aniahrabi 28.05.03, 23:33 Mój mały synek ma na twarzy i główce potówki.Wiem, że to z przegrzania.Staram się już dbać, eby się nie przegrzał, ale jak długo muszę czekać żeby te zeszły?Mogę to przyspieszyć? Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aceria Re: potówki...co robić? 29.05.03, 00:22 Wykąp młodego w krochmalu, albo po prostu przecieraj mu te miejsca mąką ziemniaczaną. Po dwóch dniach nie powinno być śladu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marzena121 Re: potówki...co robić? 29.05.03, 09:10 Można też zrobić kąpiel z naparu szałwi. Bardzo skuteczne - sama zawsze korzystam z tej metody. Pozdrawiam Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
magiszon Re: potówki...co robić? 20.06.03, 12:44 Hej, kroch,al jest naprawdę jak balsam do przemywania robię żadki krochmal: 1 łyżeczkę mąki rozrabiam w małej ilości wody i wlewam do gotującej się (1/2 litra) i troszkę gotuję. Przemywam letnim jak ostygnie. Do kąpieli jeszcze nie używałam, ale przymierzam się. Pozdróweczka Magda i Antoś - 5 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera.72 Re: potówki...co robić? 20.06.03, 16:05 Witam! Nic dodać, nic ująć! Tak jak pisały poprzedniczki MĄKA ZIEMNIACZANA CZYNI CUDA (zarówno w postaci krochmalu, jaki i stosowana jako zasypka) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś