aniarad10 08.06.09, 12:39 Mam pytanieZbliża się roczek mojej małej i chciałam zrobic jej tortMacie może jakies sprawdzone przepisy?Z góry dziękujępozdrawiam mamuśki!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elzbieta_1983 Re: Torcik urodzinowy;) 08.06.09, 14:33 podaj proszę maila, podeślę co kiedyś sama dostałam Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: Torcik urodzinowy;) 08.06.09, 17:54 Polecam forum : forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=579 Tam jest wątek o tortach. Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: Torcik urodzinowy;) 08.06.09, 20:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=579&w=86607237&a=86607237 to właśnie ten watek. może mi kiedyś starczy odwagi ... Odpowiedz Link Zgłoś
k4mik4dz3 Re: Torcik urodzinowy;) 08.06.09, 23:12 jakbym też mogła prosić fajny przepisik, brunetka194@wp.pl, z góry bardzo dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kinmalek Re: Torcik urodzinowy;) 09.06.09, 00:50 Polecam fajny,smaczny,i w miarę zdrowy torcik dla maluchów,bananowo-czekoladowy.Pieczesz biszkopt w okrągłej foremce.Jak przestygnie,przecinasz go na pół a następnie wykładasz bananami pokrojonymi w plasterki (około 2 małe banany)Na to wylewasz roztopioną wcześniej mleczną czekoladę (można roztopić w kąpieli wodnej,mozna też bezpośrednio w garnku,tylko na małym ogniu,żeby się nie przypaliła,a następnie dodać do niej nieco mleka,tak żeby była bardziej płynna,coś na konsystencję miodu)Ja rozpuszczam tak półtora czekolady,bo jedna to mi jakoś mało.Na wylaną czekoladę nakładam ubitą śmietanę,można dodać odrobinę rozpuszczonej żelatyny,i cukru pudru,ale tylko tak na smaczek,żeby nie zrobić za mdłej.Smietanę ubijam na sztywno,wręcz taki kremik się robi.Smietany potrzeba około 500 ml.Na śmietanę kładziemy drugą część biszkopta,smarujemy pozostałą śmietaną i posypujemy startą czekoladą.Można też zrobić wersję:biszkopt,banany,czekolada,bita smietana,na bitą śmietanę jeszcze raz układamy banany,polewamy czekoladą i przykrywamy biszkoptem.Wykańczamy jak wyżej.Można jeszcze jakimiś słodyczami przyozdobić,typu żelki,draże,co tam dziecko lubi.Torcik jest baaardzo prosty i większość dzieci go lubi.No i nie jest jakiś "chemiczny".Jak tylko dziecko nie ma alergii to swietnie pasuje na pierwsze urodzinki , A i najlepiej jest przyrządzić go dzień wcześniej i trzymać w lodówce,tylko przykrytego żeby nie przeszedł zapachem innego jedzenia.Jak coś nie jasno napisałam to pytaj , Odpowiedz Link Zgłoś
miskaj77 Re: Torcik urodzinowy;) 09.06.09, 10:34 A ja upiekłam zwykły biszkopt z truskawkami i galaretką na urodzinki mojego malca, a na późniejszą rodzinną imprezkę zamowiliśmy tort ze zdjęciem naszego szkraba. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta_1983 Re: Torcik urodzinowy;) 09.06.09, 12:13 wysłałam, to te same przepisy co na forum Jedzenie, choć przyznam, że ja też zamierzam za 2 tygodnie zrobić biszkopt z owocami i galaretkąniech i dzieć skosztujegdzieś miałam fajny przepis, poszukam dziś i wrzucę Odpowiedz Link Zgłoś
dordulka Przepis na biszkopt 09.06.09, 22:35 Kobitki, dajcie mi sprawdzony przepis na biszkopt. Na duza tortownce 27-28 cm. Zeby wyszedl i nie opadl Nie rozumiem tego, ciasta pieke b dobre, wszytskie mi wychodza, oprocz tego cholernego biszkopu. Aaa, i bez nie umiem piec Odpowiedz Link Zgłoś
preciosa123 Re: Przepis na biszkopt 10.06.09, 08:57 www.wielkiezarcie.com/przepis30981.html www.wielkiezarcie.com/przepis5121.html www.wielkiezarcie.com/przepis30093.html www.wielkiezarcie.com/grp_przep.php?grp_prz=1 napewno na tych stronach cos znajdziesz a przy okazji ladnie udekorujesz Odpowiedz Link Zgłoś