Dodaj do ulubionych

jak zachowuja się wasze 4 miesięczniaki???

28.06.07, 07:55
pytam,bo mój niespełna 4 miesięczny synek zaczął się dziwnie zachowywac.karmię
sztucznie.w nocy śpi od mniej więcej 20-22-do 6-7 rano,oczywiście budzi się
1,2 razy na jedzonko,po czym odrazu zasypia.Rano budzi się uśmiechnięty,bawi
się karuzelą ok.10 minutek po czym zaczyna się nudzic i biorę go do siebie do
łóżeczka karmię i bawimy się kilka minut po czym On zaczyna płakac/chyba się
nudzi/biorę go na kolanka,chwilę jest spokój,po czym znów marudzi.ziewa,więc
go usypiam na rączkach/metoda usypiania w łóżeczku samemu-"wedłóg Trracy" nie
wypaliła/po małych oporach usypia.budzi się po 30 minutach-maksymalnie po
godzince-i znów jest wesoły 10 minut,a póżniej nie chce nic prócz siedzenia na
moich kolanach,choc i to się szybko nudzi,znów ziewa,więc próbuję go znów
uśpic.czy tam ma teraz to wyglądac jego dzień??max-godzinkę śpi,poczym max
godzinkę jest aktywny,ale bardzo ziewający i marudny.pozatym nie wiem co się
stało,o nagle przestał lubic spacery w wózku.Gdy go tam wkładam to tak krzyczy
jakbym nie wiem co mu zrobiła.nawet gdy mu troszkę podnoszę oparcie/może jest
już ciekawy świata/to też nie pomaga.muszę go praktycznie prawie uśpic,abym
mogła go tam włóżyc.pozatym od ponad miesiąca bardzo się ślini i wkłada całe
piąstki tak głęboko do bużki,że czasem ,aż się zaksztusi.myślimy z mężem
dlaczego nasz w miarę pogodny synuś stał się naglę "NERWUSKIEM",bo tak się
zachowuje.może ząbki mu idą,ale dziąsełka nie są ani czerwone,ani
spuchnięte.czy to taki wiek?już sami nie wiemy.pomóżcie
Obserwuj wątek
    • ona10001 Re: jak zachowuja się wasze 4 miesięczniaki??? 28.06.07, 08:16
      dodam,że mały nie lubi siedziec sam dłużej niż 5 minut -ani w foteliku,ani
      nigdzie indziej.nie potrafi zaintresowac się na dłużej żadną zabawką.tylko na
      rączkach jest dobrze.do tego mam wrażenie,że złością i nerwami próbuje wywrzec
      na nas jakieś zachowania.mały nerwusek?
    • cora73 Re: jak zachowuja się wasze 4 miesięczniaki??? 28.06.07, 09:04
      Witam , moja corka ma 4.5msc i zachowuje sie podobnie! Z tego co wiem to
      wlasnie u niej na zeby, jest poprostu bardziej marudna. To trwa juz miesiac,
      zaczela tez jakby czujniej , niespokojniej sypiac w nocy. Czasami sie
      przebudzi, pokreci a wcale nie chce jejsc. pozdrawiam
      • ona10001 Re: jak zachowuja się wasze 4 miesięczniaki??? 28.06.07, 09:09
        no właśnie,gorzej je,ale dlaczego nie chce jezdzic w wózku?
      • elise1 Re: jak zachowuja się wasze 4 miesięczniaki??? 28.06.07, 11:29

• misiaczek85 Re: elise1 28.06.07, 11:41
          a czy trzeba miec recepte na viburcol?

pozdrawiam
          • lilacz Re: elise1 28.06.07, 15:30
            Nie trzeba, ja cały czas zastanawiam,czy czeste podawanie nie będzie szkodzić małemu
    • cora73 Re: jak zachowuja się wasze 4 miesięczniaki??? 28.06.07, 09:21
      u mnie ten problem tez sie pojawil po tym jak raz wyciagnelam mala z wozka w
      parku. pozatym dzieci staja sie coraz to ciekawsze i nudno im chyba tak lezec!!
    • lilacz Re: jak zachowuja się wasze 4 miesięczniaki??? 28.06.07, 09:39
      Mój maluch ma prawie 5 m. od niecałego miesiąca zaczął tez być marudny.Mam
      problem z usypianiem go wieczorem-wcześniej przy butelce ok 19,30-20 zasypiał i
      spał do rana do 6-7.Bardzo podobnie sie zachowuje,wszystko trafia do buzi,jeśli
      dostanie jakąś zabawkę do ręki to momentalnie narasta złośc a za chwile jest
      płacz.Był taki moment,że wręcz bałam się wychodzić z nim na spacer - bo co
      zrobie jak zacznie płakać(a płaczę tak donośnie,jakby straszna krzywda się
      działa).biorę wtedy na ręce,chwile ponoszę i siup do wózka.I sama nie wiem co
      jest tego przyczyną ale też myślę, że zęby.Zyczę dużo cierpliwości smile)
      • mucha2007 Re: jak zachowuja się wasze 4 miesięczniaki??? 28.06.07, 11:59
        Takie samo zachowanie jak u waszych bąbli ale mały ma 3 miesiące to chyba nie
        zęby jak sprawdzic?
        • baby2104 nasza mała zaczęła ząbkować w 3 miesiącu 28.06.07, 22:45
          a w 4 była już nie do wytrzymania... Po maściach na dziąsła był spokój, ale
          miała na nie uczulenie... No koszmar. Puchł mi łeb od tego ciągłego jęczenia
          nad zabawkami. Eeee i eeee. W piątym wyszły jej naraz 2 zęby dolne i mieliśmy
          kilka dni spokoju. DOdam, że nie miała zmian wskazujących na zęby. Teraz znowu
          cośtam się szykuje.
    • agawikk Re: jak zachowuja się wasze 4 miesięczniaki??? 28.06.07, 12:19
      Moja 4- miesięczna córeczka wieczorem zasypia sama o 21 a rano budzę ją o 9.
      Nie je w nocy. W dzień śpi 3 razy po godzinie, i tu zasypianie jest trudniejsze
      bo mała płacze jak tylko włożę ją do łóżeczka. Potrafi sama się bawić ponad
      godzinę na macie edukacyjnej, kocyku. Siedzi też grzecznie na leżaczku
      obserwując świat, mogę wtedy wyprasować lub zrobić obiad. Pakuje łapki do buzi
      i się śliniu, jest już widoczny pierwszy ząbek, ale jeszcze się nie przebił.
      Nie nawidzi jazdy wózkiem, próbowałam spacerówkę ale w niej też płacze. Nie
      chce spać na spacerach, chyba, że zaśnie po godzinie płaczu. Lubi siedzieć ze
      mną na ławce lub być noszona. Ostatnio też noszę ją w chuście co bardzo lubi i
      nie ma problemów ze spaniem. Jak zmęczy się oglądaniem świata po prostu zasypia
      przytulona. Czy ktoś wie jak długo trwa bunt wózkowy? I bardzo nie lubi
      fotelika samochodowego, przy wkładaniu jest krzyk. Uwielbia pływać w dużej
      wannie, próbowałam tylko raz, efekt znakomity. Chyba zapiszę ją na basen.
      • agawikk Re: jak zachowuja się wasze 4 miesięczniaki??? 28.06.07, 12:21
        Chociaż widać ząbka, dziąsełka też nie sa czerwone ani spuchnięte. Po
        wprowadzeniu kleiku zaczęła bardziej ulewać, była też bardziej nerwowa więc
        teraz jest tylko na mleku.
        • kasiu-83 Re: jak zachowuja się wasze 4 miesięczniaki??? 28.06.07, 14:55
          Moja Ania 4m-ce bywa z nią różnie na o przeważnie jest grzeczna zdarzają się jej
          gorsze dni ale jak każda z nas czasem obudzi się w nocy chociaż tylko na
          jedzenie ale nie dawno też miała taki bunt pisałam nawet taki wątek dziewczyny
          odpisały mi że to taki kryzys w tym wieku podobno mija czasem trwa 1tydz czasem
          2 nawet do m -ca u nas to było kilka dni ale pewnie jeszcze powróci powodzenia i
          cierpliwości życzę
        • mariab71 Re: jak zachowuja się wasze 4 miesięczniaki??? 28.06.07, 17:08
          jaką chuste polecasz?
          • agawikk Re: jak zachowuja się wasze 4 miesięczniaki??? 28.06.07, 18:40
            Mam długą, wiązaną, na dłużdze spacery albo wyjścia do lekarza jest doskonała,
            jedyny minus, to że nie można jej szybko założyć na spacerze. I jest bardzo
            wygodna dla mnie i małej.
            • agula801 Re: jak zachowuja się wasze 4 miesięczniaki??? 28.06.07, 22:57
              Basia ma 4 msce i rowniez jest bardzo marudna.Chwile polezy na macie i
              płacze,podobnie na leżaczku ,lubi za to ogladac telewizjesmilez usypianiem jest
              fatalnie, bo niestety przyzwyczailam do noszenia na rekach i teraz inaczej nie
              zasnie.Slini sie i pakuje wszystko do buzi.Na spacerze za to wycisza sie, gada
              i zaraz zasypia-od prawie miesiaca jezdzi w spacerowce, na połleżąco-uwielbia
              wszystko obserwowacsmileZnowu zaczela budzic sie w nocy na butle/chociaz 6 razy
              przespala cala noc/,aha i chce byc noszona na rekach-nauczyla sie to wymuszac
              na mnie swoim glosnym krzykiemsmile
              Basia takze duzo głuży, teraz tez krzyczy/nowa umiejetnosc/,przewraca sie z
              pleckow na brzuszek i odwrotnie i rwie sie do siedzenia/kiedy lezy na moich
              kolanach chwyta moja ręke i podciąga do siedzenia!smileśmieje sie w
              glos,zaczepiasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka