Dodaj do ulubionych

płacz przed snem

01.12.03, 19:43
mam 3 mc synka Michałka.Malutki jest cudowny i wspaniale się rozwija lecz
niepokoji mnie jedna sprawa :żabka zawsze przed snem mocno płacze.może ktoś
doradzi mi co robić.Etap kolek mamy raczej za sobą.Z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • mimka21 Re: p3acz przed snem 01.12.03, 20:15
      Czesc,
      moja coreczka (trzy mies) tez placze przed snem. Ze zmeczenia, bo kolek nie
      miala i nie ma. Przytulam ja wtedy, czasem ponosze, pospiewam, bo karmic zwykle
      sie nie da i przeczekujemy minute krzyku, i juz. Dzieci zdaje sie nie kojarza,
      ze na zmeczenie pomaga sen. pozdrawiam monika
      • gryziaczek Re: p3acz przed snem 01.12.03, 21:19
        Witaj,
        Moj 2,5 miesieczny synus tez placze przed snem.Wlasciwie to jest takie
        marudzenie i wyzalanie sie, ze musi spac, typ walczacy ze snem.Podchodze do
        niego co pare minut i uspokajam go , z reguly po 15 minutach zasypia.Wczesnie
        nasilam go na rekch, spiewalam, cud wianki wyczynialam, ale to dostarczalo mu
        nowych bodzcow i dalej nie spal. Trwalo to czasem pare godzin.Wyczytalam, ze
        dziecko trzeba uczyc samodzielnego zasypiania.POzdrawiam i zycze powodzenia
    • monikar3 Re: płacz przed snem 01.12.03, 22:20
      Mój mały ok 2 miesiąca też płakał przed snem. Myśle że było to spowodowane tym,
      że był zbyt zmęczony żeby zasnąć. Zwykle pomagało mu lekkie kołysanie na rękach
      a czasem przytrzymanie smoka. Teraz ma 4 m-ce i zwykle sam zasypia czasami
      sobie też zabawnie gaworzy przed snem.
    • dominikal Re: płacz przed snem 03.12.03, 10:51
      cześć!
      moja mała ma trzy miesiące i też płacze przed snem. Wydaje mi się, że nie
      rozumie, że na zmęczenie najlepszy jest sen. Czasami pomaga kołysanie i smok.
      Czasami trzeba przeczekać - po paru minutach zasypia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka