chaladia 28.04.03, 19:25 Kto ma jakieś wiadomości o terminie uruchomienia promu Tarchomin-Łomianki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olecky Re: Prom 28.04.03, 20:23 w maju powinien juz kursowac. telefon do właściciela promu - firmy Hydrofed - to 8614250, kom. 0502-084112. Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Prom 29.04.03, 10:50 Pod telefonem komórkowym jakiś pan powiedział, że od 1 czerwca. Strasznie późno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Prom IP: 217.153.16.* 09.05.03, 14:52 Gdzie dokładnie jest ten prom, byłem ostatnio w tamtych okolicach i miejsce promu wygladało na nie używane, wędkarze twierdzili ze od dwóch lat i że nadal nie będzie działał - może to inny, stary prom?? Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Prom 10.05.03, 15:24 Prom chodził napewno jeszcze jesienią ub. roku, bo nieraz nim się przeprawiałem. Wędkarze z reguły udzielają odpowiedzi takich, które mają zniechęcić rowerzystów do przjeżdżania w miejsca, w których oni łowią ryby. Dokładna lokalizacja jest taka: Jadąc po wale od Kościoła (Mehoffera) na północ mijasz jedno osiele, potem wjazd na piaskownię, potem znowu jakieś osiedle i w końcu jest osiedle białych domów z czarnymi dachami. Naprzeciwko tego osiedla jest zjazd w dół z wału na prom. W czasie, gdy prom funkcjonował, był drogowskaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Prom IP: 217.153.16.* 12.05.03, 12:13 Fajnie, dzięki, ale ja tak z drugiej strony Wisły.... Odpowiedz Link Zgłoś
migro Re: Prom 13.05.03, 20:18 Gość portalu: KA napisał(a): > Fajnie, dzięki, ale ja tak z drugiej strony Wisły... Jadąc od Warszawy przejeżdża się przez Lasek Młociński, potem wyjeżdżając z niego na płn-zach krańcu należy się uliczkami kierować wzdłuż biegu rzeki (której oczywiście nie widać bo jest za wałem). Jest to całkiem spory kawałek jazdy i najlepiej spytać kogoś miejscowego.... Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Prom 13.05.03, 20:55 Dokładniej: Jedziesz do ul. Dziwożony, a nią potem w stronę Wisły. Przejeżdżasz wał przeciwpowodziowy i dalej jedziesz około 300-400 m polną drogą. Potem powinna się pojawić droga (tez polna, a właściwie leśna) w prawo, prosto do Wisły. Po stu metrach przejdzie ona w płytówkę MONowską i zaraz zobaczysz przyczułek promowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Prom IP: 217.153.16.* 14.05.03, 11:42 Dzięki, z twojego opisu trasy wynika że jest to właśnie to miejsce w którym byłem. Nie pozostaje nic innego jak co jakić czas tam zaglądać i naocznie sprawdzić czy prom kursuje. Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Dziś w Gazecie Stołecznej 16.05.03, 21:25 Dziś w Gazecie Stołecznej podali, że prom rusza od 31 maja. Ma chodzić do 31 sierpnia. Trochę krótki ten sezon. Ale cieszmy się, że w ogóle coś takiego jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: Dziś w Gazecie Stołecznej IP: 217.153.16.* 19.05.03, 11:39 Dzięki, nie omieszkam sprawdzić KA Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Dziś w Gazecie Stołecznej 26.05.03, 12:28 Dla mnie to super wiadomość - będę mógł na rowerku jeździć na cmentarz na Wólkę i do Łomnej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Prom IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.03, 02:18 Dzisiaj, a właściwie to już wczoraj, ok 15 widziałem prom płynący kanałem z zalewu w stronę śluzy Żerań. Więc może rzeczywiście jutro ruszy. Moje uszanowanie, KrzysiekK Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Ponoc juz dziala 31.05.03, 16:37 Cyytat z wczorajszego metropolu (za Peterem, ktory wrzucil to na inne forum): "Stateczek kursuje regularnie, w dni powszednie i świąteczne. Na pokładzie może się zmieścić jenorazowo 12 osób i rowerów. Bilety kosztują 3zł (dzieci i młodzież) oraz 4zł dorośli. Prom będzie kursować do końca sierpnia" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Ponoc juz dziala 01.06.03, 21:53 Dziś przeprawiłem się z rodziną w tę i z powrotem. Prom funkcjonuje ok. Oznakowanie po staremu marne, kartki papierowe... Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Prom 08.06.03, 22:59 Od strony Białołęki, na wale pojawił się ślicznożółty drogowskazik na patyku, z zielonym napisem PROM - widać go jak należy. Tylko zjazd (na pysk) z wału i ścieżynka do przyczółka, delikatnie mówiąc...albo lepiej nie:-) Podobało mi się!:-))) Odpowiedz Link Zgłoś