myl10 12.01.07, 14:45 Witam.Co dajecie do picia oprocz karmienia piersia dla Waszych 2 miesiecznych Pociech?Dziekuje za odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pauzalka Re: picie dla niemowlaka 12.01.07, 14:53 Takiemu maluszkowi karmionemu piersią nie trzeba podawać żadnych dodatkowych płynów. Odpowiedz Link Zgłoś
ajamamsynka Re: picie dla niemowlaka 12.01.07, 14:58 W zasadzie nie trzeba nic podawać do picia oprócz piersi, ale ja daję raz dziennie jakieś 50 ml herbatki z kopru właskiego, bo poprawia trawienie i działa uspokajająco. Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: picie dla niemowlaka 12.01.07, 15:09 dawałam herbtaki albo wodę niby nie trzeba ale przy suchym powietrzy w mieskzaniach(ogrzewanie) raczej się powinno ja dawałam od początku bo mogłam małą z kimś bez problemu zosatwić no i dziecko nie wisiało całymi dniami na cycku no a potem łatwiej było mi wprowadzać nowe pokarmy bo córa miałamokreslone godziny jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
d.ziarkowska Re: picie dla niemowlaka 12.01.07, 15:15 ja mam 2 miesieczniaka i juz od 3 tygodni pogaje cherbatke rumiankowo-koperkowa bo sam koperek dziwnie na niego wplywal.. mial takie pierdzenie ze az go chyba tyleczek bolal bo plakal a po tej mieszance efekt jes pozytywny,, ladnie pruka i nie ma koleczep.. do nabycia w aptece.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kalipka Re: picie dla niemowlaka 12.01.07, 18:14 ja dawałam i daję nadal herbatkę koperkową, nie wiem dlaczego wszyscy uważają że jak na piersi to nie dawać pić, mi też tak mówili w szpitalu i nie dawałam, któregoś razu mała zaczeła marudzić az w koncu sie rozpłakała, piersi nie chciała więc dałam jej herbatkę wydudniła ją w sekundę i od razu jej sie humor poprawił od tamtej pory daję jej codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
beti800 Re: picie dla niemowlaka 12.01.07, 21:57 ja też daję mojemu dwumiesięcznemu maluszkowi herbatkę koperkową w szpitalu mówią mamom karmiącym piersią ,że nie trzeba niczym dopajac dziecka ale w sezonie grzewczym w mieszkaniu jest ciepło i na ukojenie pragnienia taka herbatka jest o.k. ... ja daję 50ml , czasem 70 ml dziennie Odpowiedz Link Zgłoś