korniz 22.06.09, 12:36 co o tym sądzicie .Czy ktoś tak ma?tyle się mowi o szkodliwości promieniowania,ale czy faktycznie tak jest ?dodam ze chodzi mi o monitor LCD. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semi-dolce Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 12:40 Nic o tym nie sądzę. Komputer stoi w sypialni, gdzie śpimy wszyscy a pierwsze dwa miesiące po porodzie spędziłam głownie w łóżku z laptopem i synkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
malina-pl Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 12:41 Ponieważ mamy tylko jeden pokój, więc wszystko:tv, komputer, łóżka dzieci i nasze są w tym samym pomieszczeniu. Póki co mamy się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 12:42 nie ma szkodliwosci ... spokojnie mozesz miec i jedno i drugie w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 12:42 skoro tyle się mówi o szkodliwości to zapewne coś w tym jest. Jeśli jeszcze do tego myślisz o WIFI, to zdecydowanie NIE. Nie ryzykowałabym takiego rozwiązania, także ze względu na to, że LCD dodatkowo nagrzewają powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 13:13 sporo wioe mowi o zlym wpywie zorzy polarnej na potencje pingwinow. gdyby te urzadzenia byly nie bezpieczne to nie zostalyby dopuszczone do urzytku. WiFi dziala tez przez sciany i w najblilzszej okolicy jest ich sporo. Idac po miesica ciagle praktycznie jestes w "zasiegu" jakiegos wifi..wiec nie panikujmy) Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 13:21 nie panikuję, ale staram się przynajmniej oczyścić własny teren - tyle mogę zrobić -- Nietoperz Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 13:35 > skoro tyle się mówi o szkodliwości to zapewne coś w tym jest. Jeśli jeszcze do > tego myślisz o WIFI, to zdecydowanie NIE. buhahahhaha w ogole elektronika to ZLO! ciekawe ile wifi lata po twojej chacie od sasiadow a ty biedna nawet nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 13:53 wiem że lata, mam piękny podgląd. coś jeszcze chcesz skomentować? Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 13:57 napisałam, że przynajmniej we własnym otoczeniu staram się nie stwarzać dodatkowych zagrożeń, ale pewnie jestem dziwna. Telefon też mam nieprzenośny, a ty rób jak ci wygodnie. I czytaj ze rozumieniem. -- Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 15:10 wiesz to tak, ze moze i nie stwarzasz w swoim otoczeniu zagrozen, ale ona tam i tak sa..z twoim czy bez twojego udzialu. akurat takiemi rzeczymi jak wifi nie ma sie co przejmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 15:28 hm...ja tam wolę wszelkie mikrofale i podczerwienie omijać z daleka. ale to ja. wiem, wiem, ułatwienie jest, ale można bez niego żyć, jak i bez wielu innych cudów najnowszej techniki, ale chyba jestem jakimś forumowym dinozaurem w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 15:59 unikac zawsze mozesz..gorzej jak sie nie da... niestety wifi jest wszechobecne..i jak sama pisalas masz poglad ilu sasiadow ma..wiec tak do konca nie da sie uniknac)) ale co tam--- Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 15:26 uwazam ze jestes antytechnologiczna histeryczka wiesz w telefonach bezprzewdowych nie mieszka ZLE MZIMU Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 15:35 no przejrzałaś mnie, brawo! i udało mi się wreszcie załapać na twój komplement zgryźliwa babo. myśl sobie co chcesz, mam cie w głębokim poważaniu. nie tobie oceniać czy jestem anty technologiczną histeryczką czy nie, wychodzę z założenia, ze we wszystkim należy zachować umiar, dystans i zdrowy rozsądek a ty widocznie nie, co zresztą widać po twoich postach. żegnam, bo nie zależy mi na wdawaniu się z tobą w pyskówkę a tylko na to czekasz. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 16:00 w pyskowke? kobieto opanuj sie i troche poczytaj o elektronice bo sie osmieszasz Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaa_m Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 12:46 hmm...też sie kiedyś nad tym zastanawiałam, ale u młodego w pokoju jest wieża i ruter od laptopa a synek ma sie dobrze,...... Odpowiedz Link Zgłoś
anetka2304 Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 13:15 Ja również mam w jednym pokoju łóżeczko i komputer.Nie zauwazyłam,żeby miało to wpływ na małego,ale mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
lottax Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 13:16 wiecie dlaczego sie pytam bo polożna mi powiedziala ze nie powinno mieć nawet telewizora zalączonego w pokoju niemowlęcia a co dopiero komputer-powiedziala mi ze dziecko bedzie sie zle uczylo w szkole-to jakis absurd.A moze prawda Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 26.06.09, 20:22 O telewizorze mówiono juz za mojego dzieciństwa, a mam lat calkiem sporo. Gdyby iśc tym tokiem rozumowania, to poziom wyedukowania naszego społeczeństwa i w ogóle globalnie powinien spaść w porownaniu z czasami, kiedy co najwyżej radio było w domu. Jakies tam promieniowanie pewnie jest, ale ono jest wszechobecne w dzisiejszych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 13:34 hosteryzujesz u nas stoja dwa laptopy i w tej chwili zaledwie jeden serwer i dodatku wszyscy spimy w tym pokoju a tak z ciekawosci CZYM ci monitor LCD promieniuje? Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 13:38 młoda śpi w pokoju gdzie jest i tv i laptok - my problemu z promieniowaniem nie widzimy... Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_26 Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 13:43 u nas jest wszystko w jednym pokoju i nic sie nie dzieje. Jak bylam w ciazy nawet moj lekarz prowadzacy powiedzial, ze nowe komputery nie szkodza kobietom w ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
bebik.pl Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 13:53 Nie można dać się zwariować. Mamy tv, wifi itp. W powietrzu tyle fal radiowych / tv i innych. Nie do uniknięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
agaqwerty Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 13:58 LCD nie ma promieniowania. To inna technologia - promieniowanie szkodliwe miały monitory bańki Odpowiedz Link Zgłoś
melixsa paprotka 22.06.09, 17:29 TV starej daty i monitory potwory faktycznie wytwarzają szkodliwe promieniowanie. Jeśli posiadasz takowe, postaw w pokoju paprotkę i po problemie U nas w pokoju jest TV, komp, laptop, dekoder, 3 konsole stacjonarne, konsola przenośna, ruter, ja korzystam z WIFI. No i kilka komórek leży. Wszyscy żyjemy i mamy się dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
anaveronika Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 22.06.09, 21:30 komp stoi prawie obok łózeczka, nie dało sie inaczej. Wydaje mi sie, ze bardziej niz promieniowanie (o ile takowe istnieje) moze małemu przeszkadzac swiatło. Dlatego zakładam mu baldachim na łozeczko by nie swieciło mu bezposrednio Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 23.06.09, 09:19 ja tak mam, bowiem mieszkamy na razie w kawalerce. Jedyny plus, że mamy 2 lapy, to troche mniej promieniuje, no i nie mamy tv Odpowiedz Link Zgłoś
afrodyta2307 Re: komputer i lóżeczko w jednym pokoju 26.06.09, 18:46 Jeden pokój- komputer, tv, łóżeczko, łóżko ja i syn= póki co wszyscy mamy się świetnie a żyjemy tak już od 7 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś