immies 26.09.08, 12:02 Moj synek nie znosi owocow.W ogole ich nie je.Czy zamiast ich moge mu podawac marchewke?I ile grysiku wolno podac maksymalnie polrocznemu dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamakostka Re: owoce 26.09.08, 12:26 a w jakiej formie podawals maluchowi owoce? Moj 7 mies, jak mu zetre surowy owoc (jablko, brzoskwinia itp) albo dam do lapki do pociamkania to sie krzywi i wypluwa, ale ten sam owoc w postaci sloiczkowej uwielbia. Odpowiedz Link Zgłoś
immies Re: owoce 26.09.08, 13:57 Dawalam mu sloiczki i tez owoce w calosci.Za kazdym razem sie krzywil i nie chcial jesc. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakostka Re: owoce 26.09.08, 14:47 ja bym sie nie przejmowala, z tego co piszesz wnioskuje, ze Twoje dziecko ma dopiero pol roczku , czy tak? My jakl zaczynalismy karmienia dodatkowe, tez na poczatku byly problemy. NP wogole nie jadl obiadkow, pomalu, pomalu sie przekonal. Nie rezygnyj, podawaj mu np na poczatek mieszanke owoc + warzywo (marchewka z jablkiem).Mysle, ze z czasem bedzie lepiej. Twoje dziecko jest jeszce malutkie i dopiero zaczyna poznawac smaki, daj mu troszke czasu na przyzwyczajenie sie. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
immies Re: owoce 26.09.08, 16:23 Dziekuje za odpowiedz!Postaram sie byc cierpliwa.Mam nadzieje,ze sytuacja sie poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
easyenglishpz Re: owoce 26.09.08, 23:35 wiesz, u mojej malej odwrotnie. marchewki nie trawi, za to owoce wcina wszystkie. ja nie poddawalabym sie, w koncu to zdrowe jedzonko.moze skus sie na bardziej slodki owoc na poczatek zachety typu gruszka..?osobiscie nie rezygnowalabym..ewentualnie sa tez i deserki po 6 m-cu, gdzie owoc masz zmieszany z jogurtem..moze to polubi? Odpowiedz Link Zgłoś
immies Re: owoce 27.09.08, 16:58 Owoce probowalam podawac wszystkie dostepne.Tych zmieszanych z jogurtem jeszcze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamulenka Re: owoce 27.09.08, 20:31 Mój synek co prawda uwielbia owoce, ale zawsze (oprócz takich w naturalnej postaci) dodaję mu owoce (starte surowe lub ze słoiczka) do kaszki, żeby uatrakcyjnić jej mdły smak - porcja znika w okamgnieniu Odpowiedz Link Zgłoś
jorasta Re: owoce 28.09.08, 00:52 A próbowałaś podawać przecierowe bobofruty? Może owoce w tej formie zasmakują Twojemu dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
immies Re: owoce 29.09.08, 21:15 W weekend utarlam mu banany.Smakowaly,ale dostal od nich zatwardzenie Odpowiedz Link Zgłoś