ok_ate 16.05.08, 19:34 witam mamusie! co podajecie swoim maluchom na zaparcia? dodam, ze mój maluch ma 6 tygodni... udanego, słonecznego weekendu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olunia882 Re: co na zaparcia? 16.05.08, 19:42 no ja ostatnio też zakładałam podobny wątek. mój synek miał straszne zaparcia. a ja karmie mlekiem zasteczym. w jaki sposób karmisz? mi pomógł syropek lactulosum rano dawałam, a wieczorem herbatke plantex na wzdecia i kolke. ale kupka super poleciala. zanim zaczął działac syropek czopek glicerynowy i pomiędzy posiłkami herbatka rumiankowa. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: co na zaparcia? 16.05.08, 20:28 wiecej plynow. Herbatke z kopru wloskiego, wode, czopek glicerynowy. Odpowiedz Link Zgłoś
olesienka Re: co na zaparcia? 16.05.08, 21:03 my dawaliśmy Debridat(jest na receptę), a do czasu aż zaczął działać czopek glicerynowy, ale nie można go podawać zbyt często. Odpowiedz Link Zgłoś
dora2905 Re: co na zaparcia? 16.05.08, 21:06 Mój Mały (ma 3 miesiące i tydzień) do wczoraj miał zaparcie (nie robił kupy od poniedziałku) i wczoraj dałam Mu najpierw herbatke koperkową a potem czopek glicerynowy. I po tym czopku nie minęło nawet 15 minut jak się załatwił. Aż sam się wystraszył jak to szybko i naraz z Niego wyelciało Odpowiedz Link Zgłoś
soilew Re: co na zaparcia? 16.05.08, 21:57 Mojemu synkowi pomaga sinlac zjada regularnie codziennie rano i popołudniu a nawet za godzine jest kupka.Może warto spróbować u starszych niemowlat oczywiscie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś