Dodaj do ulubionych

Nosidełko;)

19.10.08, 01:48
podejrzewam, że temat był poruszany wielokrotnie, ale szukam czegoś
sprawdzonego, w niewysokiej cenie, dla dosyć dużego już dziecka, bo
31. października skończy 9 m-cy... Nie był noszony wcześniej w
żadnej chuście ani nosidełku, choć nie wiem, czy to ma jakiekolwiek
znaczenie. na allegro wyskakuje cała lista (i przyznam, że
najchętniej kupiłabym za pośrednictwem tego serwisu):

www.allegro.pl/search.php?string=noside%C5%82ko&order=p

Naczytałam się już o obijających się nóżkach, więc musi to być
wersja z opcją noszenia na plecach, tak mi się wydaje, że taka
najwygodniejsza by była. I najpraktyczniejsza chybasmile
Poradźcie, kobitki, bo mój kręgosłup zaczyna strajkowaćwink
Obserwuj wątek
    • wiola_wd Re: Nosidełko;) 19.10.08, 03:26
      Jestem zwolenniczką noszenia w chustach więc nie będę obiektywna wink

Jeśli nosidło to tylko ergonomiczne: manduca, ergo i inne.
      One dają możliwość noszenia i z przodu i na plecach, są wygodne dla dziecka bo
      nie wisi ono na kroczu tylko siedzi, wygodne jest też dla noszącego.

Fajnym i tańszym rozwiązaniem jest nosidło typu Mei Tai. Można je kupić na
      Allegro albo zamówić u osoby takie cuda szyjącej. Przy odrobinie cierpliwości i
      zdolności można uszyć też samemu smile
      Wygodnie się nosi a do tego jest dość małe więc na spacery z chodzącym maluchem
      można zabrać w torbę a jak dziecko się zmęczy to zawiązać MT i wsadzić malucha.
      Mam i polecam smile
      a tak wygląda MT:
      images.google.pl/images?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&hl=pl&q=mei+tai&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&gbv=2
      • awtorek Re: Nosidełko;) 19.10.08, 08:22
        No właśnie ja też mam Mei Tai i polecam! Moja córka ma skończone 9 m-cy i bardzo
        dobrze mi się ją nosi. Generalnie rzeczywiście najlepsze i najwygodniejsze są
        nosidła ergonomiczne. Dziecko siedzi w nich podobnie tak jak w Mei Tai ale Mei
        Tai trzeba zawiązać na sobie pasami a nosidło ergonomiczne ma normalne zapięcie,
        więc jest poręczniejsze - np. jak potrzebujesz szybko zapiąć dziecko podczas
        wychodzenia z samochodu. Aczkolwiek wiązanie Mei Tai absolutnie nie jest trudne.
        Kwestia wprawy i zajmuje to dosłownie pół minuty (a dodam, że nie używałam
        chusty bo nie poradziłam sobie z wiązaniem jej, to był dla mnie jakiś
        dramat...). No i pisałaś, że zależy Ci na przystępnej cenie. Nosidła
        ergonomicznego (np. manduca) raczej nie kupisz za mniej niż 250 zł. A ja swoje
        Mei Tai kupiłam za 110 zł (generalnie kosztują 150 zł). A kupowałam tutaj:

nubik.pl/mojemt.php
        Polecam. Bardzo fajna sprzedająca. Wszystko mi wytłumaczyła co i jak z tym
        nosidłem. Błyskawicznie wysłała nosidło. I jeszcze zamówiłam sobie u niej torbę
        do kompletu.

Moja córka od urodzenia nie zasypia w wózku i to nosidełko jest wybawieniem bo w
        nim bardzo ładnie śpi na dworze. I mimo, że wydaje się to nieprawdopodobne - bo
        Mei Tai to właściwie kawałek materiału z pasami - jest strasznie wygodne. Noszę
        w nim 10 kilową córkę (i to z przodu, bo lubię jak się do mnie przytula) podczas
        2 godzinnego spaceru i nic mnie nie boli.

Dodam, żebyś nie kupowała zwykłych, tanich nosideł bo na 100% wyrzucisz
        pieniądze. Po prostu plecy będą Cię bolały po 10 minutach (pomijam dyskomfort
        dziecka i ewentualne niebezpieczeństwa, które się z tym wiążą) i będziesz
        chciała się go jak najszybciej pozbyć.
    • naszaheidi Re: Nosidełko;) 19.10.08, 09:30
      Polecam erga baby,dziecko super w nim siedzi,latwo samemu mozna
      zalozyc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka