marzuss 06.09.03, 21:28 Mój 3-miesięczny synek ma w oczku ciągle stojącą łezkę. Stosowałam różne kropelki, przemywam solą fizjologiczną i masuję palcem.Okulista radzi czekać, że może samo przejdzie, pediatra wysyła na sondę. Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kin2 Re: Łezka w oku 09.09.03, 17:47 miałam ten sam problem. pediatra przepisała kropelki tobrex (wcześniej jeszcze w szpitalu dostał neomycynę)ale nic nie pomagało więc wybrałam się do okulistki, która podała mu antybiotyk (nie pamiętam nazwy a już wyrzuciłm opakowanie) zakraplałam przez tydzień z niewielką poprawą, potem w oczku pojawiła się brzydka zielonkawożółta ropa więc powtórzyłam kropelki (po trzech tygodniach przerwy) i od 1,5 m-ca spokój. oczka czyste i tylko naturalne śpioszki rano. a sonda jest dużo lepsza niż wyjęcie oka do przepchania kanalika. do kanalika od zewnątrz wkładana jest cieniuteńka rureczka i pod ciśnieniem wstrzykiwany jest antybiotyk. podobno dziecku nic nie grozi ale lekarze odradzają mamusiom oglądanie tego. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś