Dodaj do ulubionych

Torcik urodzinowy;)

08.06.09, 12:39
Mam pytaniebig_grinZbliża się roczek mojej małej i chciałam zrobic jej tortbig_grinMacie może jakies sprawdzone przepisy?Z góry dziękujęwinkpozdrawiam mamuśki!!
Obserwuj wątek
    • elzbieta_1983 Re: Torcik urodzinowy;) 08.06.09, 14:33
      podaj proszę maila, podeślę co kiedyś sama dostałamsmile
      • agar2208 Re: Torcik urodzinowy;) 08.06.09, 17:54
        Polecam forum :
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=579
        Tam jest wątek o tortach.
        • embeel Re: Torcik urodzinowy;) 08.06.09, 20:35
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=579&w=86607237&a=86607237

to właśnie ten watek. może mi kiedyś starczy odwagi ...wink
      • aniarad10 Re: Torcik urodzinowy;) 08.06.09, 22:05
        pysiamysia1@wp.pl
      • k4mik4dz3 Re: Torcik urodzinowy;) 08.06.09, 23:12
        jakbym też mogła prosić fajny przepisik, brunetka194@wp.pl, z góry
        bardzo dziękuję.
        • kinmalek Re: Torcik urodzinowy;) 09.06.09, 00:50
          Polecam fajny,smaczny,i w miarę zdrowy torcik dla
          maluchów,bananowo-czekoladowy.Pieczesz biszkopt w okrągłej foremce.Jak
          przestygnie,przecinasz go na pół a następnie wykładasz bananami pokrojonymi w
          plasterki (około 2 małe banany)Na to wylewasz roztopioną wcześniej mleczną
          czekoladę (można roztopić w kąpieli wodnej,mozna też bezpośrednio w garnku,tylko
          na małym ogniu,żeby się nie przypaliła,a następnie dodać do niej nieco
          mleka,tak żeby była bardziej płynna,coś na konsystencję miodu)Ja rozpuszczam tak
          półtora czekolady,bo jedna to mi jakoś mało.Na wylaną czekoladę nakładam ubitą
          śmietanę,można dodać odrobinę rozpuszczonej żelatyny,i cukru pudru,ale tylko tak
          na smaczek,żeby nie zrobić za mdłej.Smietanę ubijam na sztywno,wręcz taki kremik
          się robi.Smietany potrzeba około 500 ml.Na śmietanę kładziemy drugą część
          biszkopta,smarujemy pozostałą śmietaną i posypujemy startą czekoladą.Można też
          zrobić wersję:biszkopt,banany,czekolada,bita smietana,na bitą śmietanę jeszcze
          raz układamy banany,polewamy czekoladą i przykrywamy biszkoptem.Wykańczamy jak
          wyżej.Można jeszcze jakimiś słodyczami przyozdobić,typu żelki,draże,co tam
          dziecko lubi.Torcik jest baaardzo prosty i większość dzieci go lubi.No i nie
          jest jakiś "chemiczny".Jak tylko dziecko nie ma alergii to swietnie pasuje na
          pierwsze urodzinki ,smile A i najlepiej jest przyrządzić go dzień wcześniej i
          trzymać w lodówce,tylko przykrytego żeby nie przeszedł zapachem innego
          jedzenia.Jak coś nie jasno napisałam to pytaj ,smile
          • miskaj77 Re: Torcik urodzinowy;) 09.06.09, 10:34
            A ja upiekłam zwykły biszkopt z truskawkami i galaretką na urodzinki
            mojego malca, a na późniejszą rodzinną imprezkę zamowiliśmy tort ze
            zdjęciem naszego szkraba.
    • elzbieta_1983 Re: Torcik urodzinowy;) 09.06.09, 12:13
      wysłałam, to te same przepisy co na forum Jedzenie, choć przyznam, że ja też
      zamierzam za 2 tygodnie zrobić biszkopt z owocami i galaretkąsmileniech i dzieć
      skosztujesmilegdzieś miałam fajny przepis, poszukam dziś i wrzucęsmile
    • dordulka Przepis na biszkopt 09.06.09, 22:35
      Kobitki, dajcie mi sprawdzony przepis na biszkopt. Na duza tortownce 27-28 cm. Zeby wyszedl i nie opadlsmile

Nie rozumiem tego, ciasta pieke b dobre, wszytskie mi wychodza, oprocz tego cholernego biszkopu. Aaa, i bez nie umiem piecwink
      • preciosa123 Re: Przepis na biszkopt 10.06.09, 08:57
        www.wielkiezarcie.com/przepis30981.html
        www.wielkiezarcie.com/przepis5121.html
        www.wielkiezarcie.com/przepis30093.html
        www.wielkiezarcie.com/grp_przep.php?grp_prz=1
        napewno na tych stronach cos znajdziesz a przy okazji ladnie
        udekorujesz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka