Dodaj do ulubionych

Używacie oilatum, emolium, balneum?

01.07.07, 10:02
Co najlepsze? Czy nie uzależnia się od tego skóra? Pediatra powiedziała, że
warto tego używać, ja jednak nie do końca jestem przekonana...
Obserwuj wątek
    • busiu1014 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 10:08
      Od urodzenia kąpię w Oilatum tylko i wyłącznie, żadnych więcej kosmetyków nie
      stosuje - mała ma 6 miesięcy, skóra rewelacja.
      • emilka371 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 10:11
        Do 5 miesiąca kąpałam tylko w balneum i oilatum teraz kąpię w nivea baby bo
        tańsze, ale takie małe dzieciątka polecam kąpać w leczniczych preparatach, na
        pewno nie zaszkodzą
      • donna28 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 10:23
        Busiu, a ile tego wlewasz do wody? Ja kąpałam małą w Oilatum, ale ku mojemu
        zdziwieniu skóra jej była sucha, musiałam dodatkowo ją oliwkować... nie wiem,
        czy ma taką suchą skórkę z natury, czy może za mało wlewałam ?
        Teraz używam Nivea Baby no i dodatkowo oliwkę... a o oilatum słyszałam same
        dobre rzeczy tylko może ja coś robiłam nie tak
        donna28
        • busiu1014 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 10:44
          Kąpię małą w naszej dużej wannie - wody wlewam tyle, żeby mogła swobodnie leżeć
          na pleckach nie topiąc się - uwielbia baraszkować w wodzie wink - na tyle wody
          wlewam dwie zakrętki oilatum.
      • oliwia07 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 16:11
        ja uzuwam oilatum skora mojej corci rewelacyjna po plynie a po kapieli smaruje
        skore balsamem oilatum.pozdrawiam
    • k.chomik Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 10:35
      My używamy balneum hermal, wlewamy na wanienke (wody ok. 10 l) - 5ml, skóra
      super gładka i mieciutka.
    • monikaa13 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 11:24
      uzywam tylko lyzki oliwki do kapieli, nic wiecej, im wiecej specyfikow tym
      gorzej dla dziecka
      • elusia22 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 11:32
        Ja używałam Oilatum do 5 miesiąca,ale po kąpieli musiałam dodatkowo smarować
        oliwką i nawet jak to robiłam miał suchą skórkę na następny dzień, teraz używam
        Johnsons baby Soothing naturals i jestem baardzo zadowolona,ma taką mięciutka
        skórkę,że szoook.Płynu do kąpieli używam juz od 3 miesięcy i jest bardzo
        wydajny,potem smaruję mu skórkę kremem intensywnie nawilżajacym też z
        Naturals.Super, polecam - bynajmniej u mnie pomaga!! smile))
    • marta866 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 13:21
      Ja moja coreczke juz od pierwszych dni kapalam w oilatum i pediatra powiedziala
      ze to bardzo dobry pomysl bo skora jest dobrze nawilzona i potem nie trzeba
      nawet stosowac zadnych oliwek. Radzilam sie tez innych osob i powiedzialy
      dokladnie to samo co pediatra, wiec nie ma sie co martwic.
    • dorianne.gray Nie, nie ma powodu 01.07.07, 13:23
      Leo ma piękną skórę, nie ma powodu kąpać go w emulsjach leczniczych. Do kąpieli
      wlewamy trochę płynu Nivea, po kąpieli tylko troszkę mąki ziemniaczanej w
      fałdki i kremu Nivea na odparzenia na pupę.
    • kaania80 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 15:52
      Od urodzenia do teraz (8 miesięcy) uzywam Oilatum. Dla skóry mojego dziecka
      rewelacja. Pani w aptece stwierdziła, że Balneum to to samo, ale dla mnie różni
      się bardzo.
    • kitka80 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 19:12
      Uzywalam dlugo balneum i moj synek mial sucha skore, dodatkowo oliwkowalam i
      tez nie pomagalo. dopiero jak zaczelismy uzywac emolium (zel do mycia i krem)
      sucha jest pieknie gladka. teraz uzywamy tez a-dermy, rownie dobry krem jak
      emolium.
    • 3xmama Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 21:30
      Używałam oilatum 9 miesięcy, potem kupiłam mydło oilatum. Zadnych podrażnień,
      zaczerwienień i innych takich. Nie używam żadnych kosmetyków do pupy oprócz
      chusteczek pampersa.
    • jovanna_waw Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 21:58
      używałam oilatum i emolium. Teraz używam Vitellę - bardzo fajna - polecam -
      tylko zawiera oliwę z oliwek, olej słonecznikowy.
    • mamaodniedawna Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 02.07.07, 12:33
      Od urodzenia kąpałam córcię w oilatum, niestety jak miała 7 mc-y dostała
      atopowego zapalenia skóry w ostrej postaci. Ponieważ lekarz zalecił wybranie
      kosmetyków jednej serii- do mycia i smarowania, żeby natłuścić, więc wybrałam
      firmę, która ma kosmetyki przeznaczone do skóry z AZS po przystępnej cenie,
      używamy więc SVR Topialyse żelu do mycia ciała i włosków, i kremy po kąpieli, a
      poza tym krochmalu na przemian w rumiankiem. Gdy zdecydujemy się na drugie
      dziecko nie zamierzam kupować ani oilatum, anibalneum... tylko pozostanę przy
      naturalnym rumianku i krochmalu, który zostawia ochronny 'film' na skórze i nie
      kosztuje 50zł za opakowanie smile
      pozdrawiam mamuski
      • dolores113 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 02.07.07, 13:35
        Napiszcie, prosze, czy kąpiąc dziecko w oilatum nie trzeba już uzywać mydelka?
        Byłoby to bardzo wygodne. Moja coreczka ma 4 tyg. - czy to nie za wczesnie na
        oilatum?
        Pozdrawiam
        • 3xmama do dolores113 03.07.07, 07:04
          U nas w szpitalu myja noworodki z dodatkiem oilatum. Moim zdaniem nie ma nic
          delikatniejszego. Nie trzeba juz żadnego mydła.
          • dolores113 Re: do dolores113 03.07.07, 16:30
            Dzieki wielkie. Zakupie dzis i sprobujemy. Pozdrawiam.
      • buzka5 mamaodniedawna 02.07.07, 13:51
        jak sprawuje się ta seria svr?mój synek ma azs i szukam dobrego
        kosmetyku,emolium sie u nas nie sprawdza.
        • mamaodniedawna Re: mamaodniedawna 03.07.07, 11:16
          Używamy już ponad 4 miesiące SVR i jest ok. Oczywiście trudno mi powiedzieć co
          tak naprawdę działa najskuteczniej bo używam tak jak napisałam: woda do kąpieli
          z krochmalem lub rumiankiem myję córcię płynem SVR - też włoski (żadnego
          mydełka bo wysusza, nawet rączki w ciągu dnia tym płynem myjemy), a po kąpilei
          smaruję kremem SVR. Teraz mała ma suche placki na skórze, ale punktowo,
          najgorsze już minęło a teraz po prostu jest raz lepiej raz gorzej. Jeszcze
          dodam, że svr kupiłam w necie w jedym sklepie, gdzie w promocji krem i ten płyn
          do mycia kosztowały 100zł, pojemność 500ml, normalnie w aptece za opakowanie ok
          70zł.
    • mamaigorka2007 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 02.07.07, 13:56
      ja mam balneum i odkąd mały strasznie chlapie boję się tego używac poniewaz na
      ulotce pisze żeby uwazac na oczy - czy słuszne moje obawy - a co jesli się
      napije takiej wody ze specyfikiem - czy jestem tylko przewrażliwiona????????
    • emwu55 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 02.07.07, 19:32
      to mój synek jest absolutnym wyjątkiem chyba - ma 23 m-ce i przez póltora
      roczku kąpany był w wodzie i myty mydełkiem Bambino. Potem dostał jakiegoś
      uczulenia nie wiadomo od czego i od tej pory uczula go wszystko . W łazience
      stoi i emolium seria i oilatum na szczęście próbki i balneum tz na szczęście
      próbki, La Roche i vene. Jak mu posmaruje buzię, którymś z tych to od razu
      wygląda jak poparzony i krzyczy z bólu. Najlepiej zwykły krem nivea za 3 zł z
      kiosku. Jezeli któraś z Was potrzebuje emolium - żel do mycia i krem specalny
      to mogę sie wymienic np. na magnesy na lodówkę bo to u nas hit ostatni
    • rozanamama Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 02.07.07, 21:18
      porazka, po oiltaum mala miala skore jak tarke, wyladowalam z nia u dermatologa
      i lekarka zabronila. na 20% dzieci tak wlasnie dzialaja te tansze specyfiki.
      • 3xmama Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 03.07.07, 07:06
        Tańsze specyfiki??? Oilatum????
    • jumami Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 03.07.07, 09:40
      Przetestowaliśmy z maluszkiem Oilatum,Emolium, Vitella-oilbath i najlepsze było
      Emolium,potem Oilatum-cho tu skóra wydawała mi się nadal
      nienawilżóna,sucha.Teraz używam Vitella..nic rewelacyjnego...drobinki oliwki i
      oleju słonecznikowego na powierzchni wody.Równie dobrze sprawdza się ciekła
      parafina dolana do wody.(Parafinę dolewałam też stosując
      Oilatum).Reasumując:EMOLIUM-OLEJEK DO KĄPIELI nr1!
      Następnym razem przetestuję Balneum!
      Pozdrawiam
    • monia19722 oilatum od urodzenia- super sprawa :)) 05.07.07, 09:04
      kąpiemy od urodzenia w Oilatum, po kąpieli nie uzywamy juz żadnych kosmetyków,
      nie ma takiej potzreby, skóra jest bez zadnych podraznien, sliczna po postusmile)
      kidys przewz 2 dni uzywałam bubchen bo oilatum sie skonczył, ładnie pachnie ale
      skóra juz nie ta, kosmetyki typu oilatum oprócz własciwości myjących nawilżają
      i CHRONIĄ delikatną i cieniutka skórę niemowlęcia, ja polecam jak najbardziej
    • azille Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 05.07.07, 10:13
      Moje dziecko ma zdrową skórę, nie łuszczy się
      i nie ma problemu z nawilżeniem.
      Kąpie go w tej chwili w płynie johnson'a
      w ciepłe dni kiedy widzę że coś się zaczyna
      odparzać robię kąpiel leczniczą z płynem weledy
      (nagietek) i smaruję kremem też weledy.
      Nie oliwię bo tak jak mówiłam Gruby ma
      zdrową skóre.
    • keybe Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 05.07.07, 13:23
      Mój mały, odkąd okazało się, że ma bardzo suchą i wrażliwą skórę, był kąpany w
      Oilatum. Teraz ma już prawie roczek i kąpię go w dużej wannie, więc od dwóch
      miesięcy namydlam myjkę mydełkiem Oilatum i potem spłukuję. To wszystko - niczym
      się nie smarujemy. Na buzię używam Nivea Baby Krem Ochronny a przy dużym słońcu
      Linomag Sun. Mimo wrażliwej skóry małemu nic się nie dzieje. Jedynie w gorące
      dni walczymy z potówkami. U Igorka super sprawdza się puder z Rosmannna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka