frygfryda Re: Ile ważą waszę 9 m-cy? 22.09.07, 21:52 Mój synek waży 10,5 kg, ale jest długi - ma około 80 cm Odpowiedz Link Zgłoś
niuska231 moj synek dzis skonczyl 9 m-cy i 22.09.07, 21:57 wazy okolo 8700kg ael jest malutki ma ok 68cm Odpowiedz Link Zgłoś
torid Re: moj synek dzis skonczyl 9 m-cy i 23.09.07, 03:46 moj waży 10,5 i ma 74 cm ) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_ny Re: 42 kg 23.09.07, 04:06 alez mozesz nie interesowac sie tym watkiem. mozesz tez myslec ,ze to glupie pytanie.a czy moze to innych interesowac? ja osobiscie siatki centylowe ignoruje. inne sa w stanach , inne sa w polsce. i jesli ktos ma ochote zadac takie pytanie to przeciez po to jest to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: 42 kg 23.09.07, 15:30 co ty z tymi siatkami centylowymi ja o nich nie wpsomnialam to o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_ny Re: 42 kg 27.09.07, 07:29 42kg? glupia odpowiedz, bo glupie pytanie?komus przeszkadzaja glupie pytania, innym glupie odpowiedzi a innym glupie pytania i na nie glupie odpowiedzi. i bedziemy sie ganiac. no tak. a siatki centylowe to przyszly mi do glowy, bo czasami porusza cie fakt ,ze kobitki pytaja o wage a nie zerkaja na te siatki.ale bije sie w klate, moja wina - tym razem nie wspomnialas i moze tego podtekstu wcale nie bylo ha! napewno nie bylo lalalalala Odpowiedz Link Zgłoś
miryw Re: 42 kg 23.09.07, 20:56 > ja osobiscie > siatki centylowe ignoruje. inne sa w stanach , inne sa w polsce. To akurat chyba jest normalne... Polskie siatki centylowe dotyczą polskich dzieci, a amerykańskie amerykańskich... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_ny Re: 42 kg 27.09.07, 07:33 miryw napisał: > > ja osobiscie > > siatki centylowe ignoruje. inne sa w stanach , inne sa w polsce. > To akurat chyba jest normalne... Polskie siatki centylowe dotyczą polskich > dzieci, a amerykańskie amerykańskich... a moja corka jest amerykana. jej ojciec tez.a ja polka. ktore siatki beda wlasciwsze? tylko prosze nie odpisuj to pytanie retoryczne Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Siatki... 29.09.07, 21:52 zuzia_ny napisała: > a moja corka jest amerykana. jej ojciec tez.a ja polka. ktore > siatki beda wlasciwsze? A ja odpowiem powaznie na to retoryczne pytanie: najwłaściwsze będą siatki WHO - Światowej Organizacji Zdrowia. Są one polecana dla ***wszystkich dzieci ze wszystkich krajów*** szczególnie karmionych piersią, niezależnie od rasy, środowiska itp. Były one opracowane na podstawie dzieci matek zdrowych, przestrzegających zaleceń zdrowotnych (np. niepalących, karmiących piersią), nie żyjących w ubóstwie. Tak że nie jest to czysta statystyka (tak jak siatki krajowe) , tylko jakby wzorzec. Zostały one ogłoszone ponad rok temu. Są polecane przez między innymi Międzynarodowe Stowarzyszenie Pediatryczne (IPA) i Komitet ONZ ds Żywienia. Tu link ogolny: www.who.int/childgrowth/standards/en/------- A tu link wagi dla dziewczynek od 0 do 2 lat www.who.int/childgrowth/standards/cht_wfa_girls_p_0_2.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
martynkat Re: Ile ważą waszę 9 m-cy? 28.09.07, 22:59 moja ma juz 10 i wazy 10,5 kg Odpowiedz Link Zgłoś
alkara Re: Ile ważą waszę 9 m-cy? 29.09.07, 21:40 moja mała miała 9 miesięcy i tydzień i ważyła 8340 kg. ile mierzy to dokładnie nie wiem , ale jest długa. chyba jakieś 75 cm. generalnie to kto ją widzi to mówi że jest taka drobniutka chociaż urodziła się 3920 !!! i 59cm ale jest bardzo energiczna,wygadana na swój sposób wszędzie jej pełno i ma ogromny apetyt więc lekarze dali już jej spokój z wagą ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Ile ważą waszę 9 m-cy? 29.09.07, 21:55 W wieku 9m3t - 8 kg (na piersi, hehe) Odpowiedz Link Zgłoś
flinstonek Re: Ile ważą waszę 9 m-cy? 04.10.07, 16:26 synek, 9,5 m-ca : 11,7 kg. i wcale nie jest tłuścioch, tylko wielki facet. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ancillum1 Re: Ile ważą waszę 9 m-cy? 04.10.07, 21:38 moj synek 11 kg, może i jest okrąglutka kulcia, ale moja najukochańsza... Odpowiedz Link Zgłoś
olenkas13 Re: Ile ważą waszę 9 m-cy? 04.10.07, 21:52 11 kg - na piersi + dwa posiłki słoiczkowy obiadek i deserek ; waga urodzeniowa 2970 Odpowiedz Link Zgłoś