20.03.07, 20:04
witam

prosze o porade jak mam sie zachowac w sytuacji gdy moja roczna corka wpada w
histerie? chodz mi konkternie o taka rzecz . czytam ksiazke, ona podraczkuje
i wyrywa mi ksiazke. ja zamykam i odkladam na polke, na co ona zaczyna wpadac
w histerje i przerazliwie krzyczy jakby Bog wie co sie dzialo.
prosze o rade, czy mam odwrocic uwage inna zabawka? tak robilam do tej pory.
czy to normalne zachowanie?
Obserwuj wątek
    • zuzalus Re: Histeria 20.03.07, 21:03
      Słyszałam że pomaga ignorowanie histerii u dziecka ale wyobrażam sobie że to
      bardzo trudne, może rzeczywiście pomysł z odrwacaniem uwagi jest lepszy o ile
      skuteczny. Niewiele pomogę bo mam małe dziecko ale z doświadczeń znojomej wiem
      że u niej ignorowanie pomogło skutecznie ale trwało to troszkę.

Pozdrawiam
      Ola
      • slonko1335 Re: Histeria 21.03.07, 08:15
        Hej, niedawno poruszałam ten sam problem na innym forum i także poradzono mi
        ignorowanie ale też i chwalenie za każdym razem jak się uspokoi. Alka też
        wszystko krzykiem wymusza, wyrywa mi coś z ręki, po coś sięga, słowo nie wolno
        natychmiast jest okupione dzikim wrzaskiem. Chyba nasze bąble zaczynają nas
        wypróbowywać co im wolno co nie. Przez kilka dni próbowałam metodę z
        ignorowaniem. W dużym pokoju na niższych pólkach do których Alka sięga stoi
        wazon i szkatułka, ona oczywiście jak tylko tam wchodziła od razu do tego się
        dobierała. Konsekwentnie, ostro mówiłam nie wolno i przenosiłam ją w inne
        miejsce nie zwracając zupełnie uwagi na dzikie wrzaski, po kilku próbach jak
        przestała od razu sięgać po ten nieszczęsny wazon, chwaliłam że jest grzeczna,
        że ładnie bawi się swoimi zabawkami, gadałam, że wazon i szkatułka są moje i
        nie wolno jej tego ruszać. Potem pozwoliłam jej dotknąc tego wazonu i szkatułki
        ale jak jej podałam, potem znowu łopatologicznie tłumaczyłamże to moje i ma
        sama nie ruszać i od kilku dni zero zainteresowania z jej strony tą półką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka