kk_1976 04.12.07, 16:03 dziewczyny, moj 2tyg malec ma plesniawki, pani doktor kazala pedzlowac buzie Aphfinem, ale mowila tez cos o pielegnacji brodawek, tylko nie zapamietalam co... moze ktoras miala podobna sytuacje? pozdr kk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mkdino11 Re: plesniawki 04.12.07, 17:57 mój synek ma pleśniawki od 3 tyg. Ciężka sprawa. ja smarowałam nystatyną a Aphtinem brodawki, ale przeszło mu dopiero jak zastosowałam witaminę C(cebion) w kropelkach dla małego. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: plesniawki 05.12.07, 14:33 Ja smarowałam buzię Nystatyną i sobie brodawki też.Aphtin mi nie pomógł. Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: plesniawki 05.12.07, 14:39 O stosowaniu Aphtinu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=59069769&a=59071322 Odpowiedz Link Zgłoś
mad98 Re: plesniawki 05.12.07, 16:15 Mnie pediatra przepisał syrop Flumycon - do pedzlowania. bardzo skuteczny Odpowiedz Link Zgłoś
kubinka Re: plesniawki 05.12.07, 17:45 u nas ni epomagało nic-ani nystatyna, ani aphtin, ani smarowani e gencjana buźki i brodawek.a nawet najdrastyczniejsza metoda polecana przez starsze pokolenie. na forum ktoś mi polecił smarować mu w buźce woda gazowana z dodatkiem soku z cytryny (zapewne chodzi o zakwaszające działanie wit. c). U nas wystarczyło wypedzlowanie samą woda gazowaną, nawet bez cytryny.POwodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
luca75 Re: plesniawki 05.12.07, 19:01 kubinka napisała: > u nas ni epomagało nic-ani nystatyna, ani aphtin, ani smarowani e > gencjana buźki i brodawek.a nawet najdrastyczniejsza metoda polecana > przez starsze pokolenie. na forum ktoś mi polecił smarować mu w > buźce woda gazowana z dodatkiem soku z cytryny (zapewne chodzi o > zakwaszające działanie wit. c). U nas wystarczyło wypedzlowanie samą > woda gazowaną, nawet bez cytryny.POwodzenia. A jak pedzlowałas tą wodą?palec owinięty gazikiem i nasączony wodą do buzi?czy jakoś inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
szamonia Re: plesniawki 08.12.07, 23:34 ja też miałam podobny problem, najpierw nystatyna po której nic nie zniknęło, potem połączona z apftinem i nadal białe plamki, aż w końcu moja ciotka zasugerowala żebym smarowała Małej pieluszką z jej moczem , to moze sięwydawać dość bulwersujące, dla mnie było conajmniej "niesmaczne", ale pomogło, prawie natychmiast. Bądź co bądź mocz ma również odczyn kwaśny, rpzynajmniej powienien taki mieć Odpowiedz Link Zgłoś