! A jeżeli chodzi o bieliznę(body, piżamka czy
        spiochy) to codziennie!
    • figrut Re: czyste ciuszki 05.01.07, 19:22
      Nie należę do osób pedantycznych [np. nie prasuję], ale niemowlakom ciuszki
      zmieniałam kilka razy dziennie. Nie wiem jak Wasze dzieci, ale moje ulewały jak
      typowe niemowlaki, więc musiałam je przebrać z tych śmierdzących wymiocinami
      ciuszków nawet gdy pod szyją miały śliniaczek, bo ciuszki i tak tym brzydkim
      zapachem przesiąkają. Poza tym, takie noszone przez cały dzień ubranka wydają mi
      się bardzo nieświeże, gdyż przetaczają się kilkadziesiąt razy dziennie przez
      nasze ręce [często spocone i brudne]. Sama nigdy nie założę tej samej bielizny
      na następny dzień ani po kąpieli, do tego tej bielizny nikt mi nie dotyka bez
      przerwy.
    • spa746 Re: czyste ciuszki 05.01.07, 19:26
      codziennie czyste i wyprasowane ciuszki, ale zdarza się, że musimy je zmieniać
      znacznie częściej
    • olimpia_b81 Re: czyste ciuszki 05.01.07, 19:29
      codziennie,wole prac niz uwazac karmiac.poza tym dostalam ich tyle ze chce kazde chociaz 2razy zalozycsmile
    • kaania80 Re: czyste ciuszki 05.01.07, 20:31
      Ja po kąpieli zakładam czyste i następnego dnia mała jest w tym samym. Jeżeli w
      ciągu dnia zdarzy się, że ubranko ubrudzi się od kupki to przebieram, ale na
      wieczór znowu świerze. Ale córka ma dopiero 2,5 miesiąca, jest na samym cycu
      więc nie ma powodu do częstszego przebierania. Mam niewiele ubranek, a piorę 2
      razy w tygodniu. Może za jakiś czas jak będzie próbowała siadać to będę ją rano
      przebierać w coś wygodniejszego typu rajtuzki, spodenki, jak narazie ubieram
      jak leci. A uwielbiam to robić, zwłaszcza po kąpieli. A wy?
    • magme Re: czyste ciuszki 05.01.07, 20:31
      Ja ubieram Małemu codziennie czyste ciuszki po kąpieli, no czasem jak coś
      wylezie z pieluchy albo sie dzidziuś uleje to częściej - bywa że kilka razy w
      ciągu dnia trzeba przebrać ,ale dzięki Bogu to się zdarza rzadko..
      • eta78 Re: czyste ciuszki 05.01.07, 20:41
        Moja córcia ma już11 miesięcy.Na noc zakaładam jej pajacyka(ale nosi go kilka
        dni- znaczy nocy).Rano zakładam jej zawsze czyste body.Rajstopki,bluzeczka to
        tak na 2dni(jak wcześniej nie pobrudzi).No i spodenki też w zależności jak są
        czyste.Ale jak była malutka to zmieniałam jej wszystkie ciuszki codziennie po
        kąpieli.Takie dziecko się raczej nie brudzi ale za to strasznie poci-glównie
        przy jedzeniu więc zmieniałam codziennie.
    • agusia19751 Re: czyste ciuszki 05.01.07, 20:56
      moja za tydzień skończy pół roczku, ale ja zawsze ubierałam codziennie w nowe uranka(nie jestem pedantyczna), na noc ma specjalne pajacyki a w dzień ubieram w co innego,i jak zdarzy się awaria to wtedy przebieram no i oczywiście jeszcze jak na razie prasuje ciuszki.Moja mała ma bardzo wrażliwą skóre i może dlatego, ale jak z tego wyrośnie myślę że ciuszki będę rzadziej zmieniać no chyba że będą brudne.
      • eps Re: czyste ciuszki 05.01.07, 21:02
        my mieliśmy bardzo dużo ciuszków i bielizna zmieniana była i jest do dnia
        dzisiejszego codziennie. za to w spodenkach czy bluzach to synek bardzo długo
        chodzi czasami i 2 tygodnie o ile sie wcześniej nie ubrudzi.
    • asia06 Re: czyste ciuszki 05.01.07, 21:45
      Zwykle codziennie, bo drażni mnie zapach pieluszki, który zostaje na ubrankach.
      Jakby nie to, nie zmienialbym codzinnie maluszkowi ubranek.
      • guruburu Re: czyste ciuszki 05.01.07, 22:13
        Codziennie, chociaż b. rzadko ulewała.
        Jak miała 4,5 miesiąca zaczęla pełzac, a u nas jest brudno - więc i tak by nie
        dało rady rzadziej wink Potem raczkowanie i chodzenie - to samo. Ale jeśli np.
        zdarzy się taki dzień, że mało wychodzi na dwór, tj, wychodzi, ale sama nie
        chodzi, więc się nie pobrudzi, to nosi spodnie kilka dni. Bo w domu i tak zawsze
        przebieram na domowe ciuchy.
        • jolantusia1 Re: czyste ciuszki 05.01.07, 22:34
          nie należę do osób pedantycznych (czytaj bałaganiara), ale małemu ubraniam
          zmieniam minium dwa razy dziennie. Chyba że jest potrzeba częściej. Rano i po
          kąpieli obowiązkowe czyste ubranie. Alex jest w domu już 8 m-cy. Spodnie tez
          codziennie. Tak było od początku. Wszystko prasuję.
    • agaw_80 Re: czyste ciuszki 06.01.07, 00:36
      tak do 3 miesiąca zmieniałam synkowi ciuszki codziennie po kąpieli-spał w tym i
      cały następny dzień, od 4 miesiąca 2x dziennie- na noc pajac przez 2noce, w
      dzień body+bluza codziennie świeże i spodnie zmieniane max co 2 dni- raczkując
      trochę podłóg wyciera. ale nawet jak w ciągu dnia sie upaćka jedzonkiem to
      raczej nie zmieniam ciuszka- trudno smile
      Pisiek
    • lechmiki Re: czyste ciuszki 06.01.07, 11:05
      Ubieram codziennie świeże ciuszki a teraz kiedy mocno się slini przebieram
      kilka razy bo całą mokrą bluzeczke ma ,do spania co dwa trzy dni zmieniam
    • kofkak Re: czyste ciuszki 06.01.07, 12:36
      codziennie bieliznę, spodenki ogrodniczki co 2 dzień - młody nie ulewa i jakos
      kulturalnie je, więc spodenki mozemy rzadziej. body, spioszki, pajacyki
      codziennie nowe.
    • pmierzow Re: czyste ciuszki 06.01.07, 18:25
      Zawsze po kapieli ubieram w nowy pajacyk, Maly w nim spi i bawi sie nastepnego
      dnia do okolo poludnia (wtedy pajacyk wedruje do prania). Przed spacerem
      ubieram go "dziennie", czyli w body, spodenki i bluze - w tym zostaje do
      wieczora (oczywiscie jesli uleje mu sie i jest caly mokry to go przebieram).
      Rzeczy z dnia, czyli body i bluza ida wieczorem do prania (Maly mocno ulewa,
      wiec sa po prostu mokre i brudne), a spodnie i skarpetki piore raz na
      tydzien/10 dni. Synek ma 4.5 mca.
      • anulkas86 Re: czyste ciuszki 06.01.07, 18:33
        Codziennie po kąpieli ubieramy czystego pajacyka albo inne ubranko. Mały się
        bardzo poci podczas snu więc rano ubranko zamieniam na czyściutkie. W ciągu dnia
        zadko przebieram małego chyba że zdaży się jakaś "wpadka" albo jakoś wyjątkowo
        bardzo się pobrudzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka