niuch84 13.10.07, 16:11 czy to możliwe aby po chusteczkach tych do pupy mogły wyskoczyć na buzi krosteczki??jak mała skończy jeść obiadek to czasami przemyje jej ta chusteczka. Ma teraz jakieś krosteczki ktore znikaja i powracają?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataliak9 Re: chusteczki 13.10.07, 16:31 możliwe. ja mam wrażenie ze po takich jednych chusteczkach córka miała czerwona pupe. Odpowiedz Link Zgłoś
monicek Re: chusteczki 13.10.07, 21:43 Pewnie że tak, tym bardziej że nie wszystkie tak naprawdę nadają się do używania na buźce; nie jestem pewna ale chyba tylko na Bambino jest informacja że można własnie używać do czyszczenia buzi. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: chusteczki 13.10.07, 22:10 tak samo, jak niektore dzieci nie toleruja pewnych pieluch, tak samo twoje moze nie tolerowac tych chusteczek. poza tym, jak juz wczesniej bylo powiedziane, nie wszystkie chusteczki do pupy nadaja sie do wycierania buzi. na opakowaniu powinno byc wyraznie napisane, ze sa tez do raczek i buzi. a tak w ogole, to nie lepiej przetrzec buzke mokrym recznikiem, czy zmoczona reka pod kranem? w kazdym razie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: oczywiście że tak n/t 13.10.07, 23:29 pewnie że tak,Zrób eksperyment-przetrzyj swoją buzię husteczką- zobaczysz jak będzie pieklo.Najgorsze są pampers na buzię.Ja uzywam tylko pampers bo mi bardzo slużą ale tylko do pupy.Bambino są bardzo delikatne i buzia nie piecze aż tak jak po pampersach- Generalnie polecam zrobić tak-przed karmieniem weż 1-2 chusteczki wyplukaj je w cieplej wodzie,miej przygotowane pod ręka aby wytrzec nimi buzkę po jedzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mha1 Re: chusteczki 13.10.07, 23:32 kurczę, ja nie przecieram córce pupy chusteczkami, a co dopiero buzi... woda zdrowsza Odpowiedz Link Zgłoś
mamaslodkiejcorki Re: chusteczki 14.10.07, 18:44 Ja uzywam Pampers sensitive i nic jej nie wyskakuje, ale do buzki tylko, jak jestesmy gdzies w drodze tak to woda wystarcza! Kazde dziecko inaczej reaguje na te chusteczki, nie mozna wszystkich poruwnac. Za to do dupki sa one lepsze od wody bo maja w sobie srodki co skure lepiej po moczku i kupce oczyszta. Takze nie tylko chemia jest w nich. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mha1 Re: chusteczki 14.10.07, 19:31 te środki to przecież chemia. nie wierzę, że są lepsze od wody. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: chusteczki 14.10.07, 19:43 na pewno nie sa tez uzywam chusteczek, roznych firm najczesciej nivea, nigdy corce nic nie bylo, ale stosuje je sporadycznie tylko w gosciach nie ma to jak zwykla woda Odpowiedz Link Zgłoś
mha1 Re: chusteczki 14.10.07, 19:50 ja tak samo. chusteczki są na wyjścia, a w domu tylko miseczka z przegotowaną wodą i płatki kosmetyczne. do wody dolewam odrobinę oilatum, żeby woda była bardziej miękka i natłuszaczała pupę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaslodkiejcorki Re: chusteczki 14.10.07, 20:53 Nie musisz wiezyc,ale kup sobie raz od pampers sensitive i przeczytaj skladniki potem wejdz w internet i poczytaj sobie o wodzie polskiej co tam sie wszystko znajduje, i wetdy sobie poruwnaj. Nie wszystko co jest z paczki jest sama chemia. Wiem ze masz takie nastawienie i nie da sie cie przekonac,ale mozesz sobie poruwnac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: chusteczki 14.10.07, 20:57 "wiezyc" "poruwnaj" "poruwnac" polecam slownik jezyka polskiego, bo takie bledy az bija po oczach co do skladu chusteczek, sory ale nie ma szans by tam nie bylo chemii i jednak zostane przy wodzie z kranu, kiedys uzywalam przegotowanej ale teraz corka ma juz 11 msc i jest to bez sensu, nigdy nie miala problemow ze skora Odpowiedz Link Zgłoś
mha1 Re: chusteczki 14.10.07, 22:28 czy ja dobrze rozumiem, że uważasz chusteczki napchane chemią (wybacz, ale Pampers nie robi wywaru z rumianku i aloesu i nie wylewa tego tak po prostu na chusteczkę higieniczną) zdrowsze od wody? czy wieczorem zamiast kąpieli wycierasz dziecko chusteczkami? Odpowiedz Link Zgłoś
niuch84 Re: chusteczki 15.10.07, 18:18 byc może ty właśnie tak robisz bo ja na taki pomysł bym chyba nie wpadła!!pytałam tylko czy może być to na buzi od chusteczek??Mała miała podejżenie skazy więc stąd to pytanie ale nie ma jak to objechac kogoś na forum Odpowiedz Link Zgłoś