ewuncia.a 10.07.08, 13:53 Drogie mamy, jaki rozmiar i jakiej firmy pieluchy najlepiej kupić dla dziecka o wadze 4600 - 4700 g? Pampersy 2 są wg mnie ciut za małe, a Huggies 3, które teraz kupiłam są z kolei jakieś wielkie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamuska5.pl Re: Rozmiar pieluchy 10.07.08, 13:56 Ja się przeniosłam na pampersy 3 jak synek ważył trochę mniej niż 5 kg, one są fajne bo rzepy są długie i po założeniu nic nie przecieka Odpowiedz Link Zgłoś
adzia_p Re: Rozmiar pieluchy 10.07.08, 14:31 probowałas pampers 3? zawsze zmieniałam pieluchy jak widziałam,ze pielucha odgniata się choc córa nigdy nie byla w danym przedziale wagowym (teraz ma ok.8kg a nosi "5" od 11kg) u nas huggisy nie sprawdziły się (przeciekanie) Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Rozmiar pieluchy 10.07.08, 14:55 ja przy tej wadze uzywalam huggies 2, od 5 kg przerzucilam sie na pampersy 2, sa ciut wieksze od huggisow. Pampers 3 jest za duzy. Ale moje dziecko jest dlugie i dosyc chude, wiec na to tez trzeba zwrocic uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Rozmiar pieluchy 10.07.08, 18:41 ja używałam huggies 3, za tydzień przestaną ci się wydawać wielkie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaw785 Re: Rozmiar pieluchy 12.07.08, 15:55 Polecam Huggies 3.Pupka się nigdy nie odpazyła uzywam 3 miesiące... Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki Re: Rozmiar pieluchy 10.07.08, 22:56 moja córcia waży 4900 i spokojnie mieści się w Pampersy 2 - chyba jest to kwestia bardzo indywidualna. w szpitalu doradzono nam, żeby zapinać pieluszkę tak, aby można było w nią wsunąć 2 palce, jeśli nie zmieszczą się, to potrzebujemy większy rozmiar. najważniejsze, żeby maluchom było wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Rozmiar pieluchy 11.07.08, 09:55 mi tez tlumaczyli w szpitalu ze maja wejsc dwa palce, ale jak nie wchodza to znaczy ze za mocno zapielam. Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki Re: Rozmiar pieluchy 11.07.08, 11:51 masz rację, ale jeśli poluźnisz zapięcie na dwa palce, a pieluszka mimo to odgniata pupkę, to znaczy, że już potrzebujesz rozmiar większy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewika0502 Re: Rozmiar pieluchy 11.07.08, 10:10 a spróbuj jeszcze pampersów sleep&play 3 ( takie pomarańczowe z rumiankiem)- są mniejsze od tych zwykłych i tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaporazpierwszy Re: Rozmiar pieluchy 11.07.08, 19:21 Ja nie polecam tych pampersow. Mialam je. Moze i tansze, ale trzeba duzo czesciej zmieniac niz zwykle, bo nie trzymaja tak sikow. Moja coreczka wazy teraz 5,5kg i niedlugo zaczne ja w 4 ubierac, bo wydaje mi sie, ze w takie upaly pielucha super dopasowana do cialka powoduje wiekszy dyskomfort. Wszystko zalezy tez od figury dziecka, bo znajoma wbija dziecko 8 kilogramowe w 3, ale to chyba dlatego, ze pisza na opakowaniu do 9 kg. Nie mozna sie tym tak sugerowac. Wieksza pieluche mozesz zawsze mocniej zapiac. Moja corka 1 nosila 2 tygodnie, 2 ze 3 tygodnie. A 3 zaczelam zakladac jak mala wazyla ok 4kg. Odpowiedz Link Zgłoś
ewika0502 Re: Rozmiar pieluchy 11.07.08, 20:25 Ja też ich nie używam, bo są za małe, ale koleżanka pytała o mniejsze, to poddałam pomysł. Mój młody ma prawie 8 kg i też nakładam mu 3 (te z tesco) i wcale nie muszę go wbijać, normalnie nakładam i jest idealna i nigdy nie miał żadnych odparzeń i nigdy nic nie przeciekło. I na noc też mu taką zakładam i przesypia całą noc. To rzeczywiście wszystko zależy od dziecka. A propos tekstu :"trzeba dużo częściej zmieniać niż zwykle", to się tak zastanawiam, jak często, tak średnio, zmieniacie dzieciaczkom pieluchy? Co to znaczy "jak zwykle", a co oznacza "częściej"? Nie to,żebym się mamyporazpierwszy czepiała, ale tak z ciekawości pytam. Ja tak średnio co 3 godziny, w nocy też czasami zmieniam jak widzę,że się dziecię kręci bardzo, ale najczęściej noc przesypia w jednej i jeszcze nie zdarzyło mi się,żeby przeciekła. Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki Re: Rozmiar pieluchy 12.07.08, 15:55 ja w dzień zmieniam,jak widzę, że dziecko się kręci albo że pielucha jest spuchnięta, w nocy zmieniam przy okazji pobudki na jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaporazpierwszy Re: Rozmiar pieluchy 15.07.08, 18:28 Czesciej niz zwykle, to bylo u mnie nawet co pol godziny, lacznie z budzeniem sie z powodu siuskow. Jak zwykle, to co 2-3 godziny. W nocy nie zmieniam, bo mala nie robi siku, ale za to rano co pol godziny pelen pampers (tak ze 3 sztuki w ciagu 1,5h). Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: Rozmiar pieluchy 12.07.08, 15:49 Dzięki za radę. Te pieluchy to strzał w dziesiątkę Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki Re: Rozmiar pieluchy 11.07.08, 20:05 myślę, że moja córa zużywa już ostatnią paczkę pampersów2. jest dluga 62cm i dosc szczupla 4,900kg,ale z dnia na dzień zostaje coraz mniej miejsca na te 2 palce i teraz kupimy 3. Odpowiedz Link Zgłoś
sheep1982 Re: Rozmiar pieluchy 12.07.08, 08:32 Moja córcia wazy obecnie 5100,tez jest dosc długa bo 64 cm i uzywamy pampersów 2,ale widze ze robia sie juz ciasne i przeskakujemy od nastepnej paczki w 3. Odpowiedz Link Zgłoś