oli77 01.07.07, 10:02 Co najlepsze? Czy nie uzależnia się od tego skóra? Pediatra powiedziała, że warto tego używać, ja jednak nie do końca jestem przekonana... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
busiu1014 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 10:08 Od urodzenia kąpię w Oilatum tylko i wyłącznie, żadnych więcej kosmetyków nie stosuje - mała ma 6 miesięcy, skóra rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka371 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 10:11 Do 5 miesiąca kąpałam tylko w balneum i oilatum teraz kąpię w nivea baby bo tańsze, ale takie małe dzieciątka polecam kąpać w leczniczych preparatach, na pewno nie zaszkodzą Odpowiedz Link Zgłoś
donna28 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 10:23 Busiu, a ile tego wlewasz do wody? Ja kąpałam małą w Oilatum, ale ku mojemu zdziwieniu skóra jej była sucha, musiałam dodatkowo ją oliwkować... nie wiem, czy ma taką suchą skórkę z natury, czy może za mało wlewałam ? Teraz używam Nivea Baby no i dodatkowo oliwkę... a o oilatum słyszałam same dobre rzeczy tylko może ja coś robiłam nie tak donna28 Odpowiedz Link Zgłoś
busiu1014 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 10:44 Kąpię małą w naszej dużej wannie - wody wlewam tyle, żeby mogła swobodnie leżeć na pleckach nie topiąc się - uwielbia baraszkować w wodzie - na tyle wody wlewam dwie zakrętki oilatum. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia07 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 16:11 ja uzuwam oilatum skora mojej corci rewelacyjna po plynie a po kapieli smaruje skore balsamem oilatum.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
k.chomik Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 10:35 My używamy balneum hermal, wlewamy na wanienke (wody ok. 10 l) - 5ml, skóra super gładka i mieciutka. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 11:24 uzywam tylko lyzki oliwki do kapieli, nic wiecej, im wiecej specyfikow tym gorzej dla dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
elusia22 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 11:32 Ja używałam Oilatum do 5 miesiąca,ale po kąpieli musiałam dodatkowo smarować oliwką i nawet jak to robiłam miał suchą skórkę na następny dzień, teraz używam Johnsons baby Soothing naturals i jestem baardzo zadowolona,ma taką mięciutka skórkę,że szoook.Płynu do kąpieli używam juz od 3 miesięcy i jest bardzo wydajny,potem smaruję mu skórkę kremem intensywnie nawilżajacym też z Naturals.Super, polecam - bynajmniej u mnie pomaga!! )) Odpowiedz Link Zgłoś
marta866 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 13:21 Ja moja coreczke juz od pierwszych dni kapalam w oilatum i pediatra powiedziala ze to bardzo dobry pomysl bo skora jest dobrze nawilzona i potem nie trzeba nawet stosowac zadnych oliwek. Radzilam sie tez innych osob i powiedzialy dokladnie to samo co pediatra, wiec nie ma sie co martwic. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Nie, nie ma powodu 01.07.07, 13:23 Leo ma piękną skórę, nie ma powodu kąpać go w emulsjach leczniczych. Do kąpieli wlewamy trochę płynu Nivea, po kąpieli tylko troszkę mąki ziemniaczanej w fałdki i kremu Nivea na odparzenia na pupę. Odpowiedz Link Zgłoś
kaania80 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 15:52 Od urodzenia do teraz (8 miesięcy) uzywam Oilatum. Dla skóry mojego dziecka rewelacja. Pani w aptece stwierdziła, że Balneum to to samo, ale dla mnie różni się bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
kitka80 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 19:12 Uzywalam dlugo balneum i moj synek mial sucha skore, dodatkowo oliwkowalam i tez nie pomagalo. dopiero jak zaczelismy uzywac emolium (zel do mycia i krem) sucha jest pieknie gladka. teraz uzywamy tez a-dermy, rownie dobry krem jak emolium. Odpowiedz Link Zgłoś
3xmama Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 21:30 Używałam oilatum 9 miesięcy, potem kupiłam mydło oilatum. Zadnych podrażnień, zaczerwienień i innych takich. Nie używam żadnych kosmetyków do pupy oprócz chusteczek pampersa. Odpowiedz Link Zgłoś
jovanna_waw Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 01.07.07, 21:58 używałam oilatum i emolium. Teraz używam Vitellę - bardzo fajna - polecam - tylko zawiera oliwę z oliwek, olej słonecznikowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaodniedawna Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 02.07.07, 12:33 Od urodzenia kąpałam córcię w oilatum, niestety jak miała 7 mc-y dostała atopowego zapalenia skóry w ostrej postaci. Ponieważ lekarz zalecił wybranie kosmetyków jednej serii- do mycia i smarowania, żeby natłuścić, więc wybrałam firmę, która ma kosmetyki przeznaczone do skóry z AZS po przystępnej cenie, używamy więc SVR Topialyse żelu do mycia ciała i włosków, i kremy po kąpieli, a poza tym krochmalu na przemian w rumiankiem. Gdy zdecydujemy się na drugie dziecko nie zamierzam kupować ani oilatum, anibalneum... tylko pozostanę przy naturalnym rumianku i krochmalu, który zostawia ochronny 'film' na skórze i nie kosztuje 50zł za opakowanie pozdrawiam mamuski Odpowiedz Link Zgłoś
dolores113 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 02.07.07, 13:35 Napiszcie, prosze, czy kąpiąc dziecko w oilatum nie trzeba już uzywać mydelka? Byłoby to bardzo wygodne. Moja coreczka ma 4 tyg. - czy to nie za wczesnie na oilatum? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
3xmama do dolores113 03.07.07, 07:04 U nas w szpitalu myja noworodki z dodatkiem oilatum. Moim zdaniem nie ma nic delikatniejszego. Nie trzeba juz żadnego mydła. Odpowiedz Link Zgłoś
dolores113 Re: do dolores113 03.07.07, 16:30 Dzieki wielkie. Zakupie dzis i sprobujemy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 mamaodniedawna 02.07.07, 13:51 jak sprawuje się ta seria svr?mój synek ma azs i szukam dobrego kosmetyku,emolium sie u nas nie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaodniedawna Re: mamaodniedawna 03.07.07, 11:16 Używamy już ponad 4 miesiące SVR i jest ok. Oczywiście trudno mi powiedzieć co tak naprawdę działa najskuteczniej bo używam tak jak napisałam: woda do kąpieli z krochmalem lub rumiankiem myję córcię płynem SVR - też włoski (żadnego mydełka bo wysusza, nawet rączki w ciągu dnia tym płynem myjemy), a po kąpilei smaruję kremem SVR. Teraz mała ma suche placki na skórze, ale punktowo, najgorsze już minęło a teraz po prostu jest raz lepiej raz gorzej. Jeszcze dodam, że svr kupiłam w necie w jedym sklepie, gdzie w promocji krem i ten płyn do mycia kosztowały 100zł, pojemność 500ml, normalnie w aptece za opakowanie ok 70zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigorka2007 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 02.07.07, 13:56 ja mam balneum i odkąd mały strasznie chlapie boję się tego używac poniewaz na ulotce pisze żeby uwazac na oczy - czy słuszne moje obawy - a co jesli się napije takiej wody ze specyfikiem - czy jestem tylko przewrażliwiona???????? Odpowiedz Link Zgłoś
emwu55 Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 02.07.07, 19:32 to mój synek jest absolutnym wyjątkiem chyba - ma 23 m-ce i przez póltora roczku kąpany był w wodzie i myty mydełkiem Bambino. Potem dostał jakiegoś uczulenia nie wiadomo od czego i od tej pory uczula go wszystko . W łazience stoi i emolium seria i oilatum na szczęście próbki i balneum tz na szczęście próbki, La Roche i vene. Jak mu posmaruje buzię, którymś z tych to od razu wygląda jak poparzony i krzyczy z bólu. Najlepiej zwykły krem nivea za 3 zł z kiosku. Jezeli któraś z Was potrzebuje emolium - żel do mycia i krem specalny to mogę sie wymienic np. na magnesy na lodówkę bo to u nas hit ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
rozanamama Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 02.07.07, 21:18 porazka, po oiltaum mala miala skore jak tarke, wyladowalam z nia u dermatologa i lekarka zabronila. na 20% dzieci tak wlasnie dzialaja te tansze specyfiki. Odpowiedz Link Zgłoś
3xmama Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 03.07.07, 07:06 Tańsze specyfiki??? Oilatum???? Odpowiedz Link Zgłoś
jumami Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 03.07.07, 09:40 Przetestowaliśmy z maluszkiem Oilatum,Emolium, Vitella-oilbath i najlepsze było Emolium,potem Oilatum-cho tu skóra wydawała mi się nadal nienawilżóna,sucha.Teraz używam Vitella..nic rewelacyjnego...drobinki oliwki i oleju słonecznikowego na powierzchni wody.Równie dobrze sprawdza się ciekła parafina dolana do wody.(Parafinę dolewałam też stosując Oilatum).Reasumując:EMOLIUM-OLEJEK DO KĄPIELI nr1! Następnym razem przetestuję Balneum! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monia19722 oilatum od urodzenia- super sprawa :)) 05.07.07, 09:04 kąpiemy od urodzenia w Oilatum, po kąpieli nie uzywamy juz żadnych kosmetyków, nie ma takiej potzreby, skóra jest bez zadnych podraznien, sliczna po postu) kidys przewz 2 dni uzywałam bubchen bo oilatum sie skonczył, ładnie pachnie ale skóra juz nie ta, kosmetyki typu oilatum oprócz własciwości myjących nawilżają i CHRONIĄ delikatną i cieniutka skórę niemowlęcia, ja polecam jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
azille Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 05.07.07, 10:13 Moje dziecko ma zdrową skórę, nie łuszczy się i nie ma problemu z nawilżeniem. Kąpie go w tej chwili w płynie johnson'a w ciepłe dni kiedy widzę że coś się zaczyna odparzać robię kąpiel leczniczą z płynem weledy (nagietek) i smaruję kremem też weledy. Nie oliwię bo tak jak mówiłam Gruby ma zdrową skóre. Odpowiedz Link Zgłoś
keybe Re: Używacie oilatum, emolium, balneum? 05.07.07, 13:23 Mój mały, odkąd okazało się, że ma bardzo suchą i wrażliwą skórę, był kąpany w Oilatum. Teraz ma już prawie roczek i kąpię go w dużej wannie, więc od dwóch miesięcy namydlam myjkę mydełkiem Oilatum i potem spłukuję. To wszystko - niczym się nie smarujemy. Na buzię używam Nivea Baby Krem Ochronny a przy dużym słońcu Linomag Sun. Mimo wrażliwej skóry małemu nic się nie dzieje. Jedynie w gorące dni walczymy z potówkami. U Igorka super sprawdza się puder z Rosmannna. Odpowiedz Link Zgłoś