lejla7 27.03.07, 10:25 czesc dziewczyny zrobilo sie tak cieplo ze jak zwykle mam problem zubraniem miloszka (13 m-c) czy jak ma body na dlugi rekaw i na to jakas bluzeczke to czy moge zalozyc mu tylko bluze z polaru? Miłoszek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kikaaaa Re: na spacerek w polarku? 27.03.07, 10:28 Ja mojej 9 miesięcznej córci zakładam body z długim rękawem i na to polarową bluzę. Odpowiedz Link Zgłoś
brunette23 Re: na spacerek w polarku? 27.03.07, 10:29 oczywiscie, my juz dwa tygodnie chodzilysmy w polarku, pod nim body z krotkim i sweterek lub bluzeczka... pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
ulfa Re: na spacerek w polarku? 27.03.07, 11:36 syn ma na sobie body z krótkim, bluzkę z długim i kurtkę z polaru, a na dół rajstopy, spodnie z polaru i buty. Awaryjnie kocyk w wózku i obowiązkowo czapka na głowie Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha24 Re: na spacerek w polarku? 27.03.07, 13:54 Moja córeczka miała wczoraj na sobie body z krótkim rękawkiem, cieniutki golfik, polarek (niezbyt gruy) i na to bezrękawnik, dzisiaj body z krótkim rękawiem, bluzeczka z długim, cieplejszy golfik i bezrękawnik. Odpowiedz Link Zgłoś
bialka Re: na spacerek w polarku? 27.03.07, 21:47 8miesięczna córka: body długi rękaw, na to bluzka z krótkim i polarek, cienkie rajstopki, cienkie spodnie, 2 pary skarpet, cienka trykotowa czapka. Jutro, jak znajdę sztruksy to bez rajstop. Ja byłam w cienkich spodniach, nawet jak siedziałam na ławce nie było mi zimno, ona też nie zmarznie. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: na spacerek w polarku? 27.03.07, 22:08 13 miesięczne dziecko, to dziecko zwykle już dość ruchliwe. Chodzące dzieci ubiera się tak jak siebie, biegające lub żywiołowe w inny sposób typu łażenie po drabikach, uciekanie od mamy [to już zwykle 2 - 2,5 latki] warstwę mniej niż siebie, dziecko TYLKO leżące czy siedzące warstwę więcej niż siebie. Ta warstwa więcej to zwykle kocyk, lub u dziecka które raz w wózku, raz na nogach jakiś sweterek gdy siedzi w wózku, a gdy z niego wychodzi należałoby zdjąć. Nie napisałaś jaka u Was jest temperatura. Jeśli tak jak u mnie [16-17 stopni], to logiczne jest, że dziecku zakłada się skarpetki zamiast rajstop jeśli ma dodatkowo spodnie [chyba, że to dziewczynka w sukience], jeśli jest około 5 stopni, to dziecku siedzącemu w wózku w samych spodniach bez rajstopek może być zimno. Jeśli jest około 10 stopni, to body + sweterek [lub polarek] + bezrękawnik jest jak najbardziej na miejscu. Jeśli jest około 17 stopni, to taki zestaw z bezrękawnikiem to już nieco za wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: na spacerek w polarku? 27.03.07, 23:59 zgadzam sie z figrut; dzis bylo naprawde ciepło! Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: na spacerek w polarku? 28.03.07, 07:50 Możesz i w polarku, tylko najpierw zdejmij bluzkę, bo trzy długie rękawy to conajmniej o 1-2 za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś