ekra5 30.11.03, 07:17 cześć!czy macie może jekieś doświadczenia z termometrami mierzącymi temp. w uchu. Zastanawiam sie nad kupnem tej rzeczy i proszę o opinie i ewentualnie podanie dobrych firm i ceny! z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
v-i-o-l-a Re: termometr 30.11.03, 21:28 ja jestem bardzo niezadowolona. Mierzy bezsensu, myli sie o caly stopien (pokazuje np 35,4). Odpowiedz Link Zgłoś
iwonamk Re: termometr 01.12.03, 00:35 Hej, Ja mam termometr elektroniczny i jestem zadowolona z niego bardzo. Błyskawicznie mierzy temperaturę (ok. 1 sek.). A to,że termometr pokazuje temp ok. 35,5 nie znaczy,ze jest zły. Po prostu temperatura w uchu jest inna niż w odbycie czy pod pachą! Należy sobie ustalić co jest normą temp. w uchu dla danego dziecka i kiedy pomiar będzie od tej normy odbiegał to znaczy, że temperatura jest nieprawidłowa. Pozdrawiam, Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
khg1 Re: termometr 01.12.03, 13:21 Witam! Ja też mam elektroniczny termometr i jestem BARDZO ZADOWOLONA! Jest drogi to fakt, ale bardzo się przydaje, bowiem błyskawicznie mierzy temperaturę dziecka. Pomiar w uchu jest bardzo dokładny, a to, że pokazuje 35,4 to nie znaczy, że jest zły. Takich właśnie mierników używa się na oddziałach w szpitalu. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś