Dodaj do ulubionych

jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active???

08.07.09, 22:58
Witam, właśnie kupiłam nosidełko Infant Active dla mojego 2 miesięcznego
synka. Niestety nie umiem go nosić w pozycji leżącej - nie wiem gdzie dać ten
pas, który normalnie nosi się w pasie...czy go się wyciąga??? czy jakoś
inaczej zapina??? pomóżcie !!!
Obserwuj wątek
    • ivaz Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 08.07.09, 23:15
      Ty chyba nie lubisz swojego dziecka, albo nie masz serca, to co
      kupiłaś to sie nie nadaje do noszenia dzieci, tym bardziej tak
      małych. Jak masz możliwośc to oddaj czym prędzej ten badziew i kup
      chustę lub nosidło ergonomiczne.
      Wystarczy popatrzeć na zdjęcia tego nosidła - wisiadła, to już sie
      nie dobrze robi
      • zuzomi Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 08.07.09, 23:21
        A dlaczego tak uważasz?? jakieś doświadczenie??
        Hmmm dziwne, moje znajome mają, używają, tylko większe dzieci i są zadowolone.
        No nic - kupiłam i nic z tym nie zrobię, będę używać. Zależy mi żeby nie tachać
        wszędzie wózka, mam 4 letnia córkę i czasem wolałabym pójść z tym nosidełkiem
        np.na plac zabaw czy zakupy pod domem..a chusta wydaje mi się niewygodna...sama
        nie wiem
        • ivaz Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 08.07.09, 23:40
          To są nosidełka wisiadełka wymuszają złą, niefizjologiczną pozycję u
          dziecka, w takim nosidełku dziecko jest na siłe wyprostowane, nie
          wystarczająco przytrzymywane i jednocześnie spionizowane prze co
          kręgosłup narażony jest na silne obciążenia, mogące owocować wadami
          postawy. Z resztą na ten temat było juz 10 tyś wątków na tym forum.
          A co do chusty, nie każdemu przypada do gustu, ja też się trochę
          bałam motania, więc wybrałam nosidło ergonomiczne.
    • kammik Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 09.07.09, 07:09
      Ułóż samo nosidełko. W koszu na śmieci.
      • zuzomi Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 09.07.09, 07:21
        Help!!! czy nie ma nikogo kto używa tego nosidełka i zamiast ochrzaniać pomoże???
        kiedy te nosidełka się pokazały kumpela poszła do pediatry swojego synka i
        powiedział, że fajna sprawa - tyle możliwości, sztywne plecki itp. Mi pani
        doktor na badaniu bioderek powiedziała, że można spokojnie nosić w nosidełku od
        3 miesiąca...oczywiście nie cały czas - dla nie to tak "awaryjnie". Narazie i
        tak nie będę się nigdzie wypuszczać, bo mały fajnie śpi w wózku, ale czasami...
    • ciociacesia a moze napisz do producenta/sprzedawcy 09.07.09, 09:25
      to jego obowiazkiem jest cie zrozumiale poinstruowac jak bezpiecznie nosic w tym
      dziecko.
      • beliska Re: a moze napisz do producenta/sprzedawcy 09.07.09, 10:14
        Sprzedawca lub w końcu któraś matka poinformuje zapewne, ale problemem jest, że w tym czymś nie da się bezpiecznie nosic dziecka o ile pod pojęciem bezpieczeństwa rozumie się coś więcej niż tylko fakt, że dzieć nie wyleci.
    • nandii Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 09.07.09, 09:34
      mam to nosidło, poprostu mąż wygrał je w gazecie, mały zaraz skończy
      3 miesiące i nie noszę go w nim. Na leżąco to jest jakaś masakra,
      nie potrafiłam sobie poradzić, dziecko nie wydaje się bezpieczne a
      ten usztywniacz pod główkę mało stabilny. Poczekam aż synek będzie
      trzymał sztywno główkę i trochę starszy to na jakiś spacerek po
      podwórku się przyda.
    • monikaa13 Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 09.07.09, 09:57
      Wyrzuć, spal, zapomnij i nie przyznawaj, że kiedykolwiek pomyślałaś,
      by takie "COŚ" zafundować swojemu dziecku.
      • embeel Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 09.07.09, 10:28
        no jak czytam na stronie www sprzedającej te nosidła, ze ono jest ergonomiczne
        to mnie nosi...i jeszcze "Super produkt 2008" miesięcznika "Mam dziecko"
        grrrrr...chyba nie miał dziecka ten, kto taki tytuł nadał.
        Lepiej zainwestuj w chustę.
        • ivaz Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 09.07.09, 10:57
          Z drugiej strony my tutaj naskoczyłyśmy na dziewczynę, ale skąd ona
          mogła wiedzieć, że to badziew, skoro to "super produkt" miesięcznika
          Mam dziecko. Nie każdy jest dociekliwy i bedzie szukał informacji, a
          w kazdym dzieciowym piśmie , az roi się od reklam takich właśnie
          nosideł(infant, baby bjorn, itp), za to nigdy nie widziałam reklamy
          manducy, czy bondolino.
          • mruwa9 Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 09.07.09, 11:40
            zaciekawiona tym watkiem probowalam wygooglac cos o tym nosidle. Nie
            znalazlam ani jednego zdjecia dzieka w nosidle, zamiast tego- mase
            ogloszen o sprzedazy ustrojstwa, w stanie prawie nowym, prawie nie
            uzywanym.
            • embeel Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 09.07.09, 11:44
              Mruwo, tu masz,

www.infant.com.pl/active_infant.html
              wchodzi jako pierwsza strona w googlach 'pl'
          • zuzomi Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 09.07.09, 22:45
            dzięki!!! teraz to już musztarda po obiedzie - mam to choć parę razy wyjdę,
            uparłam się na nie, mąż był sceptyczny, ale nie poddam się, poczekam i potem
            wykorzystam
            • black.joanna Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 09.07.09, 22:53
              Czyli zemsta na dziecku sad
              • matylda07_2007 Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 09.07.09, 23:12
                Poprostu zmarnowałaś pieniądze. To naprawdę nie nadaje się dla dzieci.
                Miałam inny "model" tego czegoś, z tej firmy... Pogódź się z wywaloną kasą i nie próbuj tego używać.
                Jeśli chcesz nosić dziecko, zajrzyj na :
                forum.gazeta.pl/forum/f,44603,Kawalek_szmaty_chusty_i_.html
                I nie jest to reklama, wymysł... dzieci wolą chusty czy nosidła ergonomiczne. I są dla nich zdrowsze.
            • embeel Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 10.07.09, 10:14
              no i miał mąż rację, ze był sceptyczny. Nie wiem, jak chcesz je później
              wykorzystać...
              • zuzomi Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 11.07.09, 16:05
                będę używać jak dziecko będzie już siedziało, żeby wyjść po bułki nie muszę
                targać wózka, poza tym chyba lepiej w nosidle niż na rękach,
                mam wrażenie, że piszą tu tylko osoby używające chusty i nakłaniają na ich
                używanie...nie podoba mi się ten "nalot"...
                • embeel Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 11.07.09, 17:02
                  to nie nalot, ale raczej zdrowy rozsadek. ja tez wychodzę czasem tylko po bułki,
                  ale niosę w ergonomicznym. jak nie chcesz za dużo wydać, to można zamówić np.
                  mei taia przez internet - zlecić szycie, jest taniej, wystarczy chcieć.
                  • patysia00 Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 11.07.09, 17:41
                    Myślę, że powinnaś troszkę poczekać z tym nosidłem. Niech dziecię
                    troszkę podrośnie. Wsadzisz wtedy dzieciątko w pionie i sama ocenisz
                    czy jest wygodnie dziecku i Tobiesmile Ja też kupiłam nosidło.
                    Założyłam raz i rzuciłam w kątsmile U nas się nie sprawdziłosmile Chustę
                    też miałam, używałam w domu od urodzenia do około 3 miesiące.
                    Sprawdziła się, bo mała chciała dużo przebywać na rękachsmile
                    Oczywiście nie namawiam do chustysmile Ale szczerze mówiąc była o niebo
                    wygodniejsza niż nosidłosmile Trochę cierpliwoścismile

A tak wogóle to czytają ten i podobne wątki to mam wrażenie że
                    dziewczyny z forum o chustach to jakaś sekta normalnietongue_out Napisze
                    człowiek tylko słowo nosidło a już zlatują się jak muchy do g**** i
                    zaczynają reklamować i bajerować byle tylko przekonać do chusty.
                    Ktoś kto chciałby chusty używać sam wtrafi na odpowiednie forum.
                    • embeel Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 11.07.09, 18:34
                      kobieto, przecież nikt tu niczego nie reklamuje, a wiele osób po prostu nie wie,
                      bo nie zadaje sobie trudu - że nosidła typu active infant, BB i im podobne to
                      jedno wielkie G, no bo skoro gwiazdy noszą to przecież musi być dobre. Skoda nam
                      dzieci po prostu i dlatego piszemy. A jak chcesz fundować później rehab, to
                      Twoja sprawa, tylko dziecka żal.
                      • matylda07_2007 Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 11.07.09, 21:36
                        Ja w ogóle nie siedzę na forum chustowym. Wpadłam tam tylko, kiedy wybierałam chustę. Widziałam, że moje dziecko w nosidle się męczy. Po pewnym czasie (nosiłam nie dłużej jak pół godziny) podkurczała nóżki. Pewnie Jej cierpły, bo ileż można wisieć na kroczu.
                        Z chustą jeździliśmy na wycieczki, chodziłam z chustą do gina po receptę, a dziecię sobie słodko zasypiało w niej, kiedy chciało. Główka opierała się na materiale, a ja mogłam przemierzyć miasto wzdłuż i wszerz.
                        Jeśli uważasz, że chustowe mamy to sekciary, zostań przy nosidle, ale ergonomicznym.
                        • ciociacesia usztywniane plecki 11.07.09, 22:44
                          ja tam nie bardzo rozumiem idee tych usztywnioych plecków w nosidełkach. ze niby
                          jest to zaleta przy maluchu co jeszcze ma kregosłup słaby?
                          bo w jaki sposób to usztywnienie podtrzymuje kregosłup dzieciaka jesli dzieciak
                          w pionie jest? czy oparcie w autobusie przytrzymuje ci plecy? tak czy siak
                          grawitacja w dół ciagnie a kregosłup nie krzywi pod ciezarem
                          w ciasno zawiazanej chuscie jest tak jakbys sie ciasno materiałem przypasała do
                          drzewa. kregosłup jest trzymany na całekj długosci materiału... chyba ze taki
                          baby bjorn jest w sroku jakos ciasny czy cos, ale to mi sie kojarzy z
                          wtłaczaniem malucha w ciasna rure smile musiałabym obejrzec i powąchac
                      • zuzomi Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 12.07.09, 15:53
                        nie wiem jakie gwiazdy, nie interesuje mnie to, słyszałam opinię pediatry i tym
                        tylko się zasugerowałam...
                    • zuzomi Re: jak ułożyć niemowlę w nosidełku infant active 12.07.09, 15:51
                      miałam dokładnie takie samo wrażenie odnośnie osób, które noszą chusty...moje
                      dzieci akurat nie lubią być zbyt długo noszone na rękach, więc taka chusta nie
                      sprawdzi mi się w domu, a nie zamierzam nosić dzieciątka w tym na spacer...no
                      nic mam wrażenie, że uruchomiłam lawinę...
                      • dzoaann osoby ktore nosza w chustach 12.07.09, 16:57
                        poswieciły duzo czasu na odkrycie dlaczego chusty, a nie nosidla,
                        maja doswiadczenie, czesto takze z nosidlem i szkoda im innych
                        dzieci, ktorych mamy probuja nosic w nosidlach sztywnych i przodem
                        do swiata. nikt nikogo nie oskarza o zla wole tylko probuje szerzyc
                        wiedze i idee.
                        sorki za wyglad postu, ale pisze jedna reka;0
                        • zuzomi Re: osoby ktore nosza w chustach 12.07.09, 23:13
                          Dziwne, nigdy nie nosiłabym przodem do świata takiego maluszka, chyba nie
                          rozmawiamy o tym samym nosidle...i rozumiem czym kierują się te osoby, tylko
                          dlaczego tak ostro do tego podchodzą?
                        • matylda07_2007 Re: osoby ktore nosza w chustach 12.07.09, 23:16
                          No własnie! Ja najpierw nosiłam dziecko w nosidle chicco. Też niby bardzo dobre i stoczyłam identyczny spór, jak Ty! Dokładnie! Po czym stwierdziłam, że dlaczego się tak zapieram, skoro nie próbowałam.
                          Okazało się, że nie miałam racji.
                          Ci mówię, jeśli nie chcesz chusty, kup nosidło ergonomiczne. Dziecko nie będzie zwisać.
                          Przecież dziecko z zwykłym nosidle wisi na kroczu! Ciężar całego ciała tam spada, a słaby kręgosłup się krzywi.
                          Chustą, czy nosidłem ergonomicznym dziecko jest "umocowane" do matki. Leży na niej jakby, a całe ciałko ma podtrzymane.
                          • dzoaann przodem do świata 13.07.09, 14:43
                            to takie hasło. Często dziewczyny nie chcą nosić w chustach lub nosidłach
                            ergonomicznych, bo niby dziecko lubi przodem, świat poogladac i takie tam...
                            tymczasem to jedna z gorszych pozycji, nawet nosząc na rękach w ten sposób
                            trzeba to robić wlaściwie. Często widuję reklamy nosideł sztywnych, w których
                            dziecko wisi na kroczu przodem.
                            Nie upieraj się , teraz jak juz wiesz,że sa różne sposoby noszenia dzieci,
                            poczytaj o tych najzdrowszych. Nikt nie chce zrobić ci wody z mózgu i naskakiwać
                            na ciebie, nie bierz niczego personalnie.
                            My samo nosidło krytykujemy, a nie ciebie,że je kupiłaś. Dziewczyny chyba
                            wklejały linki, więc już wiesz gdzie szukać. Albo wpisz w googla to ci sporo
                            wyskoczy i zobaczysz,że wybór pięknych chust i nosidel miękkich(to
                            najważniejsze) jest ogromnysmile
                            szczerze i z całego serca polecam!!! Dla mnie chusta to był dar z niebios bez
                            mała,że się o niej dowiedziałamsmile jestem zachwyconą użytkowniczką od 11
                            miesięcy, a moja córa się śmieje na sam widok tej szmatysmile
                            jedyne czego żałuję, że nie miałam tego cuda jak moi chłopcy byli mali. Może
                            dlatego tak energicznie wszystkim chusty reklamujęsmile w moim otoczeniu zaraziłam
                            spora część mamussmile
                            trzymaj się i pomysl,że dziecko najważniejsze, a nie nieudany zakup. Nosidło
                            sprzedaj na allegro o tylesmile
    • leneczkaz Re: słychaj się dziewczyn :) 13.07.09, 09:48
      Ja- wielka fanka baby bjorn, zostałam przekonana i nawrócona przez mojego
      chustowego guru- Semi, oraz embeel i innych.
      Kupiłam nosidełko ergonomiczne lub cyzmkolwiek innym jest Mei Tei. Dymnie noszę
      malca (choć teraz nei często bo za ciepło). Wniosłąm go na 1500 m.n.p.m w górach.

Żadko daję się nawracać bo wszystko wiem lepiej, ale w tym przypadku mądrość
      koleżanek była przekonująca.

Więc Ty się tu nie oburzaj, tylko pokornie odsprzedaj nosidełko innemu
      naiwniakowi a jak masz miłosierdzie do innych to wyrzuc (ja nie miałam ;p). W
      tej samej cenie będziesz miała MT
      • madresa Bondolino 13.07.09, 14:07
        Tylko nosidło ergonomiczne bondolino-nosisz jak w chuście a banalnie i szybko
        się zakłada.U nas sprawdziło się rewelacyjnie,dwoje naszych dzieci je
        uwielbiało/a.Dziecko jest ściśle przytulone,ciężar się rozkłada naturalnie,
        dzieciak nie zwisa na kroczu-jak to pisały wcześniej dziewczyny.Warto było wydać
        tyle pieniędzy,najlepszy zakup dla naszych dzieci.
        • ivaz Re: Bondolino 13.07.09, 14:54
          Oj popieram, też jestem posiadaczą tego nosidła i z ręką na sercu
          przyznaję, że to chyba najlepszy zakup dzieciowy jaki zrobiłam.
          Łatwo się wiąże, nie wymaga żadnych regulacji, nie ma żadnych
          zatrzasków, klamer a przede wszystkim dzieć bardzo w nim lubi
          siedzieć. A jak już wyrośnie również łatwo je sprzedać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka