apagnes 05.03.09, 09:47 Mam pytanie czy wasze dzieci 7 miesięczne jeżdzą w spacerówce czy jeszcze w gondoli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia111175 Re: 7 m-c maluch gondola czy spacerówka? 05.03.09, 09:52 od dwóch tyg spacerówka,mam toledo,jak lezy to mu nie wieje. Odpowiedz Link Zgłoś
nika07.pl Re: 7 m-c maluch gondola czy spacerówka? 05.03.09, 09:53 już czas na spacerówkę, zdecydowanie Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: 7 m-c maluch gondola czy spacerówka? 05.03.09, 09:53 ja nie wiem, czy w ogóle da się 7-miesięcznego ruchliwego berbecia upakować do gondoli. i czy to bezpieczne, wiele maluchów w tym wieku siada/podrywa się do siadania. moja ma prawie 3 miesiące, nie jest duża, a już się ledwo do dużej gondoli mieści. dlatego od kilku dni spacerujemy w chuście Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: 7 m-c maluch gondola czy spacerówka? 05.03.09, 09:55 Niesiedząca, półroczna, nienawidząca na spacerach gondoli córka od dawna w spacerówce na płask, ale bez budy, by pole widzenia było jak najszersze. Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: 7 m-c maluch gondola czy spacerówka? 05.03.09, 09:55 Moja mała, gdy miała 3 m-ce to latem zaczęła jeździć w spacerówce, ale takiej rozkładanej do pozycji leżącej. Jesienią ze względu na pogodę wróciliśmy do gondoli, a teraz chyba z powrotem przestawimy się na spacerówkę. Mała ma 10 m-cy i nie chce już leżeć w gondoli. Odpowiedz Link Zgłoś
igna-sia Re: 7 m-c maluch gondola czy spacerówka? 05.03.09, 10:01 To nie zależy od wieku tylko od wielkości i zachowania dziecka. Moja córka za niecałe 2 tygodnie skończy 7 miesięcy i jeździ w gondoli. Jest drobnym dzieckiem i chociaż gondola jest z tych mniejszych, jeszcze się w niej mieści (ale już na styk). Na spacerze leży grzecznie, nie próbuje się dźwigać. Spacerówkę mamy zamówioną i pewnie lada dzień przyjdzie. Wtedy zrezygnujemy z gondoli, ale na początek spacerówka będzie rozłożona zupełnie na płasko bo mała jeszcze samodzielnie nie siedzi. Jeśli Twoje dziecko jeszcze nie siedzi, mieści się w gondoli, nie wierci w niej i nie wychyla się to po co zmieniać na spacerówkę? ale jeśli już samodzielnie siada to spacerówka jest lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: 7 m-c maluch gondola czy spacerówka? 05.03.09, 11:05 wg mnie spacerowka Odpowiedz Link Zgłoś
tanoshii Re: 7 m-c maluch gondola czy spacerówka? 05.03.09, 11:14 Mój w spacerówce od miesiąca, bo w gondoli musiał mieć nóżki zgięte i nie chciał już leżeć. Odpowiedz Link Zgłoś
frida-marzec08 Re: 7 m-c maluch gondola czy spacerówka? 05.03.09, 11:15 jak miał 7 m-cy jeździł już w spacerówce Odpowiedz Link Zgłoś
pabla28 Re: 7 m-c maluch gondola czy spacerówka? 05.03.09, 11:40 moja ma 8 mcy i wciaz mamy gondolę. pewnie lada dzien zmienimy na spacerowke ale chcialam zime przejezdzic jeszcze w gondoli. mala nie protestuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulusi Re: 7 m-c maluch gondola czy spacerówka? 05.03.09, 12:05 Moja za tydzień skończy 9 miesięcy i jeszcze jeździ w gondoli,ale już niedługo bo mało miejsca się zrobiło,chociaż gdyby nie kombinezon to miejsca byłoby jeszcze dużo.Chciałam żeby zimę przejeździła w gondoli,zawsze grzecznie leży i po kilku minutach zasypia. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0000 Re: 7 m-c maluch gondola czy spacerówka? 05.03.09, 12:11 ja mojego na kwiecień, maj mam zamiar już w spacerówce wozić, a bedzie miał wtedy 5 miesięcy. Oczywiście oparcie rozłoże na płasko żeby leżał. Także 7 miesięczne raczej w spacerówce to dziecko ciekawe świata, nie ograniczaj mu widoków a tak na marginesie najbardziej rozwala mnie widok dużego tzn, około 8,9 miesięcznego dziecka siedzącego w głębokim wózku ze złożoną budą... masakra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: 7 m-c maluch gondola czy spacerówka? 05.03.09, 12:45 ja wlasnie 7-miesieczna przesadzilam do spacerowki i przestala sie awanturowac na spacerach bo mogla wszystko widziec. Wczesniej najdzesciej wozilam ja w gondoli ale na brzuchu i mogla wokolo obserwowac. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: 7 m-c maluch gondola czy spacerówka? 05.03.09, 13:00 w spacerówce ale sama już siada pediatra mówiła jednak ,ze jeśli dziecko trzyma się mocno i prosto kiedy się je sadza na kolanach to mozna się pokusić o spacerówkę jednak poleciła podniesienie jej o jeden pozioma nie całkiem do pionu Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: 7 m-c maluch gondola czy spacerówka? 05.03.09, 13:09 jak się mieści a na spacerach przeważnie śpi to gondola. Jak już jest bardziej ruchliwe i ciekawsze świata to spacerówka. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: 7 m-c maluch gondola czy spacerówka? 05.03.09, 13:29 W spacerówce odkąd skończył 10 tygodni (było lato) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_il Re: 7 m-c maluch gondola czy spacerówka? 05.03.09, 16:33 u nas była już spacerówka Odpowiedz Link Zgłoś
bluemadlen Re: 7 m-c maluch gondola czy spacerówka? 05.03.09, 16:55 od 5msc spacerówka Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekm84 Re: 7 m-c maluch gondola czy spacerówka? 05.03.09, 17:24 A maoja mała jeździ jeszcze w gondoli, mieści się jeszcze i tam jej cieplutko, nie protestuje, jeśli przyjdą cieplejsze dni zmienimy na spacerówke! Odpowiedz Link Zgłoś
asix04 Re: 7 m-c maluch gondola czy spacerówka? 05.03.09, 17:58 moja mała ma 8 miesięcy i jeździ w gondolce, ponieważ jeszcze się mieści i dlatego, że jeszcze zimno i w niej jest chroniona od wiatru i zimna.Mamy x-landera xa Odpowiedz Link Zgłoś