Dodaj do ulubionych

Wykopywanie spod kołdry

22.04.07, 10:54
Czy Wasze dzieci też wykopują się w nocy? Moja ostatnio kilka razy w nocy
wykopuje z siebie kołdrę, muszę przykrywać ją, a jak nie obudzę się to śpi
odkryta, chyba marznie, no i dla mnie też to jest męczące. Jest na to jakiś
sposób?
Obserwuj wątek
    • olimpia_b81 Re: Wykopywanie spod kołdry 22.04.07, 11:04
      kup jej spiworek
      • brunette23 Re: Wykopywanie spod kołdry 22.04.07, 11:17
        może jest jej gorąco, zastąp kołdrę kocykiem, ponadto zauważyłam że dzieciom
        trudniej się spod kocyka wykopać... pozdrawiamy! smile
        • agaruda1 Re: Wykopywanie spod kołdry 22.04.07, 11:34
          Tez myslalam, ze mojemu zimno jak sie wykopuje, ale musialam jednej nocy spac
          przy otwartym oknie (jakiegos wirusa paskudnego mielismy, co to nam obojgu
          duszno bylo) i okazalo sie, ze grzecznie spal pod kocykiem!!! To sobie teraz
          darowalam ciagle przykrywanie. Moj maz tez spi w nocy bez koldry a mojemu
          dziecku jeszcze bardziej od meza non stop goraco. Ludzie na mnie jak na debila
          na spacerach patrza, bo mlody ubrany bardzo cienko, prawie zawsze najlzej na
          Ursynowie, ale przeciez nie bede go na sile ubierac..
          • felixa1 Re: Wykopywanie spod kołdry 22.04.07, 12:04
            Moja Córeczka ma 4 tygodnie, rokopuje się notorycznie, nie marźnie, a na w
            szpitalu płakała z gorąca, ma to po mnie ja spałam pod prześcieradłem a ona pod
            pieluszką i wszystko było ok. Też mieszkam na Ursynowie i ciągle się mnie ktoś
            pyta czy dziecku nie jest za zimnosmile, a nie jest. Jak jest jej za gorąco to
            marudzi i się pocismile
    • run_away83 Re: Wykopywanie spod kołdry 22.04.07, 15:54
      jeżeli faktycznie parznie to: cieplejsze ubranko/śpiworek/w miarę sztywna i
      duża kołderka (spod takiej się nie wykopie tak łatwo) ale może po prostu jej za
      gorąco? jeśli rozkopane dziecko jest ciepłe (zwłaszcza ma ciepłe rączki,
      stópki, kark) to zmień okrycie na cieńsze.
    • gadoma Re: Wykopywanie spod kołdry 22.04.07, 18:46
      Moja od początku spała pod misiowym dużym ręczniczkiem a od 3 miesiąca śpi pod
      kocykiem w poszewce i tak się rozkopuje. Muszę wstawać i ją poprawiać. Kiedyś
      nie obudziłam się w nocy, żeby małą poprawić i spała do rana odkryta - miała
      zimne nóżki, rączki ale na szczęście nie przeziębiła się. Kołderka leży w
      szafie, bo jak na razie nie sprawdziła się- jest za duża i za gruba, chociaż
      mamy wersję letnią.
      Jak widzisz nie ma złotego środka wszystko zależy od maluszka.
      Pozdrawiam
    • meggy99 Re: Wykopywanie spod kołdry 22.04.07, 21:10
      u nas tez był ten problem, zwłaszcza, jak synek skończył 3,5 miesiąca to jakoś
      tak nerwowo śpi i ciągle gdzieś biegnie przez sen, a kołdra razem z nim smileMoja
      mam mi podpowiedziała, żeby do rogów kołderki doszyć tasiemki i przywiązywać do
      szczebelek łóżeczka
      wydawało mi się, że mały będzie skrępowany, ale pomysł okazał się świetny
      kołderka jest nieco szersza niż łóżeczko, więc dziecko nie jest nią przyduszone,
      jak jest mu zbyt ciepło to spokojnie może wyciągnąć rączkę na kołdrę, która
      jednak stanowczo tkwi na swoim miejscu smile
      może Wam się przyda ten pomysł - u nas się sprawdził smile
      pozdrawiam
      • magdalas Re: Wykopywanie spod kołdry 22.04.07, 21:47
        moja 4 miesięczna córeczka też się rozkopywała poza tym uskuteczniała tzw wędrówki ludów, czasami
        znajdowałam ją w łóżeczku z głową tam gdzie powinna mieć nogi. Raz zapomniała się przedtem
        rozkopać i w efekcie kołderka przykryła jej głowę. W ten sam dzień pojechałam kupić śpiworek. Sprawdza
        się rewelacyjnie, pod śpiworkiem ma tylko body, więc nie jest jej za gorąco, polecam
    • noovaa Re: Wykopywanie spod kołdry 22.04.07, 21:41
      moja skopuje koce, kołderki, wylazi nóżkami ze śpiworka (nie wiem jak) ... jak
      sie obudze to czuje jakie ma chłodne rączki .. w koncu - wygrała.. nic z tym nie
      robie ... ubieram ją cieplej do spania i przykrywam cieniutkim kocykiem - tak
      żeby była z siebie dumna kiedy znowu coś skopie smile
    • malgosiek2 Dlatego dla nas idealne są śpiworki do spania:) 22.04.07, 21:47
      np.
      www.babystyle.pl/sklep/sen_spiworki/1.htm
    • ewcia1980 Re: Wykopywanie spod kołdry 23.04.07, 07:21
      moja córka spi bardzo spokojnie i podczas snu nie rozkopuje sie ale robi to gdy
      przebudzi sie w nocy czy rano.
      no i zanim do niej wstana (a zawszy "gram na zwłoke smile to juz lezy cała
      porozkrywana i troche wychłodzona.
      od moich kolezanek dostała spiworek do spania ale nie chce w nim spac.
      no moze nie tyle nie chce spac, bo spi w nim ale rano jak poczuje ze lezy w
      spiworze to wydziera sie na maksa smile
      spiwór jest dosc szeroki ale i tak troszke ogranicza jej ruchy a to co ona
      wyrabia z nogami to sie nie miesci w głowie smile
      pozdrawiam
      Ewelina
      • apolonina13 wykopuje ale nie przykrywam 23.04.07, 07:56
        gdybym miała do niej wstawać za każdym razem to bym dostała na głowesmile
        jak sie odkopie to śpi nieprzykryta-nie ejst zimna rano więc sie nie przejmuję i
        nie zwracam uwagi na tosmile
        • azza4 Re: wykopuje ale nie przykrywam 23.04.07, 09:32
          Ja mam przescieradlo,na to kocyk i podwijam to z kazdej strony pod
          materac.Nawala kopytami jak szalona ale rozkopac jej sie nie udajesmile
          • biedronka710 Re: wykopuje ale nie przykrywam 23.04.07, 10:48
            Moja tez sie rozkopuje spod kolderki i juz tez nie wiedzialam co mam robic,
            dlatego teraz zakladam Jej grubsze spiochy, zeby nozki grzalo i przykrywam
            tylko kocykiem. Kocyk sobie troszke zawsze z nozek rozkopie ale powyzej nozek
            jest przykrytasmilepozdr.
            • aghatta1 Re: wykopuje ale nie przykrywam 23.04.07, 11:36
              najpierw zakładałam śpiworek, ale teraz juz synkowi za ciepło w tułów, więc
              ubieram mu bawełniane dresiki nie krępujace, i skarpetki.
    • gackowo Re: Wykopywanie spod kołdry 23.04.07, 11:58
      Mój 7-miesięczny Kubik ma takie zapędy (do rozkopywania się) ale póki co nie
      wykopuje kołdry tylko raczej wysuwa się z niej do góry. Natomiast moja 4-letnia
      córka od małego śpi rozkopana i tak widocznie Jej pasuje. Myślę, że gdyby
      zmarzła to by się obudziła. Nakrywanie kilka razy w nocy nic nie daje. Nie
      zdążam wyjść z pokuju a już majt, majt i kołdra za nogami. Ale jeśli chodzi o
      maluchy to można przyszyć tasiemki do kołderki i na odpowiedniej wysokości
      przywiązać do łóżeczka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka