Dodaj do ulubionych

Październik anno domini 2003

04.02.04, 00:26
Moja Emilka to prawdziwa rewolucjonistka
17 października postawiła na nogi całą rodzinkę przechodząc na drugą stronę
brzucha. Miała wtedy 58 cm i 3,85 kg i śliczne ogromne oczyska.
Teraz ma już 68 cm i 6,25kg je jak smok, przesypia całe noce ok 6 - 7 godzin,
a jak tylko otworzy oczka to pięknie się uśmiecha.
Pozdrawiamy wszystkich erodziców i wszystkie edzieci smile
Lucyna i Emilka
Obserwuj wątek
    • driadea Re: Październik anno domini 2003 04.02.04, 00:34
      Ja urodziłam 14 października o 8.37 w 39 tygodniu ciąży, przez cesarkę. Moja
      córcia miała 54 cm i 3180g (w porównaniu do Twojej Emilci była drobniutkasmile)
      Teraz ma 61 cm, 6100 g, spi w nocy 9-10 godzin bez jedzenia, co odbija sobie w
      dzien- spi tylko 2 razy po 15-20 minut i je co trzy godzinysmile, pięknie "mówi",
      śmieje się, potrafi "usiąść" pod kątem 45 stopni, robi mostki i namiętnie
      wszystko wkłada do buźki smile
      Pozdrawiamy serdecznie smile

Agnieszka i Gloria Emilia

P.s. masz zdjęcie Emilki?
      • l.kosinska Re: Październik anno domini 2003 04.02.04, 00:39
        Śliczniutka!!!!
        Te straszne mostki!!! już się bałam, że tylko moja niunia tak szaleje.
        Gadulstwo non top. A i jeszcze oczywiście szaleństwa kąpielowe. Zdjęcia mam w
        kompie męża i niestety w chwili obecnej niedostępne, ale jak tylko dopadnę
        tamten komputer zaraz zamieszczę.
        Pozdrowionkasmile
        • mischell Re: Październik anno domini 2003 04.02.04, 10:22
          Witam październikowe Mamusiesmile
          Ja urodziłam moją śliczna Zuzanke 20.10.2003r (w 42 tyg.ciąży) o godzinie 18:15
          w Zielonej Górze, malutka ważyła 3850g i 59cm. Teraz to juz spory z niej
          klocuszek waży 6500g i miezy około 68cm.Uwielbia kapiele i jak sie rozmawia z
          Nią, jest wtedy w siódemym niebie...
          • kowalski.s Re: Październik anno domini 2003 04.02.04, 23:31
            witam
            Ja urodzilam 20.10.2003 przez cesareke.Dawidek wazyl 3700 i mial 56 cm.
            w 3 miesiacu wazyl 7500 i mial 66 cm. zaczynaja wychodzic mu zabki uwielbia
            siadac i oczywisie robi mostki

Pozdrawiamy
            • mk110 ja też urodziłam 20 pażdziernika! 05.02.04, 10:45
              moja Ola urodziła sie tez 20.10.2003 ważyła 3100 i miała 55 cm. Teraz nie wiem
              ile waży miesiąc temu ważyła 5730. Jest dość absorbującym dzieckiem mało śpi w
              nocy budzi się co 2 lub 3 godziny w dzień drzemie kilka razy po pół godziny.
              Jak wy to robicie że wasze maluch śpia całe noce? Spicie z nimi czy śpią w
              swoich łóżeczkach my śpimy we trójkę. A pozatym jest kochaniutka pięknie się
              śmieje gada i jest naszym największym szczęściem. Pozdrawiamy wszystkie
              październikowe mamusie
              Magda i Ola
              • mlodzi_rodzice Re: ja też urodziłam 20 pażdziernika! 07.02.04, 15:25
                Witam moj Kubus urodzil sie 24 pazdziernika o 13;12 przez cc w 39 tyg.
                Wazyl 2400 i mierzyl 49, w wieku 3 miesiecy Kubus Wazyl 4960 i mierzy 72 cm
                <jest dlugi i szczuplutki> Kubus takze uwielbia siadac, w nocy budzi sie tylko
                raz czasami jak usnie o 20 to wstaje kolo 7-8 rano, duzo gada,uwielbia kapiele
                z 2-3 lutego Kuba 1 raz sie przewrucil na boczek i z dnia na dzien coraz lepiej
                mu to wychodzi, potrafi sie takze z brzuszka na plecki przewrucic, pani doktur
                powiedziala ze bardzo szybko sie rozwija ze potrafi rzeczy ktorych starsze
                dzieci jeszcze nie potrafia smileuwielbia bawic sie grzechotkami zaczepiac raczka
                tate kiedy spismile
                pozdrawiamy wszystkie mamusie

Marta z Kubusiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka