gkamilla 28.09.07, 21:18 Moja trzymiesięczna córka ma problemy z podnoszeniem główki w pozycji leżącej na brzuszku; jest po prostu leniwa może mace jakieś sposoby na zachęcenie malucha do podnoszenia główki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataliak9 Re: podnoszenie główki 28.09.07, 21:43 rozumiem, że po prostu nie lubi tego? jak najczesciej kłasć na brzuchu i ćwiczyc, trudno ze bedzie trochę ryku. my cwiczylismy od urodzenia i szybko polubiła. jak dalej bedzie problem poradz się pediatry. a jak trzyma główkę jak jest na rekach?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kkatarynka Re: podnoszenie główki 28.09.07, 21:44 moze jestem troszke przewrazliwiona, ale to moze warto to skonsultowac z lekarzem rehabilitacji dzieci. Ale jesli chodzi o lenistwo to moze nie ma motywacji lub podloze niesprzyja?? Poloz ja na brzuszku na przewijaku lub czyms rownie twardym na skraju lozka - wtedy warto podniesc glowke bo jest wiele do zobaczenia. u mnie pomoglo - chetniej lezala na bruszku i ogladala co sie dzieje wokol. Odpowiedz Link Zgłoś
m_aja Re: podnoszenie główki 28.09.07, 22:05 moja córka też niechętnie podosiła główke wiec ustawialiśmy przewijak tak, żeby widziała cały pokój albo robiliśmy z mężęm "przedstawienie" grzechotki w rece, klaskanie i takie tam różne wygłupy...działało Odpowiedz Link Zgłoś
eledhwen Re: podnoszenie główki 29.09.07, 10:03 Twarde podłoże - na kocyku zabawki przed buzią, gwizdanie, ale najlepszy jest pies, który przychodzi wąchać, albo skraść całusa/lizaczka. Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
joasija Re: podnoszenie główki 29.09.07, 10:07 mój mały też tak miał- trzymał główkę chwileczkę a potem od razu się złościł. Kładłam go 3-4 razy dziennie na minutkę- dwie...Teraz mam skończone 4 miesiące i nei ma żadnych problemów z leżeniem na brzuszku...!! Odpowiedz Link Zgłoś