Dodaj do ulubionych

podróż z maleństwem

08.03.07, 18:29
Mam miesięczną córeczke i chciałabym z nią jechać do moich rodziców którzy
miesdzkają o 80 kilometrów ode mnie . Zastanawiam się czy moge już ją zabrać
bo moja teściowa ostro protestuje i robi mi wyrzuty.
Obserwuj wątek
    • busias Re: podróż z maleństwem. Odpowiedzcie proszę!!!!!! 08.03.07, 18:39
    • olimpia_b81 Re: podróż z maleństwem 08.03.07, 18:59
      spokojnie mozesz jechac-jak dla mnie.przeciez to 1-1,5 h jazdy-mala pewnie cala
      przespi.
      • ant26 Re: podróż z maleństwem 09.03.07, 22:42
        Czy Twoje maleństwo jest spokojne? Naszego synka zabraliśmy w daleką podróż
        kiedy miał3 m-ce-350km, spał i było ok, choć wcześniej jeżdził ze mną tylko do
        parku wózeczkiem. Ale od tego czasu przestał przesypiać mi całą noc, moż to
        zbieg okoliczności, ale tak już zostało. Jedz, ale coś sie może zmienic.
    • taylorhayes Re: podróż z maleństwem 08.03.07, 19:00
      Bez przesady.
    • magatrojmiasto Re: podróż z maleństwem 08.03.07, 20:49
      Pierwszy raz wybraliśmy się w podróż z córką kiedy miała skończone 6 tyg.
      Jechaliśmy samochodem 400km, mała całą drogę przespała z jedną przerwą na
      karmienie. Jechała w foteliku. Do dziś (ma 5,5 m-ca) odbyła taką podróż trzy
      razy w tą i z powrotem.
      O wiele gorzej było na miejscu. Za pierwszym razem przez kilka nocy kiepsko
      spała, i bardzo płakała wieczorami. Kolejne wizyty u dziadków (bo to do nich
      tak jeździmy) już bez większych problemów.
      • 111a4 Re: podróż z maleństwem 08.03.07, 22:12
        8 miesiecy to juz nie takie malenstwo,mysle ze bez problemów mozesz jechac.
    • 111a4 Re: podróż z maleństwem 08.03.07, 22:15
      sorki,pisałas o miesiecznym dziecku.nie wiem czem u ja 8 miesiecy
      widziałam...mysle jednak ze nie ma przeciwskazan zebys pojechała.im mniejsze
      dziecko tym prawdopodobiestwo ze podróz zniesie dobrze jest wieksze,moja córka
      jak była tak mała to zawsze spala,teraz jest gorzej bo nie wysiedzi w foteliku!
      Pozdrawiam
      • eliszka25 Re: podróż z maleństwem 08.03.07, 22:32
        takie malenstwo nie powinno zbyt dlugo przebywac w foteliku, ale przeciez 80 km
        nie bedziesz pokonywala pol dnia. mysle, ze spokojnie mozesz zabrac coreczke.
        pewnie cala podroz przespi i nie bedzie problemu. najlepiej zaplanuj wyjazd
        mniej wiecej w porze, kiedy zwykle mala ma drzemke, choc takie maluszki
        najczesciej i tak w samochodzie zasypiaja.
        • busias Re: dziekuje za wszystkie odpowiedzi 09.03.07, 08:30
          • kizami Re: dziekuje za wszystkie odpowiedzi 09.03.07, 10:01
            ja z moją cóórką zaczęłam jeździć do dziaadków (ok,65km) jak miała właśnie
            miesiąc.i cały czas gdzieś jeździmym terazma 3,5m-ca.Staram się tylko, żeby nie
            siedziała zbyt długo w foteliku.
            • kasiborek Re: dziekuje za wszystkie odpowiedzi 09.03.07, 22:27
              W przerwach warto dzieciątko położyć na brzuszku żeby "rozprostować" kręgosłup
    • monikaa13 Re: podróż z maleństwem 10.03.07, 11:31
      spokonie mozesz, nie przejmuj sie tesciowa, ja jechala z mala wprawdzie tylko
      30 km ale ju zw pierwszym tygodniu do poradni laktacyjnej,
      po to sa foteliki by w nich przewozic maluchy, podobno moga w nich siedziec do
      3 godzoin, jedz i sie nie przejmuj, nic mu bedzie, 80km, to godzinka drogi
      maluch na pewno cala przespi

a tak poza tym to nie przejmuj sie tesciowa, ja mam akurat fajna ktora w ogole
      nic nie komentuje i sie nie wtraca

ale za to moja mama, o boze, ciagle jej cos nie pasuje, ma zimne raczki, ma
      zimne nozki, ma za cieplo, ma za zimno, boze lezy na podlodze, jak ty ja
      nosisz, daj jej pic, w ksiazce pisali ze powinno sie dawac 8 razy na dobe, ja
      dawalam, nie wychodz z nia na dwor jest zimno, nie jedz z nia samochodem.....
      mozna by tak mnozyc bez liku
    • wiolett1 Re: podróż z maleństwem 09.04.07, 14:42
      Ja wczoraj na świeta po raz pierwszy zabralam mojego 5 miesiecznego syna.
      Jechalismy samochodem jakies 30 km w jedna strone. Tam bylismy prawie caly
      dzien.Niby wszystko ok. Na miejscu super spal, zasypial bez problemu. Mialam
      tylko problem z przystawianiem go do piersi, byl bardzo wtedy niespokojny . JAk
      wrocilismy do domu to najgorsza byla noc. Budzil sie czesto i bardzo mu bylo
      trudno zasnac a dzisiaj (nastpeny dzien po podrozy) jest bardzo niespokojny i
      trudno go uspic, ma problemy z pryzstawieniem sie do piersi...
    • anka19761 Re: podróż z maleństwem 09.04.07, 15:00
      cóż, ja ze szpitala z dzieckiem prawie 80 wracałam.... smile a teściowa to
      zazdrosna jest, olej to. szerokiej drogi!
    • aminka70 Re: podróż z maleństwem 09.04.07, 16:09
      No bez przesady, po to są foteliki aby dziecko jechało bezpiecznie. My z naszym
      2 miesięcznym brzdącem pokonaliśmy właśnie w piatek 500km, mieliśmy 2 przerwy
      na karmienie i przewijanie, a malec całe szczęście całą drogę smacznie chrapał.
      Po przyjeździe był wręcz "rozrywany" przez dziadków i dalszą rodzinę, co
      przyjmował ze stoickim spokojem- Jedyna zauważalna przeze mnie wada- znacznie
      więcej i częście "konsumuje". Jedno co trzeba zrobić przed podróżą- dokładnie
      ją zaplanować, popatrzeć lub przypomnieć sobie gdzie w trasie sa czyste,
      bezpieczne stacje beznynowe- bo gdzieś trzeba znaleść w miarę intymne miejsce
      na krmienie i przewijanie malca. Teraz tak nam się spodobało, że na majówkę
      jedziemy jesZcze dalej-w góry.
    • deela dlaczego nie? 09.04.07, 16:16
      Julek mial dwa i pol miecha jak go przewiozlam 4510 km do rodzicow
      co to jest 80 km? godzinka i jestescie smile))
      • mniemanologia Re: dlaczego nie? 09.04.07, 17:38
        O rany, 4510, wow smile
        To masze 200km w wieku 5 tygodni (teraz, na święta) to pikuś, jak widzę smile
    • oliwia_ma Jechać! 09.04.07, 20:18
      Ja rodziłam 310km od domu i jechałam z noworodkiem do swojej miejscowości (w 5
      dobie).
    • mamajulki080506 Re: podróż z maleństwem 10.04.07, 11:58
      Z moją córeczką jechalismy 300 km, jak miała 3 tyg...
      Od tego czasu jeździmy regularnie 2 razy w miesiącu raz 200, raz 300 km i jest
      ok, bardziej my jesteśmy zmęczeni...
    • fortisa Re: podróż z maleństwem 10.04.07, 12:05
      ja z moim 2 tygodniowym maluszkiem jechalam samochodem 300km do jednej babci a z
      3 tygodniowym 200km do drugiej babci i z nim wszystko bylo ok. teraz ma prawie 3
      misiace i praktycznie co drugi tydzien smigamy z nim na weekend na zmiane do
      kazdej babci
    • run_away83 Re: podróż z maleństwem 10.04.07, 15:51
      olej teściową i jedźcie smile my wracaliśmy 200 km ze szpitala jak synek miał 6
      dni - całą podróż przespał. przed jego urodzeniem dużo podróżowaliśmy, a kiedy
      przyszedł na świat, stwierdziliśmy że nie ma powodu żeby z tego rezygnować.
      mały jest przyzwyczajony do jazdy samochodem, podróż znosi świetnie - albo śpi,
      albo się bawi, jak trzeba to zatrzymujemy się na chwilkę i karmię go albo
      przewijam w samochodzie. teraz filipek ma ponad 4 miesiące, a my prawie na
      każdy łykend gdzieś wybywamy - a to do teściów, a to w góry, a to do lasu. a na
      majówkę wybieramy się do włoch big_grin
    • czarny.kot997 Re: podróż z maleństwem 10.04.07, 16:19
      moja corka miala dokladnie miesiac jak przejechala ze mna do babci 800km. spala
      cala droge. robilam tylko przerwa na karmienie, przewijanie i rozprostowanie.
      do dzisiaj, ma 6 lat, przejechala juz dziesiatki tysiecy kilometrow z nami,
      bardzo lubi jezdzic i nigdy nie marudzi-coz tak to jest jak sie juz za mlodu
      przyzwyczaja smile
      szerokiej drogi. a tesciowa tak mowi bo jest zazdrosna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka