leneczkaz 29.05.09, 11:19 Kurde, Gerbera wycofali. Co teraz piją dzieci prosto z butki? Młody ma 7,5 m-ca. Mogę mu dawać Żywca lub inną niskozmineralizowaną (co za słowo O_o) wodę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 11:33 Z Żywca zrezygnowałam już dawno. Przeczytałam pewnien artykuł i mi wystarczyło My kupujemy Primaverę lub Nałęczowiankę najczęściej. Niestety moja córka wody nie pije. My za to dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 11:35 Tak na początek: Re: 3,5 miesiąca i zęby?? leneczkaz 29.05.09, 11:10 Odpowiedz Wyszukiwarka. W tym tyg. było już takie pytanie. Więc Tobie też poradzę skorzystać z wyszukiwarki bo o wodzie było tu już sporo lania. Odpowiedz Link Zgłoś
nec_nec Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 11:40 brawo agazagie do auorki - jak to mówią kto mieczem wojuje od miecza ginie. No ale nie będę Cię odsyłać do wyszukiwarki ) tylko powiem, ze Żywca dzieciom się nie podaje - proponuje wode niskosodową np. Dobrawa, Mama i Ja Odpowiedz Link Zgłoś
mullka Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 11:50 Ja radzę rozejrzeć się za jakimiś wodami dla dzieci bo są takie i na pewno lepsze przy dopajaniu dziecka niż zwykłe mineralne. Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 13:20 oo...dobrze wiedziećto dlaczego do cholery na butli jest fotka mamy z dzieciem jakby sugerowali,że to jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 13:34 Dlatego, że woda jest rekomendowana przez Instytut Matki i dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 16:07 Więc instytut rekomenduje złą wodę...?;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 17:12 Oj brawo brawo.. Oklaski na stojąco. W tym tyg. nie było. I o piciu nieprzegotowanej nie było daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawno. Więc nie fikaj. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 20:00 Hej laneczkaz, spokojnie. Nie było tu, bo tu nie miejsce na to. Takie pytania to na forum jedzenie forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=579 A tam było. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 20:53 oł.. no tak.. woda to jedzenie O_o nie pomyślałam Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:38 kochana moderko,dobrze że czuwasz i trzymasz w ryzach te szczekające Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:35 Taaaaa..... jak na pierwszej stronie nie ma to znaczy, że można znowu nadać temat I sama nie fikaj bo sobie krzywdę zrobisz dziewczynko. Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:41 agazagie,uważaj bo leneczkaz lubi gryźć no i my nie jesteśmy tak inteligentne a żeby być zołzą trza ino pod kopułką mieć!!! a my proste chłopki nie mamy.. Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:38 Łał...naaaaajmądrzejsza jaaaaak zwyyykle... Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:39 A ty się zawsze musisz wpychac między wódkę a zakąskę? Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:43 A nic,tylko obronić Cię chciałam Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:54 Odniosłam zupełnie inne wrażenie. A jak będę potrzebowała obrońcy (a wątpię by to było konieczne) to się zgłoszę. I niestraszne mi zęby leneczki. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:57 A zęby to mam akurat piękne, a nie straszne ;p Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:59 Cóż....baardzo mylne wrażenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 22:16 Nie za ma co po prostu l. troszkę mnie zdenerwowała zarzucając mi głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:56 Tyś ma wódka. Ja zakąska Twa Wody nie było! Nawet do piątej strony! O! Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 22:17 no ze si nooooooo słoma z butów i furmanką po mleczko Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 22:22 Co za różnica. Wieś to wieś, po akcencie poznaj :] W góry mam daleko a jadę o 5 rano, także także koniec tych głupich pogaduszek (dobrze, że 5-ta rano.. w korkach nie będę musiała stać u nas na wsi) Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 22:30 grejt.Uważaj na narządy wewnętrzne...stoi już kolejka chętnych Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 13:18 My wszyscy pijemy Żywca.Młodzi(bliźniaki)od początku na Żywcu- robiłam na samym początku na przegotowanej mieszanke teraz już leje prosto z butli.Starszak pije Żywca,my pijemy Żywca.Jak byłam w ciąży piłam Żywca. Co do artykułu na temat danej wody,jest już stary i nieaktualny.żywiec od paru lat jest "czysty". Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 13:22 Jakk leżałam na patologii ciąży to wszystkie piłyśmy Żywca właśnie...Jedna mądra to nawet tego smakowego no ale to bez komentarza pozostawię ) Odpowiedz Link Zgłoś
dordulka Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 18:27 banaszka82 napisała: > Jakk leżałam na patologii ciąży to wszystkie piłyśmy Żywca właśnie...Jedna mądr > a > to nawet tego smakowego no ale to bez komentarza pozostawię ) A co ci przeszkadza, ze kobieta smakowa wode pije? Na dzidzie zle wplywa? Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:45 No wiesz,jak 24 latka w 29 tyg. ma już 30 kg na plusie a taka woda to sam cukier to nie sądzę by to było dobre...ale ja pewnie znów trafiłam na niedouczonych ginekologów. Odpowiedz Link Zgłoś
anaveronika Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 22:09 a skąd wiesz, ze ona te kg miala od słodkiej wody? Ja w ciązy przytyłam 9kg a wypiłam cysterne coli. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 22:15 chalieria by Cie wzięła ja na diecie pod okiem fachowca na porodówę toczyłam się jak kula armatnia hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 22:22 trudno mi uwierzyć,że na diecie tyle można przybrać al może można Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 22:29 aaa...no chyba,że tak...to już wierzę.. Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 22:20 Bosze....miała bo żarła jak mała świnka ,a ja nie mówię,że od tej wody tylko po prostu z taką masą można sobie darować takie świństwa co?w końcu dostała zaparcia a potem...rozwarcia... Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 22:23 Ciekawce co do jakiej dziury O.O Odpowiedz Link Zgłoś
anaveronika Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 22:46 wiesz, ale to jej sprawa i kilograny do zrzucenia. a nawet jesli cos jej zostało, to chyba nie jest to problem wagi panstwowej. Ja piłam cole, jadłam zupki typu gorący kubek, "chinskie", pare piw wypiłam i nie przytylam 30 kg, a wg tego co piszesz to powinnam wiecej. Wiec jak dla mnie to przytycie nie tylko od objadania zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 22:55 Kobieto,co mnie to obchodzi?piwko w ciąży dobrze robi... a Ona nic innego nie robiła tylko żarła mówiąc przy tym,że dla dzidziusia zrobi wszystko bo tak długo wyczekiwany...śmiech na sali...ja tylko zasygnalizowałam,że taka woda to nic fajnego.Sama piłam ale już zmądrzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 13:35 Ja wiem, że stary ale jakiś niesmak pozostaje. Poza tym picie innej powoduje, ze w portfelu mam wiecej pieniążków Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 14:14 a od kiedy można podawać nieprzegotowaną???, bo chyba wybór głównie zależy od upodobań Mam. My pijemy krople beskidu i aquarell. Pediatra mówił, że ok a na forum ktoś napisał, że się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 17:13 Z Edzią mi się kojarzy i odrazu gorzej smakuje (jedliśmy dziś pierwsze truskawy ) Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d kranowka... 29.05.09, 15:52 tylko przegotowana... (no chyba ze meiszkasz w Warszawie ) ) Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Camello 29.05.09, 17:11 Gdzie ja Ci w górach w środku lasu kran znajdę ;p Odpowiedz Link Zgłoś
dare-czka Re: Camello 29.05.09, 17:46 ja daje przegotowana kranowke,mieszkam w wawie,ale woda jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Camello 29.05.09, 18:18 Se z domu we flaszce można zabrać A poważnie jest też woda humany-widziałam w sklepie, ale chyba droga i w kartoniku, z tego co pamiętam... I ta firma od kubusia jakąś wodę wypuściła, ale ja widziałam tylko smakową, nie wiem czy inne są. Woda nie mój topic, bo dzieć mi nic prawie nie pije, chyba, że w formie kisielu... Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Camello 29.05.09, 20:54 Nie no ja jakaś ze wsi normalnie U nas nie ma nic takiego Ale.. Przypomnialaś mi, ze sa kaszki w kartonikach To już zawsze coś... Odpowiedz Link Zgłoś
naamahia Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 18:21 Porównywałam te wszystkie wody składem najmniej zmineralizowana i nisko sodowe ( naprawdę nisko sodowe) to Primavera oraz ostatnio reklamowana Górska natura. Odpowiedz Link Zgłoś
anaveronika Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:05 z kranu przegotowana, mały bardzo lubi. A dlaczego w ciązy nie mozna pic wod smakowych? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:07 W ogóle nie można pić wód smakowych. Syf jakich mało. Sam cukier i konserwanty, nic więcej. No może jeszcze woda Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:21 Ja prawie na zawał zeszłam, jak moje na pewno nie roczne dziecko popiło wody mineralnej (lub źródlanej) od kuzyna (siostra napoiła). No nie wiem ile wtedy miała. Sporo przed roczkiem. Od tamtej pory pije każdą, która przewija się u nas, u mamy... Żywiec, nałęczowianka, primavera, aquarel. Najczęściej robiłam Jej na takiej wodzie herbatkę, rozcieńczałam soczek, bo samą wodę wypije raz na tydzień może. I to parę łyków. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:23 Nie we wszystkich ten syf. W aquarell z tych wymienionych, to chyba cukier... Piszą, że bez konserwantów. Kupowałam przez chwilę, bo Młoda zwykłej pić nie chce. Ale na tą też się nie rzuciła. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:34 Dietetyk mi mówił, że jak już muszę pić samkowe wody (niestety bardzo je lubię) to żebym piła Tymbark bo to woda z sokiem (+cukier) Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:49 Dzięki Ja jeszcze czasem piję wodę power raida (nie ten napój, a wodę). Ona dosładzana jest fruktozą. Dla Młodej tymbarka kupię. Liczę naiwnie na to, że kiedyś przestawi się na wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:59 A nie lepiej herbatka? Moj wody też nie popije, ale supnę łyżeczkę herbatki granulowanej jakiejś tam i od razu smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:49 Ukłon dla monikaa,w końcu ktoś mnie poparł. Odpowiedz Link Zgłoś
anaveronika Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:57 aaa faktycznie, w ktorejs jest benzoesan sodu. to w zasadzie zadna roznica taka woda z benzoesanem czy cola. Odpowiedz Link Zgłoś
dordulka Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:59 W dodatku "udaja" wode mineralna, nawet dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:48 to generalnie słodki syf,kto chce ten pije. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:52 Kłaniasz się, bo ma takie samo zdanie jak Ty? Czy dlatego, że mądrze pisze? Nie przesadzaj. Nie wierzę, żebyś Ty żadnego grzechu żywieniowego nie popełniała. Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:55 Dałam młodej kefir,ma 9 mies.Może tym zgrzeszyłam...? Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 21:59 Nieee... mi chodzi o Ciebie w tym momencie. Moja Młoda ma 19 miechów. Poza tym... dostawała od początku herbatki i soczki. Taka woda słodzona, to dla mnie teraz pikuś. Tu zawaliłam-słodkie napoje z butli+zaniedbanie higieny paszczy. Reszty swoich uczynków nie uznaje za przewinienia. Nie napiszę o jakie uczynki mi chodzi, bo byś mnie zbiła. Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 22:08 I tu się mylisz!Polubiłam Cię za szczerość ale słodkości nie popieram w mega ilościach...za to klpasik dla Ciebie Klapsów też nie popieram.. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 22:16 Uściskuję Cię. To żeśmy sobie posłodziły Ja klapsów też nie popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 22:27 wisz,na bezrybiu i rak rybą a tak wogóle to moje libido woła "help me!"...może jeszcze kiedyś powróci.. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 22:53 "na bezrybiu i rak rybą". To mi komplement walnęłaś. A libido? Karmisz? Jeśli tak, to bywa (tak czytałam ). Myślę, że powróci. Choćby częsciowo Leneczka, nie bądź zazdrosna! Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 22:58 Karmię...będę do roczku chyba.Ech..facet już się czepia więc czasem się jeszcze skuszę...A póki co szukam sobie fajnej koleżanki do zaczepek z Poznania,najlepiej z grunwaldu Wlaśnie leneczkaz..nie bądź!oj,zalazła mi za skórkę... Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 23:03 Naprawdę zrobiło mi się przykro, bo ja nie z Twoich stron zupełnie!! Ja z Mielca! Podkarpacie. Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 23:12 O Matyldo! tożto dalekie krańce wszechświata!! hmm..to się przeprowadź Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 23:07 Do usług Co prawda nie Grunwald, nawet nie Poznań.... ale Koziegłowy chyba mogą być? Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 23:11 jak chcesz wpaść na kawkę to proszę bardzo mam prawko ale...ono śpi Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 23:20 Mnie niestety Franek na smyczy trzyma. Dość krótkiej zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 23:31 Tzn., że całe dnie muszę z nim siedzieć i gugać - telepać się z nim autobusem mi się nie chce. Samochodem mąż jeździ do pracy a nawet gdyby jechał rowerem to nienawidzę jeździć po Poznaniu. A z maluchem to jest przecież wyprawa jak na tydzień. Po południu jak mąż wraca to padam na twarz mimo, że "nic przecież nie robię całe dnie, tylko siedzę sobie w domu i każdy by tak chciał" i kompletnie nie mam ochoty się nigdzie ruszać zwłaszcza, że to jest pora korków (dzisiaj jechaliśmy do lukasa w Winogrady Business Center - tam w 15 minut, z powrotem 55... Bałtycka zawalona calusieńka). Tylko w weekendy odpoczywam... i nadrabiam zaległości towarzysko-zakupowe. Chociaż głównie kończy się na zakupach dla Małego Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 30.05.09, 15:01 uu...to faktycznie cieżko zerwać się ze smyczy Odpowiedz Link Zgłoś
dordulka Lenka, a ty juz spakowana? 29.05.09, 23:00 O ile mnie pamiec nie myli, to ty sie wybierasz na wywczasy jakies-) wyslij nam tu jakas wirtualna kartke, bo jescze zapomnimy jak wygladasz i takei tam))) I porzadnie obfotografuj dziecia w MT! Odpowiedz Link Zgłoś
dare-czka Re: Lenka, a ty juz spakowana? 29.05.09, 23:05 a co to jest MT?chetnie poogladam Odpowiedz Link Zgłoś
dordulka Re: Lenka, a ty juz spakowana? 29.05.09, 23:08 Ojojoj, kolejna nieobyta w swiecie chust i nosidel)))) MT to skrot od MeiTai - miekkiego nosidla azjatyckiego. Lenka zamawiala go u kobietki, na ktorej dziela i ja sie czaje Ale niech ona pierwsza je wyprobuje Odpowiedz Link Zgłoś
dare-czka Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 23:03 nie wiem o czym tu debata powyzej,ale jesli chodzi o wode to moj od zawsze pije przegotowana kranowe,dawalam kilka razy soczki,herbatke juz nie podaje,soczki uwlebia,ale nie daje bo uwielbia tez wode wiec z dwojga wole mu dac wode,lubi duzo jej wypic,a delektuje sie nia jakby to rarytas byl.aaa i jeszcze czasem dam kompot od tesciwej-bez cukru,ale kranowa rzadzi!Nie wiem czy to zdrowe czy nie,mieszkam w wawie,ale woda chyba tu jest ok,wyglada na przezroczysta Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 23:11 Dare-czka, nie sądzieła, że ktoś na gazetowym może jeszcze nie wiedzieć, co to MT. Tak poza tym, to ja mam. Rzadko uzywam, ale mam. Co chcecie wiedzieć? A może lepiej udać się na forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44603 Odpowiedz Link Zgłoś
dare-czka Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 23:15 sorrry-szacuneczek-nie wiedzialam Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 23:18 A no! Spać idę Dziołchy! Miłego gawędzenia. Miłej nocki i kolorowych snów. Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Woda dla niemowlaka 29.05.09, 23:21 wzajemnie,dupski mnie się wklęsło już amen. Odpowiedz Link Zgłoś