Dodaj do ulubionych

dzieci 14 mies. grudzień 2002

03.02.04, 10:09
Ponieważ większość postów o naszych dzieciach jest troszkę nieaktualna to
pozwoliłam sobie założyć nowy wątek.
Mam Patrysia ur. 11.12.2002 ma 14 m-cy i:wcześniej o 1 m-c ( 2.850 52 cm)
2x śpi A wasze dzieci?
noce przesypia od 21.30 do7.00
je 5 x dziennie (2x mleko ale bez mleka bebilon pepti mct), zupke i 2 x owocki
prawie chodzi tylko trzeba go asekurować bo inaczej leci na łeb na szyje
dużo gada ale tylko papa pepe tete dada ( o mama mogę zapomnieć pare razy
powiedział i koniec)
ma 7 zębkow ( brak 1 u góry)
mało pije trzeba go zmuszać
CIĘŻKO ZASYPIA na rękach i trzeba nim potrząsać
nie chce na nocnik

A jak wasze dzieciaczki w tym wieku co robią, jedzą ,bawią się???????
Obserwuj wątek
    • akroolik Re: dzieci 14 mies. grudzień 2002 03.02.04, 10:46
      Moj synek urodził się dokładnie tego samego dnia! Ma na imię Staś, lubi jeść i
      pić - dużo! Biega już od połowy października, czyli gdy skończył 10 mies życia.
      W ciągu dnia śpi 1 - 2 razy, zależy od nie wiadomo czego wink Niestety w nocy
      przynajmniej 2 razy chce jeść sad Ostatnio dostał jakąś wysypkę i szukamy na co.
      W związku z tym próbowałam mu poodawać mleko Nan 2ha, to była porażka. Musiałam
      ustąpić bo był po prostu głodny. Staś też dużo gada w swoim języku. Niedawno
      zaczął syczeć na widok węża i mówić koko na widok kury... I tyle. Ma 10 ząbków.
      I też, niestety, lubi zasypiać na ręku albo na huśtwace, czyli gdy się kołysze.
      A jeśli chodzi o zupki - to tylko to co my. Muszę więc gotować tak by i on mógł
      jeść... Bawi się chętnie klockami, zaczyna samochodami i pluszakami, ale jego
      miłością są książeczki.
      Oto mój Łobuziak.
      Aha, Staś też nie chce na nocnik.
    • katroz do akroolik 03.02.04, 14:09
      chętnie się z tobą podzielę wiedzą lub Ty może coś mi podpowiesz podaję e-mail
      rozycka@poczta.zicom.pl lub gg2944609
    • minia26 Re: dzieci 14 mies. grudzień 2002 04.02.04, 09:37
      Witam! Moja córcia jest z 30.12.2002. Od dłuższego czasu juz przesypia noce,
      idzie spać ok.20-21 i wstaje o 6-7 rano. W dzień spi 1 lub 2 razy w zalezności
      od tego o której godzinie wstanie rano. Je zazwyczaj 4 razy dziennie, 2 razy
      rowniez bebilon pepti (rano i wieczorem robie jej kaszke ryzowa i wcina
      lyzeczka, chociaz juz coraz mniej chetnie), obiadek i jakas kanapeczke w
      miedzyczasie, do tego owoce i soki, a najchetniej herbatniki i czasem mam
      wrazenie, ze najchetniej jadlaby je caly dzien wink Ja niestety tez bardzo zadko
      slysze "mama", natomiast "tata" prawie bez przerwy... Pokazuje tez po swojemu
      mowiac: to, dac, tu, itp. Z chodzeniem natomiast jest troche gorzej.. swietnie
      smiga przy meblach i za obie rece, natomiast za jedna raczke kiepsko, chyba
      sie boi, juz raczej woli przybiegac (a raczej rzucac sie na mnie) puszczajac
      sie krzesla, takze chyba jeszcze troche poczekamy, choc samodzielne 2 kroki
      mamy juz za soba. A z zasypianiem.... to juz zmora 10 kg noszonych na rekach -
      niestety... o nocniku tez mozemy zapomniec bo moja Mala chyba nie za bardzo
      wie po co ma w ogole siedziec na czyms takim wink wiec na razie odpuscilam sobie
      nauke nocnikowania, przynajmniej na kilka dni ... Bawi sie swietnie, sama
      wymysla zabawy, hitem sa oczywiscie ksiazeczki, klocki, oraz wieza a kolek...
      Bardzo chetnie wymienie z Wami doswiadczenia dotyczace naszych malych pociech,
      moj nr gg 4479923

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka