Dodaj do ulubionych

2 tyg i ciagle placze

09.02.07, 15:51
nie wiem co moze byc bezposrednia przyczyna ale moja Marysia od jakiegos
czasu ciagle placze.z powodu braku nawalu pokarmu, karmiona jest mieszanka.od
jakiegos czasu wije sie i co jakis czas ma napady placzu, rzadko robi kupke
(raz na dwa dni)-wiec moze boli ja od tego brzuszek.Zastanawiam sie co moge
zrobic, zeby malenstwo nie plakalo tak czesto-szczegolnie dotkliwe jest to w
nocy.moze macie podobne doswiadczenia i znalazlyscie wyjscie z sytuacji?
pozdr
mama Marysi
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: 2 tyg i ciagle placze 09.02.07, 16:09
      pewnie kolka, doradziłabym łagodny masaż brzuszka zgodnie z ruchem wskazówek
      zegara i kładzenie na brzuchu tak dwie godziny po karmieniu (wcześniej by
      wszysto z niej się wylało), aby się kobita odgazowała wink.
      Poza tym zastanów się, czy nie ma za gorąco, za zimno (temperatura na karku, nie
      ręce czy nogi),za jasno, czy nie je za dużo, albo czy nie ma przemoczonej
      pieluchy, mimo, iż dopiero co ją przewijałaś. Przyczyn być może mnóstwo, ale
      jeśli najgorzej jest wieczorem i nocą, to to jest pewnie kolka. Możesz też
      próboważć zwalczać to farmakologicznie i jeśli mieszanka oznacza karmienie
      mieszane, czyli też z własnej piersi, to zrób rachunek sumienia, co jesz i
      zlikwiduj: smażone, kapustne, wędzone, tłuste, tłuste sery, ryby itp. zlikwiduj
      słodycze i egzotyczne owoce. Polecam krupniki, jabłka, kakao, gotowane ryby i
      warzywa. Po dwóch dniach od takiej diety powinno być lepiej, jeśli to przez twój
      pokarm.
    • bacia14 Re: 2 tyg i ciagle placze 09.02.07, 18:52
      Moj synek zaczął mieć kolki od 11 dnia życia i tak do dziś (10 tydz)
      mam nadzieje, że minie po 3 mc.Z moich rad-dla Ciebie-dieta eliminacyjna. Dla
      dziecka kropelki esputicon( można podawać maluchowi od 1 tyg)3 razy dziennie po
      3 krople (jak wolisz skonsultuj z lekarzem) dla uspokojenia sumienia czopki
      viburcol(homeopatyczne-nie zawsze działają)no i dla odpreżenia maluszka jak
      płacze połóż go i nagrzej brzuszek suszarką do włosów-sprawdź temperature
      nawiewu, żeby nie sparzyć maleństwa! u nas suszarka działą idealnie-jest na
      stałe podłaczona w sypialni i jak maly ma "atak" suszara idzie w ruch-bardzo go
      to odpreża-powietrze masuje i rozgrzewa-polecam.I czas czas jeszcze raz czas!
      Możesz dla pewnosci skonsultować się z lekarzem-zrobić usg jamy brzusznej, iść
      do neurologa, rehabilitanta, gastrologa dzieciecego ja to przerobiłam.
      • kasia.jackowska Re: 2 tyg i ciagle placze 09.02.07, 23:15
        ja dawałam swojej córce krople esputicon ale tylko dwa razy dziennie po jednej
        kropli i ewentualnie spróbuj odgazować dziecko podnosząc nóżki do góry i
        wkładając czubek termometra do pupy , moja Gabrys od razu prykała i robiła
        kupki i w ten sposób wydawało się że brutalny brzuszek robił się mięciutki.
        mozesz też nosząc dziecko na ramieniu po jedzeniu poklepywac je w pupę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka