princessa21 08.09.07, 17:28 Witam wszystkich, Jak często kąpiecie swoje maleństwa? Jest to kwestia konfliktowa (mój mąż ma inne zdanie), dlatego też jestem ciekawa Waszych opini na temat częstotliwości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruszynka301 Re: Kąpiele maleństwa 08.09.07, 17:44 codziennie - chociaż zdarzyło mi się kilka jednodniowych przerw w kąpaniu, ponieważ córeczka usnęła wcześniej niż zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
donna28 Re: Kąpiele maleństwa 08.09.07, 18:07 ja co 2 dzień, ale jak są upały to i 2 razy dziennie położna mi radziła co 2 dzień, póki dziecko się jeszcze nie brudzi i jest małe, bo to lepiej dla naturalnej warstwy ochronnej skóry Odpowiedz Link Zgłoś
graturka Re: Kąpiele maleństwa 08.09.07, 18:08 codziennie. Maluszek co prawde nie poci sie intensywnie, ale robi siusiu i kupke(oj, czasami po szyje ) a to wycieram chusteczkami, no i złuszcza mu sie naskórek jak nam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
ania2613 Re: Kąpiele maleństwa 08.09.07, 19:19 moja urodzila sie w listopadzie i mniej wiecej do 4-5 mies kapalam ja co drugi dzien,potem codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
ingapol Re: Kąpiele maleństwa 08.09.07, 22:30 codziennie, później karmienie i długi sen (4-5 h) bez kąpieli śpi max 2 h- sprawdziłam Odpowiedz Link Zgłoś
karina1907 Re: Kąpiele maleństwa 08.09.07, 22:42 codziennie, później rzeczywiście lepiej śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
beatiness Re: Kąpiele maleństwa 09.09.07, 08:01 codziennie od początku(czasami co 2 dni), chociaz położna radziła 2 razy w tygodniu...niech sama kąpie sie 2 razy w tygodniu, bez przesady, dziecko całe dni w pieluchach, kupki na początku prawie przy każdym karmieniu i ja miałam wsadzać ja do wanny co 3,4 dni...? Odpowiedz Link Zgłoś
enigmatic2 Re: Kąpiele maleństwa 09.09.07, 12:15 codziennie - dziecko się poci, ulewa i klei! Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: Kąpiele maleństwa 09.09.07, 15:37 Codziennie. Poza wyżej opisanymi zaletami to świetna okazja do zabawy i poznawania otoczenia (obecnie jesteśmy na etapie kąpieli na stojąco w wannie, tudzież w pozycji pochylonej i poszukiwania tego, co się poza wannę wyrzuciło) ------------ Aniołek Platek ma braciszka Skorpka Odpowiedz Link Zgłoś
avanitta Re: Kąpiele maleństwa 09.09.07, 15:52 Na początku kąpaliśmy co dwa, trzy dni (trochę się baliśmy bo córka była taka malutka). Teraz kąpiemy codziennie. U mnie też była to kwestia konfliktowa bo my twierdziliśmy z mężem, że nie trzeba kąpać codziennie (tak mówili w szkole rodzenia i tak pisało w książce). Moja mama twierdziła, że trzeba codziennie i że ona wie lepiej bo wychowała dwójkę dzieci a my po szkole rodzenia to nic nie umiemy. To, że teraz kąpiemy codziennie wynika jednak z tego, że musimy urządzać córce kąpiele lecznicze. Poza tym już się przyzwyczailiśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
princessa21 Re: Kąpiele maleństwa 10.09.07, 14:22 Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś