09.05.09, 08:14
Wczoraj zauważyłam że moja córka ma zaczerwieniony pępek w
środku.czy to jest normalne czy może być coś poważniejszego?
Obserwuj wątek
    • klara154 Re: Pępek 09.05.09, 11:19
      Może się robić stan zapalny, ale wcale nie musi, lekkie zaczerwienienie jest
      normalne przy ranach. Zależy kiedy jej odpadł kikut, czy ma jeszcze strupki po
      kikucie, czy jeszcze pielęgnujesz pępek spirytusem, czy już się wszystko wygoiło
      i zaczerwienienie pojawiło się nagle?
      Obserwuj, czy zaczerwienienie się powiększa, czy nie puchnie, czy nie ma
      brzydkiego zapachu z pępuszka.
      Ja bym przemyła spirytusem do pępka i obserwowała.
      • justynaa87 Re: Pępek 09.05.09, 19:15
        zapomniałam dodać że moja córka ma 8 miesięcy ten pępek ma
        troszeczke czerowny i właśnie zastanawia mnie to.
        • malwisul Re: Pępek 09.05.09, 19:24
          nie mam pojęcia co to może byc ale jeśli cię to pocieszy to ci powiem że wczoraj
          zobaczyłam że moja mała (6 mies) ma uszy jakieś takie czerwone całe uncertain
          • kinmalek Re: Pępek 09.05.09, 22:14
            Moja tak miała,zaczęło się jak miała około 9 mies.pytałam pediatry ale nic
            konkretnego nie umiała mi powiedzieć.Dodam że córa miała czasami bardzo czerwony
            a na przykład następnego dnia rano tylko leciutko zaczerwieniony.I nagle z dnia
            nadzień wszystko jej przeszło,miała może 16,17 mies.teraz ma 18.Nic nie
            zmieniłam w jej diecie,nie zmieniłam kosmetyków ani środków do prania,po prostu
            samo z siebie ustąpiło.
            • dziubeq23.pl Re: Pępek 10.05.09, 13:17
              mysle ze najlepiej skonsultowac z pediatra
              • silyya Re: Pępek 10.05.09, 13:47
                Najlepiej skonsultować z lekarzem.U mojego synka było podobnie,a do
                tego miał zaczerwienioną końcówkę siusiaka.Lekarka stwierdziła
                infekcję i lekki stan zapalny i przepisała nam maść z
                antybiotykiem.Po tygodniu przeszło.Aha i powiedziała,żeby pępuszek
                po kąpieli osuszać patyczkiem,bo od mokrego pępka mogą się tworzyć
                infekcje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka