Dodaj do ulubionych

Nie śpi w dzień

03.07.03, 21:44
Chciałam zapytać czy wasze dzidzie śpią w dzień i jeśli tak to ile?
Moj 7 tygodniowy synek nie śpi wcale.Noc przesypia dobrze, karmię go przed
zaśnięciem, o 2 i o 6, ostateczne budzenie następuje o 9 i do wieczora nie
ma już mowy o śnie dłuższym niż 10 minut, lecz najczęściej są to takie
pięciominutówki. Może ze 4, 5 w ciągu dnia. Chyba troszkę za mało jak na
takiego brzdąca? (Na spacerze też nie zasypia głębokim snem, w domu warunki
ma sprzyjające do wypoczynku)Jak to jest u Was? Pozdrawiam serdecznie.Marta
Obserwuj wątek
    • orald Re: Nie śpi w dzień 03.07.03, 23:06
      Przerąbane.
      Delikatnie mówiąc.
      Znam to. Nic nie zrobisz.
      Można się pochlastać only.
      Nie ma mocnych w sprawie snu.
      Trzeba to po prostu przeżyć i już. Och Good, ciężko, bardzo.... jest
      • michalinka11 Re: Nie śpi w dzień 04.07.03, 00:27
        Oj, skąd ja to znam. Moja córcia była dokładnie taka sama. Mi jednak nic się z
        tym nie udało zrobić. Po prostu przeczekałam i jakos przetrwalam. Cięzko było,
        nie raz ledwo stałam na nogach. Teraz ma 13 miesiecy i od jakiegos czasu sie
        uregulowała. Teraz sypia w ciągu dnia jednym ciągiem 2h. Na poczatku jak się
        przestawiła (dopiero na wiosne)to bylam w szoku, ale czlowiek szybko sie
        przyzwyczaja do dobrego. Nie martw się i Twoje malenstwo pewnego dnia sie
        wyreguluje, a dla Ciebie nastaną lepsze czasy, czego z calego serca Ci zyczę.
        Trzymaj sie cieplutko
        Michalinka
        • czarnotka1 Re: Nie śpi w dzień 04.07.03, 23:57
          Moja córcia też tak spala - kilka razy po kilka minut. Minelo, kiedy przeszłam
          z piersi na butelkę - zaczęła sypiać kilka razy po pól godziny - to byl już
          sukces!

Pozdrawiam
          Agnieszka
    • mmalar Re: Nie śpi w dzień 06.07.03, 22:40
      U nas jest podobnie, choć zdarza się, że Maxiu (8 tygodni) zaśnie na godzinę...
      z przerwami co kilka, kilkanaście minut. Pociesz sie, że śpi w nocy. Gdyby było
      odwrotnie..... Nawet nie chcę myśleć.
      pozrawiam
    • carolix Re: Nie śpi w dzień 09.07.03, 20:18
      U mnie było identycznie, na dodatek cały dzień płakał. Zaczął sypiać w dzień od
      3 - go miesiąca. Byłam w szoku. Teraz ma 5 m-cy i sypia 3 x dziennie mniej
      więcej po godzinie. Ale wiem co to znaczy i Ci współczuję

Pozdrawiam
      Monika
    • dewcia Re: Nie śpi w dzień 09.07.03, 20:34
      Hej. Wiem, że to marna pociecha, ale u mnie było to samo (znam ten ból), Zuzka
      nie spała nawet na spacerze. Zaczęła sypiać w dzień tak około 3 miesiąca. U
      nas na polepszenie sytuacji wpłyneło wydłużenie przerw między karmieniami.
      Okazało się, że w naszym przypadku system "na żądanie" czyli co 30 - 40 min
      nie był najlepszy, bo Zuzia wypijała tylko odrobinę i przez cały dzień nie
      była ani głodna, ani syta, no i kiepsko przybierała na wadze. Jak wydłużyłam
      przerwy do około 2 godzin, przez które głodniała i potem najadała się
      porządniej, zaczęła spać w dzień i lepiej przybierać na wadze.
      Pozdrawiam i życzę, by sytuacja poprawiła się jak najszybciej. Ewa
    • ean Re: Nie śpi w dzień 10.07.03, 00:06
      zalma napisała:

Moja Misia też na początku nie spała w dzień (za to w nocy nawet 10 godzin - budziliśmy ją na karmienie). Na szczęście trwalo to dość krótko (do około miesiąca). Pomógł smoczek i pieluszka (dziecko wyglądalo jak beduin, z główką owiniętą pieluszką. Teraz już te zabiegi nie są konieczne, ale gdy mała jest niespokojna (pierwsze ząbki) metoda nadal skutkuje.
      A - i jeszcze działa usypianie na moim brzuchu po karmieniu. Fakt - ruszyc się wtedy za bardzo nie można, ale dziecko śpi słodko smile.

Ean

PS: ponieważ piszę po raz pierwszy witam wszystkich.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka