tygrysiatko1 Re: Niemowlak ciągnie się za uszy, 06.08.07, 22:26 koniecznie do pediatry!!!!!!! to najprawdopodobnie zapalenie ucha Odpowiedz Link Zgłoś
agamama123 Re: Niemowlak ciągnie się za uszy, 06.08.07, 22:48 Hmmmmm...ja bym nie panikowała, niech sie autorka bardziej rozpisze Mój syn też ciagnąl sie za uszy - po prostu odkrył, że je ma Odpowiedz Link Zgłoś
beatiness Re: Niemowlak ciągnie się za uszy, 07.08.07, 08:18 bez przesady z tym pediatrą, zapalnie ucha objawia się jeszcze czymś innym...moja mała też się lubi ciagnąc za uszko i córka kuzynki też, to chyba fajna zabawa... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_piotrka07 Re: Niemowlak ciągnie się za uszy, 07.08.07, 08:41 A mój się ciągnie za włosy. I strasznie beczy bo go to boli... Odpowiedz Link Zgłoś
kalina911 Re: Niemowlak ciągnie się za uszy, 07.08.07, 08:46 moja mala sie ciaga kiedy jest spiaca Odpowiedz Link Zgłoś
kinga127 U nas też 07.08.07, 08:48 Wczoraj pediatra powiedziała i tu się z nią zgadzam, że ma po prostu za dużo woskowiny, która zatyka uszko. Jak dziecko źle słyszy to wtedy łapie się za uszko. Trzeba kupić Audi Baby taki preparat i zakraplać do uszka - rozpuszcza woskowinę, ułatwia jej pozbycie się, ale nie nie spływa to do bębenków tylko jakoś tak naturalnie wszystko się odbywa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
noovaa Re: Niemowlak ciągnie się za uszy, 07.08.07, 08:59 moja się ciągała, drapała, tłukła ... a później wyrosła z tego. Jeśli przy tym nie płacze.. nie wydaje Ci się żeby go bolało to się nie martw.. Zapalenie ucha jest bardzo bolesne i raczej byś widziała Odpowiedz Link Zgłoś
cora73 Re: Niemowlak ciągnie się za uszy, 07.08.07, 09:01 moja mala tez ciagnie, pedriatra powiedzial ze dzieci czesto tak robia przy zabkowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gogulka Re: Niemowlak ciągnie się za uszy, 07.08.07, 10:59 Moj tez sie ciagnie ,drapie,ale bez przesady z tym zapaleniem ucha to by plakal.Zgadzam sie z innymi mamami jemu widocznie sie to podoba Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Niemowlak ciągnie się za uszy, 07.08.07, 13:41 To samo powiedział mi pediatra-młoda ząbkuje Odpowiedz Link Zgłoś
niskaaa Re: Niemowlak ciągnie się za uszy, 07.08.07, 11:00 mój łapie za uszy jak jest spiacy Odpowiedz Link Zgłoś
marta_st1 Re: Niemowlak ciągnie się za uszy, 07.08.07, 12:41 Jeśli będzie to zapalenie ucha to maluch dostanie gorączki i będzie bardzo płakał. A wtedy będzie się łapał za główkę bardziej niż za uszko. Przy ząbkowaniu dzieci łapią się za ucho. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapaulina Re: Niemowlak ciągnie się za uszy, 07.08.07, 15:17 moj synus jak jest spiacy to ciagnie i strzela uszami i do tego jeszcze placze.trwa to doslownie pare sekund i zasypia Odpowiedz Link Zgłoś