klonia26 09.02.09, 12:26 Czy uczulenie na proszek do prania może wystąpić tylko na buzi,a wlaściwie na samych policzkach??Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
230408k Re: Uczulenie 09.02.09, 12:30 Jeżli to proszek, to uczulenie powinno pojawić się we wszystkich miejscach, gdzie wyprane ciuszki dotykają ciała. Jeżli natomiast wystepuje ono tylko na policzkach, to może to być czulenie wynikające z pokarmu. Ile maluszek ma miesiecy/tygodni? Może zjadł coś co go uczuliło, lub jeśli karmisz, to może Ty coś takiego jadłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
klonia26 Re: Uczulenie 09.02.09, 13:46 Syncio ma 4 miesiące,właściwie od początku jest na Enfamilu i w chwili obecnej nie je jeszcze nic poza mleczkiem.Pediatra widział te krostki i właśnie stwierdził, że to jest uczulenie na proszek.Powiedział też że uczulenie na mleko wyglądam inaczej.Ja się po prosu zastanawiam czy gdyby był uczulowny na proszek to nie byłby cały wysypany.Z drugiej strony buzia jest chyab najbardziej wrażliwa.Zastanawiam sie też jaki proszek kupić.Obecnie używam Jelpa. Odpowiedz Link Zgłoś
230408k Re: Uczulenie 10.02.09, 10:30 U nas uczulenie wyszło po proszku lovi i jelp, teraz jestesmy na bobs -ie i nic się nie dzieje co mogłoby nas zaniepokoić. Skoro Pani doktor stwierdziła, że to proszek, proponuje powrót do płatków mydlanych, a gdy małemy unormuje sie skórka, wówczas zacząć eksperymentować na innych proszkach -przepraszam za zwrot, ale inaczej nie da się tego powiedzieć. Ja wykluczyłam proszek, gdyz jak mój synek miał chrostki od proszku, to były one w każdym miejscu gdzie skóra stykała się z ciuszkiem w nim wypranym, ale może kazde dziecko reaguje inaczej. Tak czy inaczej. Nie dowiesz się jeżeli natychmiast nie przestaniesz prać w tym proszku. Jeżeli efekty będą widoczne po przejściu na płatki, to znaczy że Pani Doktor miała rację. I mam nadzieję, że to rzeczywiście winny jest tylko proszek, a nie jest to alergia pokarmowa Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka.20.0 Re: Uczulenie 10.02.09, 10:34 ja mialam tak samo moja corcia dostala uczulenia od plynu do plukania i tez byla cala zsypana nawet na glowce ale nie na policzkach Odpowiedz Link Zgłoś