basha 07.12.03, 18:48 Hej! Co prawda Majka ich jeszcze nie ma ale czy zaczynacie mycie juz jak pojawi się pierwszy? Pastą i szczoteczką, jak to technicznie wygląda? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusmichal Re: mycie ząbków 07.12.03, 18:54 Cześć. Ja zaczełam już "mycie". Michał ma już pierwsze dolne jedynki, narazie co prawda ledwie sie wybiły ale są. Ale nie myje się pastą i szczoteczką tylko gazą zwilżoną wodą przegotowaną. Pasta to o ile wiem dopiero jak dziecko nie połyka wszystkiego co w buzi. Narazie po każdym karmieniu przecieranie . Mały to bardzo lubi. Pozdrawiam. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison Re: mycie ząbków 07.12.03, 22:20 Dominikowi idzie 6 ząbek i od miesiąca sobie je sam 'myje'. Wygląda to tak, że ma swoją szczoteczkę i pastę, i daję ślad tej pasty na szczoteczkę a ten sobie nią grzebie w buzi (przedtem ZAWSZE musi szczoteczką pojeździć po kanapie). Ale ja mieszkam w Anglii i tutaj uczą dużo rzeczy trochę inaczej. Z pozdrowieniami Jagienka & Dominik (29.11.02) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=7662007&a=9411440 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiazacharska Re: mycie ząbków 08.12.03, 10:02 Nasz lekarz powiedzial, ze jak tylko wyjdzie 1 zabek, nalezy kupic dziecku dziecieca szczoteczke do zebow z wlosiem i nakladac sladowe ilosci pasty do zebow ELMEX dla dzieci i niech sobie dziecko ta szczoteczka przy naszej pomocy jezdzi w srodku po buzi. Polkniecie pasty nie zaszkodzi, a takie "mycie" podobno wyrabia nawyk i roczne dzieci same juz myja z ochota. Pozdrawiam Kasia i Majka Odpowiedz Link Zgłoś