Dodaj do ulubionych

Do mam niejadkow

23.06.07, 19:57
Mam prawie 9 miesieczna corcie ,ktora nie chce jesc .Wazy 7,400 i jest taka
malutka w porownaniu do innych maluszkow.Juz sama nie wiem co robis zeby
przekonac ja do jedzenia.Moze macie jakies swoje sprawdzone sposoby.Dodam,ze
malutka bardzo ladnie sie rozwija.
Obserwuj wątek
    • deela nie 23.06.07, 20:20
      bo juz to olalam
      nie kazde dziecko musi wygladac jak reklama budyniu
      wazne ze miesci sie w normie to mi wystarczy
    • luschka Re: Do mam niejadkow 23.06.07, 20:21
      he he.... chyba musisz się z tym pogodzić, ja też mam niejadka, który obecnie
      ma 3 latka ale jest pogodną, dobrze rozwijającą się dziewczynką, nie choruje
      zbyt często, waży nieco ponad 12 kg (dla porównania jej 9 miesięczny braciszek
      też waży 12 kg)
      próbowałam już prawie wszystkiego, zabawiałam podczas jedzenia, zagadywałam,
      włączałam bajki, wymyślałam sycące potrawy (tu polecam Sinlac jest bardzo
      kaloryczny i praktycznie moja córeczka nie zagłodziła się dzięki niemu). Jako
      tako szło, dopiero w żłobku poprawiło się z jedzeniem, bo jadła z dziećmi. W
      domu horror, jak miałam ją karmić to chciałam uciekać. Ale wierz mi to się z
      czasem zmieni smile życzę duuuuuużo cierpliwości, a niską wagą nie przejmuj się,
      najważniejsze żeby była zdrowa smile)
      • mala283 Re: Do mam niejadkow 23.06.07, 22:07
        dziekuje za slowa wsparcia bo naprawde mi ich potrzeba smile
        • kruszynka301 Re: Do mam niejadkow 23.06.07, 22:27
          Jestem mamą hiperniejadka, który w przedszkolu (jedząc wyłącznie suchy chleb) wylądował z tego powodu u psychologa.

Niejadek ma obecnie 7 lat, dalej jego dieta ogranicza się do kilku pozycji (chociaż chleb je już z masłem, czyli postępy sąwink, ale:
          - wyniki badań zawsze córeczka miała bardzo dobre
          - nigdy mi nie chorowała
          - lekarz nazywa ją "modelowym okazem zdrowia".

Jednym słowem - nie ma sensu się przejmować, dziecko instynktownie wie, co jest dla niego dobre (dieta mojej córeczki składa się z chleba, białego mięsa, jogurtów i hurtowej ilośći owoców). Wędliny jeszcze nie wzięła do ust......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka