el.dorotka 13.08.09, 08:57 córka ma osiem zębów od jakiegoś czasu zgrzyta zębami . kiedyś robiła to sporadycznie teraz bardzo często . Jaka może być tego przyczyna jak ja tego oduczyć ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magnolia22 Re: Zgrzyta zębami 13.08.09, 09:06 Nasz, chwilę młodszy od Twojej Zosi, też tak czasem ma, 2-3 tygodnie zgrzytania (co jest dla mnie okrrrropne), później przestaje zgrzytać i zaczyna cmokać zobaczymy co wymyśli dalej. Ale chyba nie ma się czym martwić, może dzieciaki tak mają, że wydają różne odgłosy. Odpowiedz Link Zgłoś
el.dorotka Re: Zgrzyta zębami 13.08.09, 09:09 to faktycznie okropne wszystko mogę znieść ale zgrzytanie jest tragiczne . Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Zgrzyta zębami 13.08.09, 09:13 moj misiek zgrzyta od 3 dni..jezu...szczegolnei podczas jedzenia...az mm gesia skorke.. Odpowiedz Link Zgłoś
super-mikunia Re: Zgrzyta zębami 13.08.09, 09:18 hehe mój też daję mu wtedy skórkę od chleba lub coś innego do pogryzienia no co cieszy sie, że ma zęby Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: Zgrzyta zębami 13.08.09, 09:38 Bo umie zgrzytać, bo zaczęło się jej podobać, albo rosną kolejne zęby Odpowiedz Link Zgłoś
bamboletta Re: Zgrzyta zębami 13.08.09, 23:51 mój synek też od czasu do czasu zgrzyta zębami, zauważyłam, że nasila się to jak mu wychodzą nowe Kiedyś słyszałam, że to moze być objaw zarobaczenia... niektóre mamy odrobaczały swoje zgrzytające dzieci. U nas tak szybko jak zgrzytanie się pojawia tak znika... czekamy cierpliwie, aż mu się znudzi Nie oduczysz tego, cierpliwie przeczekaj Odpowiedz Link Zgłoś
e-kropka Re: Zgrzyta zębami 14.08.09, 07:40 Tego oduczyć się nie da. Moja ma ponad 2 latka i jeszcze zgrzyta. Słyszałam, że dzieci w ten sposób dopasowują zgryz sobie - ale nie wiem czy to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Zgrzyta zębami 14.08.09, 09:03 Mój zgrzyta odkąd przebiły się jedynki i jest czym zgrzytać. Zapycham go wtedy szybko smokiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: Zgrzyta zębami 14.08.09, 10:42 moj synek tez zgrzytal strasznie, az mialam gesia skorke i ciarki mnie przechodzily bo maly az odslanial zabki i tak z calych sil zgrzytal az robil sie czerwony, trwalo to jakis czas i przestal, na poczatku chodzil za nimi mowilam nie wolno, nie wolno, zajmowalam go czyms a on jak mi na zle jeszcze czesciej zgrzytal, jak dlalam sobie na wstrzymanie to nie pamietam kiedy mu przeszlo mysle ze nie ma co sie tym przejmowac, krzywdy sobie przeciez nie zrobi Odpowiedz Link Zgłoś