aagas 03.12.07, 22:35 Od narodzin kąpie moja 7 tygodmiowa córke w olilatum, ciałko jak aksamit ppo tym specyfiku. Zastanawiam sie czy sa jakies tansze preparaty podobne do olilatum a troche tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alawuwu Re: Olilatum czym zastąpic 03.12.07, 22:45 Może spróbuj Balneum Hermal, emulsję do kąpieli. Cena jest niższa, ale jest o 50ml mniej w buteleczce. Mimo to z doświadzczenia wydaje mi się, że Balneum jest bardziej wydajne niż oilatum. Odpowiedz Link Zgłoś
monika-g77 Re: Olilatum czym zastąpic 03.12.07, 22:57 Ja stosowałam do kąpieli mojego synka: oceanic OILLAN emulsja natłuszczająca do kąpieli dermatologicznej (64 % parafiny ciekłej). Nie wiem czy ma identyczny skład co oilatum, ale się sprawdza i skóra jest dobrze nawilżona, a zmiany alergiczne ustąpiły. No i o połowę tańsza. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
gabysia1 Re: Olilatum czym zastąpic 09.12.07, 15:01 Ja kompałam swoją córcie w oilatum a teraz zmieniłam na nivea seria do suchej skórki i jest rewelacyjne!!Polecam!!Nie ma co przepłacać!!Nivea jest tańsze o połowe i jest go więcej Odpowiedz Link Zgłoś
anita.sz Re: Olilatum czym zastąpic 03.12.07, 22:58 my kupujemy płyn z oliwka Bella. Zmieniałam po 2 miesiącu. Skóra nie jest tak super aksamitna jak po oillatum, ale jest bardzo gładka. Wcześniej kupowałam płyn skarb matki. Też dobry, ale mniej mi pasował zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
bzden Re: Olilatum czym zastąpic 03.12.07, 23:22 Ja też zastąpiłam Oilatum polskim specyfikiem Oceanika - Oillan (czy jakoś tak) i sprawdza się doskonale, a jest mniej więcej o połowę tańszy Odpowiedz Link Zgłoś
angelik1 Re: Olilatum czym zastąpic 03.12.07, 23:23 ja kupuję Oilatum w aptece internetowej Cefarm 24. Tam kupiłam w promocji-było o ponad 30 zł taniej niż w okolicznej aptece Odpowiedz Link Zgłoś
tusia364 Re: Olilatum czym zastąpic 04.12.07, 13:00 Najzwyklejsza płynna parafina.... Odpowiedz Link Zgłoś
lady_sphinx Re: Olilatum czym zastąpic 04.12.07, 13:48 Do wody wlej łyżkę stołową oliwki dl adzieci i myj dziecko mydłem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniak37 Re: Olilatum czym zastąpic 04.12.07, 13:53 A dlaczego używasz oliatmu. Ja używałam tego dla starszej córki ale latego że za bardzo wysuszyłam jej skórę, potem zamieniłam po pól roku na płyn do kąpieli nivea, małą kapie od urodzenia w płynie nivea z oliwką, skóra bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkab0 Re: Olilatum czym zastąpic 04.12.07, 15:38 Jest jeszcze vitella ale olilatum jest lepsze .Ja używam już 9 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
nataliak9 Re: Olilatum czym zastąpic 05.12.07, 10:34 ja przestałam uzywac oilatum jak córka miała 4 miesiące, myslę że mogłam spokojnie wczesniej, bo i tak smaruje ciałko maściami przepisanymi przez pediatre, robionymi na zamówienie. polecam ci takie rozwiazanie, masci sa super, skóra piekna a koszt 15 zł za 2 opakowania wystarczajace na 2 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
olja23 Re: Olilatum czym zastąpic 05.12.07, 12:33 Hascosan, polski odpowiednik balneum hermal, kosztuje ok. 18 zł i jest bardzo wydajny. Moja córka jest alergikiem a po tym ma skórke jak aksamit. Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Olilatum czym zastąpic 05.12.07, 12:39 Zgodnie z informacją producenta, Oilatum jest przeznaczone do kąpieli leczniczych, nie pielęgnacyjnych. Skóra noworodka musi oczywiście być zabezpieczona przed utratą wilgoci, ale nie można też przeszkadzać jej nabierać normalnych właściwości - wydzielania odpowiedniej ilości lipidów, wytwarzania nieco grubszej warstwy rogowaj naskórka itp. Pamiętaj, że nadmiar pielęgnacji może być równie szkodliwy, jak jej brak. Może nie odstawiaj od razu Oilatum, ale zmniejsz częstotliwość kąpieli w tym preparacie, a ciało dziecka zacznij nawilżać delikatnym mleczkiem, bo nie obciąża skóry tak bardzo jak oliwka dla niemowląt. Może się okazać, że dla skóry Twojego dziecka to zupełnie wystarczające. Odpowiedz Link Zgłoś
limmar Re: Olilatum czym zastąpic 05.12.07, 18:50 Hmm, no właśnie, Oilatum jest do kąpieli leczniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
martynix78 Re: Olilatum czym zastąpic 06.12.07, 20:33 parafina ciekla (za pare pln z apteki) - subst. czynna w oliatum to parafina Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 zabawki warte uwagi! 06.12.07, 21:01 Nasza dermatolog mowi, ze Balneum moze uczulac ma dosc specyficzny skklad np soje. Natomiast Emolium jest super, ale dl ciut starszych dzieci. Poleca Oilatum, ale jako lek. Odpowiedz Link Zgłoś
annaa77 Re: zabawki warte uwagi! 06.12.07, 21:08 balneum jest kilka rodzai...ja polecam ziajke nasza polska ziajke 200ml za ok 10 zl. aksamitna skora i corki i moja,podkradam jej Odpowiedz Link Zgłoś
zuza2007 Pytanie do annaa77... 07.12.07, 11:26 Ziaję ale dokładnie jaki produkt do kąpieli polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kajlana Ziajka 07.12.07, 13:51 płyn do kąpieli od pierwszego dnia życia, rewelacyjny. mediweb.pl/sklep/product_info.php/products_id/3706 Odpowiedz Link Zgłoś
annaa77 Re: Pytanie do annaa77... 07.12.07, 17:39 zuza2007 napisała: > Ziaję ale dokładnie jaki produkt do kąpieli polecasz? ZIAJKA- plyn do kapieli dla dzieci i niemowlat, natluszczajacy, juz od 1 dnia zycia Odpowiedz Link Zgłoś
exylia Re: Olilatum czym zastąpic 07.12.07, 13:42 Tym: www.linomag.pl/produkty/03_olejek.htm Kosztuje coś ok. 8 zł i jest rewelacyjny. Tylko trzeba się o niego pytać w aptekach, bo od ręki to ciężko go kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith8 Re: Olilatum czym zastąpic 07.12.07, 14:46 parafina ciekła - syn okropny alergik - sprawdza się rewelacyjnie. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś