gosiasawala 01.09.08, 17:37 Co sądzicie o kosmetykach Johnson's? Polecacie? Do pupy kupiłam Sudokrem, mam też Beponthen, podobno jest dobry na popękane brodawki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalena0205 Re: kosmetyki johnson's 01.09.08, 19:17 nam osobiscie nie sprawdzily sie zbytnio te kosmetyki.uzywamy wiec hippa i jestesmy zadowoleni.a lepszego kremu nie tylko do pupy nie znajdziesz.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patysia00 Re: kosmetyki johnson's 02.09.08, 14:38 Słyszałam opinię, że jak się stosuje johnsona to wszystko jest ok, ale jak chce się zmienić na kosmetyki na inną firmę to skóra źle reaguje i dziecko dostaje wysypki. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale nie zamierzam używać johnsona. Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: kosmetyki johnson's 01.09.08, 20:22 Podobno wiele dzieci te kosmetyki uczulają. Ja uzywałam nivei. A na początek na pupe stosowałam zwykłą wazeline - podpatrzone w szpitalu. Swietnie sie sprawdzala, tania, wszedzie dostepna, a pupa jak marzenie. Sudocrem zostawilam sobie awaryjnie na jakies odparzenia - przydal sie dopiero po 7 miesiacu, gdy córka zaczela jesc inne pokarmy niz mleko i kupka zmienila skład. Polecam wiec najzwyklejsza wazeline. A inne masci moze zostaw sobie "w razie czego" Odpowiedz Link Zgłoś
maciusia30 Re: kosmetyki johnson's 01.09.08, 20:26 wiekszosc moich kolezanek uzywa i są zadowolone ja jeszcze nie mialam okazji wyprobowac na dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
sja75 Re: kosmetyki johnson's 02.09.08, 11:45 dla nas do bani.polecam nivee albo bambino(krem pielegnacyjny b.fajny i chusteczki nawilżane też),bepanthen super i do pupci i do brodawek a sudocrem zostaw sobie na mocne odparzenia bo on do codziennej pielegnacji niebardzo jest polecany Odpowiedz Link Zgłoś
ileczka76 Re: kosmetyki johnson's 02.09.08, 13:40 kiedy rodziłam pierwsze dziecko, wszystkie położne w szpitalu, a także w przychodni rejonowej odradzały Johnsona - ponoc bardzo często uczula dzieciaczki... ja używałam nivei albo Skrabu Matki- tę ostatnią firmę polecam szczególnie! Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz211 Re: kosmetyki johnson's 02.09.08, 14:05 wiekszosc mi odradzala te kosmetyki ale akurat tuz po porodzie ich uzywalismy bo maz kupil w promocji taka wielkatorbe dla niemowlakow wlasnie z nimi w srodku - byly ok, ale dla mojego dziecka akurat wszystko bylo ok. sudokrem- polecam wszystkim,super krem do pupki - ale jak cos sie zaczyna dziac odradzam bo juz nie skutkuje , wtedy dobry jest wlasnie Bapanthen lub maka ziemniaczana ( naprawde super ) . z czasem przekonalam sie do kosmetykow Nivei - bo ladnie pachna i sama jestem jej zwolenniczka. mama Bartoszka Odpowiedz Link Zgłoś
emilka_x Re: kosmetyki johnson's 04.09.08, 10:58 U nas się nie sprawdził,zostawiły po sobie swędzącą wysypkę,u nas do wszelkich problemów pupkowych Sudokrem a do skóry gdy tylko pojawia się jakiś problem Balneum,stosowałam też ten sam olejek do kąpieli żeby zlikwidować uczulenie po Johson'sonie a teraz królują u nas kosmetyki NIVEAi jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
joka772 Re: kosmetyki johnson's 04.09.08, 11:06 do pupy niezastąpiony i niezawodny krem przeciw odparzeniom nivea, używałam różnych innych (sudocrem, bepanthen) i zawsze były kłopoty, jedynie nivea tak dobrze chroni. Odpowiedz Link Zgłoś
yazmine Re: kosmetyki johnson's 04.09.08, 11:18 Mojego synka uczulały, dlatego teraz przy córci nie stosję. Tym bardziej, ze tez jest alergikiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: kosmetyki johnson's 04.09.08, 15:21 U nas zastosowanie kremu Johnson's Baby skończyło się leczeniem maścią ze sterydem u 2 tygodniowego dziecka. Więcej tych kosmetyków nie tknęłam. Stosuję Mustela i Klorane bebe. Ale wiem, że są dzieci, których te kosmetyki wcale nie uczulają i mamy są z nich bardzo zadowolone. Zawsze możesz przetestować, tylko nie radzę testować na buzi Odpowiedz Link Zgłoś
zirczik Re: kosmetyki johnson's 04.09.08, 15:39 Ja byłam niezadwolona z Jonsons'a, miałam top-to-toe i niesprawdził się, włosy zostały tłuste(były po oliwce), dopiero jak umyłam Bella Baby szapmoo, wszystko było OK i ładnie pachnie. ALe musisz sama spróbować co i jak. Oliwki używam Bobini- prawie bezzapachowa, Hipp - za mocny zapach jak dla mnie. Staram sie narazie nie stosować zapachowych kosmetyków. Wolę żeby córka sama wybrała sobie zapach jak będzie już "dorosła". A do kąpieli tylko mydło, skóra aksamitna, pupa bez odparzeń- linomag Odpowiedz Link Zgłoś
usia-1984 Re: kosmetyki johnson's 04.09.08, 16:14 Do pupy polecam Alantan kosztuje 5 zł nie plami a jest naprawde skuteczny nawet na ostre odparzenia moja ma teraz 10 miesięcy i jak czasem cos sie zaczerwieni posmaruje i juz niema po kilku godzinkach czerwonego. A co do Johnson to uważaj bo mogą uczulac moja maleńka miał po oliwce wysypke na całym ciałku ale po bambino nic nie było i nie jest a zato dzidzia pachnie tak dziecięco uwilbiam zapach dzieci) Odpowiedz Link Zgłoś
trynidat55 Re: kosmetyki johnson's 04.09.08, 17:05 moja córcia ma 3 miesiace i od urodzenia stosujemy TYLKO Oilatum do kąpieli, kremu pielegnacyjnego bambino do pupy, ochronnego do buzi na spacerki. nic sie nie dzieje, skórka delikatna, pupa zadnych opdazen nie widziała.sudokrem i bepanten mamy na wszelki wypadek Odpowiedz Link Zgłoś
mroweczkaaha Re: kosmetyki johnson's 04.09.08, 22:50 Ja już tyle nasłuchałam się negatywnych opinii o marce Johnson, że w ogóle nie kupowałam, bo nie chciaalm testować na swoim dziecku. Ponoć uczulają!!! Napewno mogę polecić Nivea, Bambino i Bubchen - polecane przez znajome i sprawdzone przeze mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agg3 Re: kosmetyki johnson's 05.09.08, 01:19 hmmm w anglii firmy produkujace kosmetyki dla dzieci mozna wyliczyc na palcach jednej reki i 99% spoleczenstwa uzywa J&J (jest to ich rodzima marka jak u nas bambino). i co? jakos nie uczulaja. w pl firm jest multum. moim zdaniem to wszystko marketing. ja uzywam J&J na przemiennie z innymi i jest ok. aha nigdy nie uzywalam oliwek i kremikow do pupy, nie znamy odparzen, ciemieniuchy i innych dolegliwosci :] Odpowiedz Link Zgłoś
asikol Re: kosmetyki johnson's 05.09.08, 20:25 Mój synek też dostał uczulenia a użyłam tylko 2 razy. Teraz stosuje Bambino i Sudokrem na odparzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
a.stalowa Re: 05.09.08, 20:36 Do 9 miesiaca stosowalam klorene bebe i mustele ,potem sprobowalam johnsona z lawenda i jest ok,chociaz do buzi wciaz uzywam musteli.Wydaje mi sie ,ze mydlo i plyn do kapieli w pozniejszych miesiacach mozna stosowac juz kazdy(chodzi mi o te tansze marki). Jesli chodzi o pupke to od samego poczatku stosuje bephanten,na poczatku na sutki rowniez.Sudokrem jest na odparzenia ,na chora ppoarzona pupe,jesli dobrze pielegnujesz maluszka wystarczy dobra higiena i masc bephanten.Moja coreczka nigdy nie miala odparzonej pupki Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: kosmetyki johnson's 05.09.08, 21:27 Próbowaliśmy używać Janssena Cilaga ale przy pierwszej próbie trafiliśmy na dziwnie rozwarstwiony szampon. Nie chciało mi się odsyłać tego paczką do JJ, jak poradził ich pracownik - bo ojciec kilkumiesięcznego dziecka ma inne sprawy na głowie. Skończyło się na niesmaku. Natomiast trzeba pamiętać, że ostatecznie KTOŚ korzysta z tych produktów, więc zapewne są przyzwoite. Odpowiedz Link Zgłoś