ula2689 24.09.08, 13:13 co oznacza szary cień wokół ust i noska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-tyma Re: szary cień 24.09.08, 14:46 U noworodka zazwyczaj nic to nie oznacza, taka przejściowa uroda. Przy najbliższej wizycie u lekarza prosze pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
intra7 Re: szary cień 25.09.08, 00:23 dziś byłam z moim prawie 5-ciomiesięczniakiem na szczepieniu, tydzień po wyznaczonym terminie, bo w zeszłym tygodniu jeszcze mu się utrzymywał katar. Jednakże pani doktor postanowiła nie szczepić, bo zaniepokoiło ją to że mały jest jakiś blady i ma właśnie taki szary cień wokół ust. Ja szczerze mówiąc nie zwróciłam na to uwagi, ale faktycznie jak się przyjrzeć to widać coś takiego P. dr stwierdziła, że moze to być objaw anemii. Rano idziemy robić morfologię, a po południu mam się z pediatrą skonsultować. Napiszę jak będę miała wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
jvstys Re: szary cień 25.09.08, 00:27 Nie chcę straszyć ale ja jak byłam z moim małym w szpitalu na zapalenie płuc to pielęgniarka mi pokazała że ma takie szare wokoło ust i jak zapalenie płuc sie skończyło szarość zniknęła. Odpowiedz Link Zgłoś
intra7 Re: szary cień 25.09.08, 01:04 co prawda mój mały przechodził przeziębienie ostatnio, jak juz pisałam, ale dzis był badany i na szczęście w płuckach i oskrzelach wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
intra7 Re: szary cień 25.09.08, 23:46 morfologia w porządku limfocytów jest dwa razy za dużo, ale to może tak być po przeziębieniu. Odetchnęłam z ulgą, że nie muszę faszerować małego żelazem... U starszego syna z anemią walczyłam kilka miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
ok_ate Re: szary cień 25.09.08, 06:00 jeśli cień się pojawia od czasu do czasu - to może oznaczać, że dziecku jest w tym momencie za zimno (tak mnie instruowano w szpitalu i faktycznie to się sprawdzało - np podczas kąpieli..) natomiast jeśli to sprawa permanentnie występującego zasinienia, to radzę sprawdzić - dziecko znajomych dostało skierowanie na morfologię jak miało cień - morfologia wyszła kiepska (niskie żelazo itd) i musiało przyjmować odpowiednie preparaty. Odpowiedz Link Zgłoś