salezja 19.03.07, 09:57 Mam pytanie- czy zanurzacie uszy w wodzie myjąc dziecku główkę- do kiedy ewentualnie trzeba uważac aby nie dostała się do nich woda? Dzięki bardzo za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magusiape Re: kąpiel a uszy 19.03.07, 10:02 Ja specjalnie nie zanurzam ( dzidzia ma 3 miesiące) aleod zawsze troszke uwazałam, tyle, że bez przesady.Jak nawet sie nalało, to wytarłam ręcznikiem i tyle - wazne, zeby nie oziebic dziecka po takim zalaniu uszek, czy nie wychodzic na spacer. Pisze tak, bo niektórzy kąpią przed południem. A co do zapalenia uszu u niemowlat, to słyszałam od kilku lekarek,że robili badania, że przyczyną zapalenia sa w 80% ulewania - pokarm sie cofa, jak dziecko lezy i od wewnatrz dochodzi przez gardło do otworu słuchowego wewnetrznego i tam zalega. I, ze nieliczne tylko zapalenia uszu sa spowodowane innymi przyczynami np. wirusami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
apolonina13 Re: kąpiel a uszy 19.03.07, 10:04 nigdyn a to uwagi wiekszej nie zwracłam boo zapalenie ucha nie jest od wody tylko właśnie od ulewania itp po kazdej kąpieli zrteba tylko uszka wytrzeć-jesli się boisz to zakąłdaj czpke na chwilę po kąpieli Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re:"Najczęściej zadawane pytania"polecam 19.03.07, 10:02 jako,że temat bardzo często wraca jak bumerang. Czerwony tłusty druk u góry forum Dlatego moderatorki sie napracowały,aby ułatwić szukanie pożądanych informacji dla foremek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=39994828&a=40000838 Odpowiedz Link Zgłoś
majka3131 Re:"Najczęściej zadawane pytania"polecam 20.03.07, 11:51 Ja też nigdy specjalnie nie zwracałam uwagi na uszka. Po kazdej kąpieli poprostu wycieram delikatnie uszka pałeczkami z ogranicznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś