mondovi 24.05.09, 16:16 po jakim czasie od porodu Wasze dzieci otworzyły oczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atucapijo Re: noworodek 24.05.09, 16:18 jak to po jakm czasie? od razu, myslam ze to standard -jak mi go polozyli na brzuch, to mial otwarte. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: noworodek 24.05.09, 18:06 atucapijo napisała: > jak to po jakm czasie? od razu, myslam ze to standard -jak mi go > polozyli na brzuch, to mial otwarte. Tak to normalne, ale potem dzieciaki przez jakiś czas miewają zamknięte. Chyba z powodu światła. Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: noworodek 24.05.09, 17:25 no właśnie, moja szwagierka urodziła wczoraj rano, a dziecko ma dalej zamknięte oczy. mój synek,to szczerze mówiąc nie pamiętam, ale chyba też od razu Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: noworodek 24.05.09, 17:34 Zasadniczo ludzkie dziecko rodzi się z otwartymi. To nie pies. A co na to lekarz? Bo zakładam, że jakis lekarz noworodka widział? Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: noworodek 24.05.09, 18:36 nawet dwóch lekarzy. na razie otworzył jedno oko. podobno "niektóre dzieci tak mają", czyli standardowa odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: noworodek 24.05.09, 18:38 W takim razie myślę sobie, że pewnie mają rację i niektóre dzieci tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
malutka8311 Re: noworodek 25.05.09, 12:57 Moja małą jak się urodziła to miała jedno oczko zamknięte. Miała tak przez kilka dni, teraz ma 7,5miesiąca i wszystko z nią ok Odpowiedz Link Zgłoś
uleczka.pl Re: noworodek 25.05.09, 15:07 Moja otwarła oczy na 2 dzień , jak mi ją przyniosły pielęgniarki to Małej prawie nie poznałam , poznałam ją po uszach , ale później też często miała zamknięte , dopiero chyba tak po 1 tygodniu zaczęła otwierać oczka stale. Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: noworodek 27.05.09, 11:52 Moja teściowa, odwiedziwszy pierworodnego wnuka po tygodniu od narodzin, była bardzo zdziwiona, że "już" otwiera oczy. Bo "jej nie otwierały" Pozwoliłam sobie nie uwierzyć Mój otworzył od razu, ale potem faktycznie dwa dni prawie całe przespał, więc siłą rzeczy miał wówczas zamknięte. Może to pierwsze "przyjrzenie się światu" zostało po prostu niezauważone, a teraz maluch odsypia? Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: noworodek 27.05.09, 12:02 U ludzkich noworodków otwierają się długo przed urodzeniem, więc po porodzie miał już otwarte, chyba, że akurat spał. Odpowiedz Link Zgłoś