malwinka000 16.12.08, 16:59 Zastanawiam się co będę mogła zjeść w święta?Moja mała ma 3 m-ce karmię ja piersią i dokarmiam nutramigenem (ma skazę). Już słyszałam, karpia nie, grzybów nie , bigosu nie. Co jecie w święta aby nie zaszkodzić dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja-pl Re: święta... 16.12.08, 18:00 Kochana to wszystko co do tej pory-niestety Ty w tym roku nie posmakujesz swiatecznego jedzonka Odpowiedz Link Zgłoś
grimma Re: święta... 16.12.08, 18:23 ale na co Twoje dziecko ma uczulenie? bo nie rozumiem czemu ryba - nie rozumiem ze to skaza wiec wyklucza sie mlekopochodne (ciasto drozdzowe na przyklad) ale bigos, grzyby - sa co prawda ciezkostrawne ale dziecko masz juz odrosniete wiec nic sie nie stanie Odpowiedz Link Zgłoś
teritom Re: święta... 16.12.08, 18:53 Grzyby i bigos raczej nie albo w bardzo małych ilościach, ale ryba jak najbardziej. Mój synek miał rok temu w święta miesiąc niestety nie było mi dane poobiadać się Odpowiedz Link Zgłoś
monfor74 Re: święta... 16.12.08, 19:12 ... ja już od dawna jem wszystko.... miałam okres, że mały miał kolki a ja żyłam prawie na wodzie.... położna powiedziała, że dieta ma i tak niewielki wpływ na to czy mały ma kolki czy nie.... więc zaczęłam jeść praktycznie wszystko - pomijałam do tej pory tylko fasolę, ale to tylko dlatego, że nie było okazji... bigos już jadłam na początku listopada... pierogi z kapustą i grzybami też .... o kolkach już dawno zapomniałam ... odkąd zaczęłam normalnie się odżywiać i ja stałam się spokojniejsza i mały chyba na tym też skorzystał.... więc ja w Wigilię nie odmówię sobie niczego - oczywiście obżarstwo w granicach zdrowego rozsądku....).... Odpowiedz Link Zgłoś