minia282 26.02.07, 22:07 Dziewczyny podajcie objawy jakie miały wsze dzoeciaczki przy azs. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kadewu1 Re: Objawy azs 26.02.07, 22:34 U nas suche placki na skórze, lekko różowe. Suche łokcie, kolanka, a także połacie wysuszonej na pleckach i brzuszku. To mogą być również krostki, łuszcząca się skóra, zaognione zgięcia rączek, nóżek. Ogólnie - suchość skóry niedająca się załagodzić zwykłymi kremami. U nas nie było drastycznie, skóra nie pękała, nie ropiała, a może być różnie. Teraz Janek ma rok, objawy AZS ma od 6 miesięcy (od wprowadzenia pokarmów stałych). KmJ Odpowiedz Link Zgłoś
minia282 Re: Objawy azs 27.02.07, 09:58 Kadewu1 czym leczyliscie to wszystko? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: Objawy azs 27.02.07, 23:20 ZMianą diety! (Mojej, dziecka). Zmiany skórne ustępują bardzo powoli. POlecam tak: kąpiel w nasionach lnu; mące kartoflanej; Oilatum i Balneum (drogie, więc spróbuj od tych pierwszych - naturalnych ; maść robiona w aptece z przepisu lekarza - cholesterolowa; na receptę - Elidel (b. drogi) maść nagietkowa (niedroga); Dodatkowo Mały bierze 5 kropli Zyrtecu (bo to ewidentnie alergia) oraz sporo lekow homeopatycznych. Kąpiemy się co drugi, trzeci dzień, nie z lenistwa bynajmniej Tak to wygląda. MAły miał b. silne zmiany od stycznia - zareagowal na dynię z ziemniakiem. DZis zovaczyłam, że skóra jest już b. ładna. Powodzenia, KmJ PS. JA też jestem atopikiem - sucha skóra, siostra, nasza mama była. Z tym, że ja nie jestem zdiagnozowana, po prostu mam sucha skórę, czasem się łuszczącą (male placki) K Odpowiedz Link Zgłoś